Csalódást keltő vereség

Fogadjátok szeretettel HMInter első értékelését!

Kettős érzéssel vártam a szerda esti mecset, egyrészt olyan simán alakult eddig a bajnokság kedvenc csapatunk számára, másrészt az a Sassuolo érkezett Milánóba, aki néha óriási meglepetéseket okoz- elég a hétvégi 4-2-re gondolni…

Ráadásul az utóbbi két mérkőzés (Sociedad, Empoli) nem volt lehengerlő siker… Szóval volt ok a reményre, ám egy kis aggodalomra is. A mester egyébként talán a legerősebb 11-et küldte csatába, kifejezetten örültem az összeállításnak. Jó iramban is kezdtek a srácok, az első percek után úgy érezhettük, nagyon szép este elé nézünk. Na de nézzük is részletesen, hogy alakult ki a csalódást keltő végeredmény.

Primo tempo 

A kezdés valóban erős volt, de sokáig nem tartott… a félidő nagy részében dominált ugyan a hazai gárda, voltak szép megoldások, az eredményjelző viszont meg se moccant. Thuram és Dumfries voltak a legaktívabbak, több támadás is szépen bontakozott ki általuk, a helyzetek viszont kimaradtak.. Sommer párszor megmutatta, tényleg nem a leghatározottabb kapus jelenleg. 

Már-már kezdtünk idegeskedni, hogy 0-0 lesz a félidei állás, aztán a hosszabbításban Denzel megmutatta, mire is képes: a gyors cselezési készség, és a remek rugó technika is látható volt – gyönyörű lövés a hosszú alsóba! 

Így azért jobban esett a félidei hátradőlés, bizakodóan vártuk a folytatást. 

Secondo tempo 

A második játékrész nem úgy indult, ahogyan vártuk. Előbb Erlic hagyott ki egy tiszta fejes lehetőséget -nem rajtunk múlott- , majd jött a borzalmas 54. perc és az egyenlítés. De hogyan?! Előbb Bajrami futott be olyan tisztán a büntetőn belülre, mintha nem lett volna védelem, majd a lövést Sommer védte be. Én értem, hogy van ilyen, na de a rövidbe… Szóval továbbra is nagyon zavaros a svájci kapus teljesítménye, nem ezzel a “védéssel” szerettette meg magát velünk. Sebaj, rázzuk meg magunkat és haladjunk tovább, nincs semmi gond ! 

Pedig volt. 

Nem volt válasz a gólra, sőt. 10 perc sem kellett, és Berardi megismételte Dumfries mozdulatait , csak a tizenhatoson kívülről. Óriási gól, el kell ismerni. 1-2. Az optimista szurkoló persze , mint én is, azt gondolta ekkor : jó, azért van még majdnem fél óra, jó cserék ülnek a padon, innen még lehet fordítani. A cserék jöttek is sorban, és Frattesi majdnem egyből be is talált, a rossz átvétel azonban ezt megakadályozta. 

És innentől nem tudom, mit lehetne írni. Inzaghi hónalj foltja egyre növekedett, ezzel aranyosan csökkent a játékosok kedve és kreativitása, volt persze pár ígéretes lehetőség, de felpörögni a hajrára (mint a Sociedad ellen) nem sikerült. Sőt, ordító helyzete a vendégeknek volt a legvégén, itt Sommer parádésan védett. 

Maradt az 1-2. Ennyi. Csalódás. 

Tanulságok 

Voltak azért pozitívumok is. A középpálya néha egészen szemet gyönyörködtetően sziporkázó volt, remek labdaszerzések, labda kihozatalok, forgatások, kis területeken összjátékok. Ezzel nem volt gond a meccs nagy részében. 

A szélek Dimarcoval és Denzellel továbbra is nagyon élénkek, szépen folynak a támadások. Általában a beadások is nagyon rendben vannak, ma valahogy nem jött ki jól egyik sem. Van ilyen persze. 

A védekezés sem volt katasztrófa, bár ezeket a hátul tökölődéseket el lehetne hagyni, benne van a veszély mindig (Bastoni). 

És persze sokkal hatékonyabb befejezések kellenek majd, a mai nagyon gyenge volt, alig találtuk el a kaput. 

Rövid személyes értékelés játékosonként: 

Sommer: zavaros. Nagyon. Össze kell szednie magát, és olyan megoldások kellenek tőle, mint a hajrában. 

Darmian: felejthető. Nagy mentés volt utolsó emberként, nem volt nagy hibája, de mostanában elég szürke a teljesítmény. 

Acerbi: üde színfolt. Jól érkezett több támadásnál is, személy szerint örülök ha kezdő. Csodát nem tudott tenni. 

Bastoni: nincs élete formájában. Most nem rajta ment el a meccs, de határozatlan többször is, össze kell szednie magát. 

Dimarco: nagy erőssége a csapatnak, de a tűpontos beadások ma elmaradtak. Jó lesz ez hosszú távon. 

Mkhitaryan: ez nem a Milan elleni forma volt. Színtelen szagtalan a támadásoknál, nem tudott segíteni érdemben. 

Calhanoglu: vezérnek vezér volt ma is, aktívan, rengeteget futva szorgoskodott, szemfüles passzolta adott, az egyik játékos, akit nem kell szidni ma sem. 

Barella: szintén parádés játék fűződik a nevéhez, igazán profi megoldásokkal. Kár, hogy a végére nagyon elfogyott.

Dumfries: az est legjobbja kék fekete mezben. Maga a gól is pazar volt, nem lehetett tartani a jobb oldalon, sok támadás rajta folyt végig, egyszóval nem rajta múlott. 

Lautaro: a kommentátor szerint nem volt fényes ma este. Vitatkoznék. Támadás befejezésben ugyan ma nem volt topon, de remekül lépett vissza labdáért, meg is tartotta azt, sőt, zseniális passzokat osztogatott. Nagyon szeretjük továbbra is, és a góllövő listát azért csak vezeti valahogy… 

Thuram: türelem. Ez kell hozzá, mert látjuk, mennyire nagy fogás a csapatnak, biztosak lehetünk benne, gólokkal és aszisztokkal fog hozzájárulni a sikerhez. Ma nem jött ki neki a lépés, de türelem rózsát terem! 

Inzaghi: a cserék jöhettek volna előbb is, de óriási hibát nem vétett. Valahogy tűzbe kell hoznia a gárdát, és akkor jöhetnek az eredmények. 

Hogy is állunk akkor? 

15 pontunk van, vezetjük a tabellát, nincs semmi ok a pánikra. Ha minden hatodik meccs kiesik, az azért belefér. DE ehhez tanulni kell a vereségből, és sokkal aktívabban és lelkesebben játszani. Ezt már szombaton meg lehet próbálni, a Salernitana tökéletes ellenfél, még a szörnyen gyenge Empolitól is kikaptak a héten. 

Vagyis: fel a fejjel, Forza Nerazzurri! 

Összefoglaló

Gólszerzők: 45+1′ Dumfries (I), 54′ Bajrami (S), 63′ Berardi (S)

INTER (3-5-2): 1 Sommer; 36 Darmian, 15 Acerbi, 95 Bastoni (6 De Vrij 68′); 2 Dumfries, 23 Barella, 20 Calhanoglu (14 Klaassen 85′), 22 Mkhitaryan (16 Frattesi 68′), 32 Dimarco (30 Carlos Augusto 68′); 9 Thuram (70 Sanchez 68′), 10 Lautaro. Pad: 12 Di Gennaro, 77 Audero, 21 Asllani, 28 Pavard, 31 Bisseck, 42 Agoume, 47 Kamate, 49 Sarr, 50 Stankovic. Edző: Simone Inzaghi.

SASSUOLO (4-2-3-1): 47 Consigli; 22 Toljan, 5 Erlic (13 Ferrari 81′), 21 Viti (44 Tressoldi 61′), 17 Vina (3 Pedersen 46′); 24 Boloca, 7 Matheus Henrique; 10 Berardi, 11 Bajrami (20 Castillejo 61′), 45 Laurienté; 9 Pinamonti (92 Defrel 79′). Pad: 25 Pegolo, 28 Cragno, 2 Missori, 6 Racic, 8 Mulattieri, 14 Obiang, 15 Ceide, 23 Volpato, 42 Thorstvedt. Edző: Alessio Dionisi.

Sárgalap: Matheus Henrique (S) Hosszabbítás: 4′ – 6′ Egyéb: S. Inzaghi (I) sárgalappal figyelmeztetve. Játékvezető: Massimi. Asszisztensek: M. Rossi, Dei Giudici. Negyedik játékvezető: Di Bello. VAR: Abbattista. VAR asszisztens: Guida.

Start a Conversation