Újévi meccsdömping, első állomás

A 2022-es év első mérkőzése számunkra elmaradt, hiszen a Bologna csapatát a helyi egészségügyi hatóságok nem engedték pályára lépni. Így egy meccses hátrányban, ezen a vasárnapi délután kezdjük az évet, mégpedig a Lazio ellen.

Ebben a szezonban eddig egyetlen csapat tudta legyőzni az Intert, ez pedig nem más, mint Simone Inzaghi előző klubja, a Lazio. Ráadásul a mérkőzés vége nem épp a sportszerűségéről híresült el… itt van tehát a lehetőség a Nerazzurri előtt, hogy visszavágjon, és visszaszerezze az első helyet a tabellán, hiszen városi rivális AC Milan jelen pillanatban két pont előnyben van. Maurizio Sarri csapata pedig 32 ponttal jelenleg a 8. helyen áll.

A statisztikák alapján ez lesz a 158. meccs a csapatok között, amiből az Inter 65-öt, a Lazio 38-at nyert meg, és született 54 döntetlen is. Az előző 6 találkozó viszont nem billentette a mérleget az Inter felé: csupán kettőt tudott a Nerazzurri megnyerni, egyszer ikszelt, míg háromszor a Sasok örülhettek. Az őszi vereség viszont “jót tett” Inzaghi csapatának. Azóta az Inter 9 meccsen győzött, és 2 alkalommal játszott döntetlent, mindössze 4 gólt kapva. Lőtt gólra viszont mindenképp lehet számítani, hiszen az előző öt Lazio elleni meccsen minden alkalommal betalált a csapat legalább egyszer, a Sasok pedig 3 gólt lőttek az előző 3 Serie A mérkőzésükön, és mind a két csapat támadó focit játszik idén.

A Nerazzurri 26 meccses hazai veretlenségi szériában van jelenleg, ezt szeretné ma folytatni Simone Inzaghi csapata. A 90-es évektől kezdve ez a 2. leghosszabb ilyen sorozata a csapatnak, az első még 2008 és 2010 között volt: akkoriban 46 hazai meccsen nem tudták legyőzni az Intert. Bízzunk benne, hogy nem ma szakad meg ez a remek sorozat!

A mérkőzés 20:45-től a Sport 2 műsorán látható.

Forza Inter!!!

Start a Conversation