Az első lépés? Egyéni edzések

Az olasz Belügyminisztérium múlt heti döntése értelmében a Serie A csapatai május negyedikétől ismét használhatják klubjaik sportlétesítményeit, azonban egyelőre kizárólag egyéni edzések elvégzéséhez.

Az Inter ezt követően saját honlapján hivatalos közleményben rögzítette, az első csapat játékosai – önkéntes alapon és a társadalmi távolságtartás szabályaival összhangban – a következő napokban újra birtokba vehetik a Suning Training Centre-t.

Ezzel kapcsolatban Vincenzo Spadafora, Olaszország sportminisztere kijelentette, hogy a csoportos edzések leghamarabb május 18.-án kezdődhetnek meg. Elmondta még, hogy a vonatkozó szabályozás kialakítása és a csapatedzés feltételeinek megteremtése jelenleg is zajlik. Ugyan az Olasz Labdarúgó Szövetség mindenképpen szeretné folytatni a futó szezont, Spadafora újságírói kérdésre válaszolva hozzátette, a bajnokság folytatásának részleteiről jelen pillanatban még nincsen szó.

A koronavírus által súlyosan érintett Olaszországban legutóbb közel két hónapja, március nyolcadikán rendeztek első osztályú labdarúgó mérkőzést. Akkor zárt kapuk mögött a Sassuolo hazai pályán 3-0-s győzelmet aratott a Brescia együttese ellen.

Start a Conversation