Győzelem a karácsonyfa alá

Beharangozó helyett most értékelővel jelentkezünk, mégpedig egy elég boldoggal: Az Inter remek karácsonyi ajándékot adott a szurkolóknak, miután Lautaro és Skriniar góljaival legyőzte a Verona csapatát, ezzel tartva a győzelmi szériát, és az egypontos távolságot az éllovas Milan mögött.

Ugyan a városi riválisunk karácsonyozott az élen, mégsincs okunk panaszkodni eredmények terén: csapatunk zsinórban a 7. mérkőzését nyeri a bajnokságban, valamint 10 mérkőzés óta veretlen, ez impozáns statisztika. Egyedül a BL kudarc ejthet rajta foltot. Nehéz mérkőzés volt a Bentegodiban, de végül a Nerazzurri vitte haza a 3 pontot. Lassan szokásossá válik, hogy az Inter a második félidőre pörög fel, most sem volt másképp: félidőben még 0-0 volt az eredményjelző táblán. Viszont a folytatásban 3 gól is esett, szerencsére a javunkra elosztva, Martinez megtörte az 5 meccses gólcsendjét a bajnokságban, Skriniar pedig majdnem 3 éve talált be utoljára. A másik oldalon, egy csúnya hiba után melyet a szlovák védő és Handa együttesen hozott össze, Ilic talált be. De nézzük az elejéről.

Egy szoros, küzdős meccs volt már az első sípszótól kezdve. Érdekes módon mind a két edző a 3-4-2-1-es hadrendet választotta, Juric (a tőlünk kölcsönben lévő) Salcedot játszatta csatárként, mögöttük Colley és Zaccagni váltogatta a pozíciót támadások alatt. A fiatal olasz kölcsöncsatárt nagy tehetségnek tartják, de idén még nem sikerült feliratkoznia a bajnoki góllövőlistára, 9 meccs alatt (igaz, ezeken mindössze 377 perc jutott neki, viszont a kupában már betalált). Mögöttük a veterán Veloso szűrt és szervezett, mellette Tamezével, és a veronaiak két szélsője ismét érdekes pont: Faraoni és Dimarco is Inter nevelés, előbbinek jutott is 18 mérkőzés kékfeketében még a 10/11, 11/12-es szezonban, sőt lőtt egy óriási gólt is a Parmának anno. Utóbbi pedig még mindig a mi játékosunk, kölcsönben szerepel a Hellasnál. Conte pedig Lukaku mögé most Perisicet és Lautarót tette, Barella és Brozovic volt a középpálya motorja, Young és Hakimi pedig a szárnyakért feleltek. Hátul a klasszikus hármas, Bastoni-de Vrij-Skriniar kezdett.

Az első félidőben emlékezetes lehett Young és Lautaro próbálkozása, utóbbit Silvestri kapus bámulatosan védte ki. A Verona ezzel szemben nem jelentett túl nagy veszélyt a mi kapunkra, egyedül Dimarco lövésénél szökött fel a pulzusunk, Handanovic viszont a helyén volt. A második játékrészben viszont Hakimi gyorsasága egyre nagyobb gondot okozott a hazaiaknak, és meg is lett az eredménye. Az egyik ilyen elfutása után beadása megtalálta középen Lautarót, aki egy szép mozdulattal a hálóba juttatta a labdát. Sajnos ahelyett hogy növeltük volna az előnyt, visszaütött a Verona: Egy viszonylag ártalmatlan Faraoni beadás után Handanovic és Skriniar zavarták egymást, a szlovén kapus nem tudta megfogni a labdát, a lepattanót pedig Ilic pöckölte el a lábak között. Viszont az Inter nem engedte ilyen könnyen elúszni a két pontot: nyomott-nyomott, majd egy Brozovic szögletre érkezett remekül az előbb hibázó Skriniar, és fejelt a hálóba, ezzel beállítva a végeredményt. Lukaku még háromszor került ezután gólhelyzetbe, látszott rajta hogy nagyon akarja a gólt, de sajnos ma nem jött össze számára.

Még aznap este a Milan az utolsó pillanatokban győzött a Lazio ellen, így megtartva az egypontos előnyt, viszont mögöttünk a Juventus, a Sassuolo, a Napoli és a Roma is lőtávolon kívül van, ami mindenképp nyugtató jel lehet a csapat számára. Szövetségi döntés szerint mégis le kell játszani a Juventus-Napoli mérkőzést, így a zebrák 3 pontot vesztettek, ráadásul a Fiorentina ellen ki is kaptak, így ha egy meccsel kevesebbet is játszva, de 9 pontra van a regnáló bajnok a csapattól. Ez tehát a jelenlegi állapot a Serie A élmezőnyében, a következő mérkőzés pedig már csak 2021-ben esedékes, a Crotone ellen.

Minden kedves Interistának kívánunk nagyon boldog karácsonyt, és (Inter) sikerekben gazdag, új esztendőt!!! Köszönjük, hogy velünk voltatok idén is!

Forza Inter!!!

Start a Conversation