Lautaro lett a hős, 0-4 Salernóban

Fontos győzelmet aratott a Nerazzurri szombat este, hála Lauti fantasztikus teljesítményének! 

Előzmények

A Sassuolo elleni kínos vereség után nagyon kellett a három pont, főleg, hogy a meccs előtt a Milan már megverte a Laziot. Minden adott volt a sikerhez, a vendéglátó nyeretlenül várta az estét, egy Empoli elleni vereség után, egyszóval nekünk állt a zászló. 

Inzaghi több változtatást is tett a kezdőt illetően: de Vrij, Pavard, Carlos Augusto, Klaassen és Sánchez is lehetőséget kaptak. Kíváncsian várhattuk, ki mire lesz képes kezdőként. 

Primo tempo 

Már a legelején érezhető volt: itt most más eredményre vágyik az Inter. Támadó szellemben, helyzetekkel nyitottunk, Thuram fejesét bravúrral kellett védenie Ochoának, majd Dumfries is jó helyről lőtt fölé. Nagyon vártuk a gólt, ám az nem jött. És a lelkesedés szép lassan elpárolgott, látszott az akarat, de az kevés volt. A hazaiak érdemét se vegyük el, jól védekeztek, tömörültek, nehéz volt ellenük a játék.  Sőt, Cabral játékában a hazai vezetés lehetősége is benne volt, örülhettünk, hogy benne is maradt… 

Secondo tempo 

Nagy változást a folytatás sem hozott, ezért a mester dicséretre méltó döntést hozott: tíz perce tartott a második játékrész, amikor is három cserét eszközölt! Lautaro mellett Mkhitaryan és Asllani érkezett; látszott, hogy a tanulságot leszűrte Inzaghi, és nem várt a cserékkel. 

Innentől pedig kezdődött a Lauti show. Egyből érzékelhető volt, mennyit javult a támadások menete a világbajnoknak köszönhetően. A 62. percben pedig a gól is megszületett: Thuram előkészítése után Lautaro elegánsan emelte át Ochoát. Nagyon finom pöccintés volt. 0-1!

Három perccel ezután jött egy kisebb szívroham, hisz Legowski begurította a labdát Sommer alatt, ám les miatt érvénytelen volt a kísérlet. Az aggodalom mindenesetre bennünk volt, mert egy gól nem gól, tudtuk, hogy több kell még. 

És ez a “több” nem is maradt el, Ochoa és Beadaric szerencsétlenkedése nyomán megszerezte a labdát Dumfries , majd Barella jobb oldali beadása után ismét villant az argentin csatár: Lauti a tizenegyes pontról , droppból bepofozta a másodikat. 0-2!

Itt érezhetően megtört a Salernitana, és még nem volt vége az estének!  8 perccel később beérett Tikus aktivitása, és kiharcolt egy büntetőt. Természetesen Lautaro Martinez állt oda, és nem hibázott, meglett a mesterhármas! 0-3! 

És meg mindig nem volt vége, pár perc múlva a csereként beálló Carlos Augusto passza érkezett balról , Lauti tanítani való módon maradt le a védőkről , és most sem hibázott. 0-4! 

Fantasztikus volt figyelni, ahogy a 26 éves támadó egymaga eldöntötte a meccset, nagyon értékes 3 pontot gyűjtve csapatának. 

Értékelés játékosonként: 

Sommer – pont ennyit várunk tőle, semmi nagy hiba, egyébként rengeteg dolga ma nem volt.

de Vrij– stabil védekezés, jó volt a kezdő 11-ben látni.

Acerbi – ma nem villogott úgy, mint a Sass ellen, de nem vétett nagy hibát.

Dumfries – stabilan az egyik legjobb. A támadások egyik fő előkészítője volt ma is, és a vezető gól előtt nagyon kellett a harciassága. Bravó!

Pavard – még várom az extrát tőle, ez ma is elmaradt, de nem lógott ki lefelé sem. 

Carlos Augusto – Láthatóan kezdi felvenni a ritmust, nagyon szép volt a gólpassza. 

Calhanoglu – nem ment ma neki, besárgult, érthető volt a csere. Lesz ez jobb is! 

Klaassen – rejtély még a csávó, helyzetbe kerülni már tudott, rosszul sem játszott, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

Barella – nagyon igyekezett, gólpasszt adott, szükség volt a küzdésére. 

Sánchez – biztos vagyok benne, hogy idén is lesz pár olyan meccs, amit képes lesz egyedül eldönteni, akár nagy meccsek is. A mai nem volt ilyen, nem jött ki jól neki semmi sem. 

Thuram – gólpassz, kiharcolt büntető (plusz egy amit nem adtak megérzésem szerint), szinte minden támadásban benne volt, csak így tovább! 

Cserék:

Mkhitaryan – jól szállt be, nagyon jó nézni a Miki show-t, ahogy előre lendíti a játékot. Megtette amit csak tudott 

Assllani – szürke játékot mutatott, nem igazán tört még felszínre a tehetsége. Ja, és nem rajta múlott, hogy nem egyenlített a Salernitana…

Darmian, Agoumé – nehéz mit írni, nem sok idejük maradt, legalább kicsit megizzadtak ők is. 

Lautaro Martinez – a végére hagytam, mert ez nem egy mondat. Az egész eddigi szezonra elmondható, hogy Lauti igazi vezére a csapatnak, abszolút jogosan kapott karszalagot is. Ezenkívül fantasztikus csatár, akire épp az jellemző, hogy segíteni tud a csapatnak, amikor arra nagy szükség van. Nélküle nagyon nyögvenyelős meccs lett volna a szombati, óriási gratula azért, amit csinált. És mindezt csereként, 35 perc alatt! Már eddig is nagy sikere volt a góllövés terén, bizonyára lesz még ezután is, de karrierje egyik legjobb teljesítménye volt Arechi stadionban! Köszönjük El Toro! 

A győzelem eredménye, hogy vezetjük a tabellát, a héten pedig érkezik a Meazzába a Benfica és a Bologna is, szóval Forza Nerazzurri!

Összefoglaló

Gólszerző: 62′, 77′, 84′, 88′ Lautaro (I).

SALERNITANA (3-5-2): 13 Ochoa; 5 Daniliuc (98 Pirola 85′), 23 Gyomber, 66 Lovato; 8 Bohinen (25 Maggiore 79′), 99 Legowski, 7 Martegani (30 Mazzocchi 70′), 20 Kastanos, 3 Bradaric; 21 Cabral (19 Stewart 79′), 10 Dia. Pad: 1 Fiorillo, 56 Costil, 6 Sambia, 11 Botheim, 17 Fazio, 28 Bronn, 33 Tchaouna, 36 Sfait. Edző: Paulo Sousa.

INTER (3-5-2): 1 Sommer; 28 Pavard, 6 De Vrij, 15 Acerbi; 2 Dumfries (36 Darmian 79′), 14 Klaassen (22 Mkhitaryan 54′), 20 Calhanoglu (21 Asllani 54′), 23 Barella (42 Agoume 85′), 30 Carlos Augusto; 9 Thuram, 70 Sanchez (10 Lautaro 54′). Pad: 12 Di Gennaro, 77 Audero, 31 Bisseck, 32 Dimarco, 49 Sarr, 50 Stankovic, 95 Bastoni. Edző: Simone Inzaghi.

Sárgalap: Calhanoglu (I), Cabral (S), Gyomber (S).

Játékvezető: Rosario Abisso Asszisztensek: Vivenzi és Garzelli. Negyedik játékvezető: Manganiello VAR: Irrati VAR asszisztens: Serra

Start a Conversation