Szeptemberi hóértékelő! 

Hat meccset játszottunk az első őszi hónapban, ezekből négy győzelemmel zárult, egy döntetlen és egy vereség mellett. Az Inter 16 gólt szerzett ebben az időszakban, és négyet kapott. Többen is remek formát mutattak fel, reméljük ez sokáig így marad a bajnokság során. 

Nézzük a legemlékezetesebb mozzanatokat! 

A hónap védője: Francesco Acerbi 

35 éves kora ellenére alapemberré vált már Inzaghi csapatában, és a hónapban többször is bizonyította, nem véletlenül játssza végig a meccseket. Ami különösen szimpatikus, hogy a támadásokba is aktívan kapcsolódott bele, és komoly hibákat sem vétett. Csak így tovább! 

A hónap középpályása: Frederico Dimarco

Az olasz válogatott góljával nyertük meg az Empoli elleni mérkőzést, ezenkívül kiosztott két gólpasszt is a hónapban. Ám ennél sokkal több remek beadást jegyezhettünk fel vele kapcsolatban, a bal oldalon futnak végig rendszerint a támadások, es ebben Dimarconak van a legnagyobb szerepe. 

A hónap csatára: Lautaro Martinez 

Micsoda hónap! Hétszer is betalált az argentin csatár 30 nap alatt, igazan emlékezetes volt, ahogy Salernóban csereként lőtt négyet, egymaga eldöntve a meccset. De nem csak a góljai miatt volt kiemelkedő, a mezőnymunkájával is igazi vezére a csapatnak. 

A hónap védése

Bár két gólt is kapott Sommer a Sassuolo ellen, és benne is volt ezekben, mégis bemutatott egy nagy védést a meccs végén. Laurienté a tizenhatosról lőtt, a svájci kapus viszont repült a levegőben, és úgy védett fél kézzel, hogy a labda sem pattant el tőle. Több hasonlót kívánunk neki a jövőben!

 

2:27-től látható

A hónap gólpassza

Barella passzát emelném ki, melyből Lauti meglőtte második gólját a Salernitana ellen. A jobb szélről hibátlanul emelte vissza a lemaradó Martineznek a labdát, tökéletesen pontos és nagyon okos megoldás volt. 

1:40-től látható

A hónap gólja

Számomra egyértelműen Thuram bombagólja a nyerő, amit a Milan ellen szerzett. Ebben a lövésben benne volt minden tudása a francia támadónak, és hogy épp a Derbyn szerezte, csak még értékesebb és fényesebb a gól. 

A hónap csalódása: egyértelműen a Sassuolo ellene meccs. 

Persze tudtuk, hogy nem tartható örökké a győzelmi sorozat, mégis fájdalmas volt hazai pályám elszenvedni az első vereséget. Ráadásul egy-nullás vezetésről bukta el az Inter a meccset. 

A hónap meglepetése: 5-1 a Milan ellen.

Nem is maga a siker volt meglepő, hisz idén már ez volt az ötödik, inkább az, amilyen simán nyertünk. Óriási volt a különbség a játék és az eredmény tekintetében is, az elmúlt évek egyik legjobb Madonnináját láthattuk. 

Egy igazán eseménydús, és jó eredményekben gazdag szeptembert zárhatunk tehát, reméljük az október hasonlóan szépen alakul kedvenc együttesünk számára. 

Forza Nerazzurri!

Start a Conversation