Bravó Inter, ez volt a hatodik!

A Seria-A hatodik fordulójában, egy fordulatos, eseménydús és izgalmas mérkőzésen sikerült az Internek legyőzni a Sampdoria csapatát. A csapat ezúttal a bátor támadójátékával az első félidőben leiskolázta ellenfelét. A második játékrészben viszont Sanchez váratlan kiállítását követően, egy agresszív Sampdoria-val találta magát szemben. A tíz emberre fogyatkozott Inter ezúttal a jó védekezésnek és a bátor, kreatív támadójátékának köszönhetően magabiztosan győzött. Készülhetünk a hétközi BL meccsre, a Barca ellen. A katalánok is idegenben győztek, 2-0 arányban a Getafe ellen. 

Seria-A TIM 2019/20 6. forduló. 2019.szeptember 28. 18 óra. Genova, Luigi Ferraris stadion.
UC Sampdoria- FC Internazionale 1-3. Góllövők: Sensi 20′, Sanchez 22′, Gagliardini a 61. percben és Jankto az 55.percben.
A csapatok összeállítása: 
UC Samppdoria: (3-4-2-1) 1 Aduero, 24 Bereszynski,5 Chabot, 15 Colley, 12 Depaoli (56′ 9 Bonazzoli), 7 Linetty (73′ 17 Caprari), 6 Ekdal (69′ 4 Vieira),39 Murru, 10 Rigoni, 14 Jankto, 27 Quagliarella. V. edző: Di Francesco.
FC Internazionale: (3-5-2) 1 Handanovic, 37 Skriniar, 6 De Vrij, 95 Bastoni, 87 Candreva (57′ 33 D’Ambrosio, 5 Gagliardini, 77 Brozovic, 12 Sensi (65′ 23 barella), 18 Asamoah, 10 L. Martinez (56′ Lukaku), 7 Sanchez. V. edző: A.Conte.
Játékvezető:Calvarese, partjelzők: Bindoni és Galetto, 4. J.vez:Irrati, VAR: Pasquae és Mondin.

A mérkőzés főbb eseményei:

Az első tíz percben kemény ütközések tarkították a játékot. Mindkét csapat tekintélyt akart szerezni. Fiatal védőnk, Bastoni sárga lapot kapott, aztán kecsegtető helyzetben kapu mellé fejelt. A 12. percben Martinez kapott remek labdát a 11-es pont tájékán, azonban lövés helyett Suarez felé továbbított. Átadása rövidre sikeredett, így labdáját a védők kivágták. Beszorult a Samp. A 20. percben Sensi kapott jó átadást,mintegy 17 méterről leadott lövése, a jobb kapufa tövéről vágódott a hálóba. 0-1. Két perc múlva újra Sensi tüzelt. Lepattanó labdájára Sanchez érkezett jó ütemben és Aduero mellett a hálóba lőtt. 0-2. A fél óráig tartó Inter fölényt Jankto helyzete szakította félbe, aki csúnyán fölé lőtt jó helyzetben. A 36. percben Candreva gólját les miatt érvénytelenítette Calvarese. Két pec múlva Martinez kapott jó labdát Bastonitól, azonban kapu mellé gurította azt. A 42. percben Sensi 20 méteres bombáját ütötte fölé Aduero, egy perccel később Martinez bombázott fölé. Nagy fölényben játszottunk az első félidőben!
A második félidő első perce Inter gólhelyzettel kezdődött. Martinez óriási helyzetben a kapussal szemben állva lőtte el a labdát, Aduero azonban bravúrral kiütötte azt. A labdát Sanchez szerezte meg és meglódult a 16-oson belül. A védők szerelni próbálták és támadónk elesett. Calvarese szimulációnak minősítette az esést és sárga lapos figyelmeztetés után kiállította Sanchez-t, mivel ez volt a második sárga lapja. Tovább rohamoztunk tíz emberrel is!
A Samp is tűzbe jött a létszám előny érzésétől hajtva. Az 55. percben Jankto szép góllal szépített. 1-2.
Ez még jobban lázba hozta a házigazda csapatot. Rohamoztak rendesen! A mieink viszont jól védekeztek! A 61. percben Lukaku kiváló beadását Gagliardini lőtte kapura. Aduero ezt a labdát is hárította, ideiglenesen! A kitenyerelt labdát Gagliardini nagyszerű reflex mozdulattal félig térdelve a hálóba pofozta, bal belsővel! 1-3.  
Lukaku a 76. és 86. percben veszélyeztetett, a védők és a kapus is, ezúttal jól hárítottak. A mérkőzés befejezése előtt még hajrázott a Sampdoria. Quagliarella kétszer is próbálkozott és Vieira is kisérletezett. Handanovic ezúttal is remekelt.

Az alakuló Inter ezúttal is örömöt szerzett nekünk. Ilyen rajttal csupán az 1966/67.-es bajnoki szezonban, a Grande Inter indult. A csapat következő feladata és megmérettetése azonban most következik! Jó lenne a Barca ellen egy tisztes eredményt elérni! Nagyon várjuk a jövő hét közepét! Aztán a következő kihívás, a Derbi Italia! Őrületes terhelés!

De továbbra is: FORZA – FORZA INTER!

Start a Conversation