Hivatalos: Antonio Conte az új edző!

Ahogy korábban megírtuk, hamar beigazolódott, amit sejteni lehetett: ma kora reggel az Inter hivatalos oldalán bejelentette Spalletti utódját, Antonio Contét. A 49 éves olasz tréner játékosként a Lecce és a Juventus csapataiban játszott, ez utóbbit a partvonalról is irányította 2011 és 2014 között, mind a három évben Scudettohoz segítette a torinóiakat, és két Olasz szuperkupát is nyert (2012, 2013). Ezen kívül a Barival Serie B-t, a Juventustól távozva, a Chelsea edzőjeként pedig Premier League címet (2016-17) és a FA Kupát (2017-18) hódította el. A továbbiakban megtekinthetitek Conte bemutatkozó videóját, és első interjúját Steven Zhang elnök úrral.

Sok sikert kívánunk neki!

Az Inter Media House által készített rövid bemutatkozó videót itt láthatjátok:

Steven Zhang elnök úr a következőket mondta az Inter.it-nek:

Biztos vagyok benne, hogy Antonio Conte az egyik legjobb edző a világon, és hogy segíteni fog elérni a céljainkat, beteljesíteni a küldetésünket, ami még mindig az, hogy az Intert újra a világ legjobb klubjai közé emeljük.

Antonio Conte hozzátette:

Egy új fejezet kezdődik az életemben. Nagyon izgatott vagyok. A munkám által megpróbálom visszafizetni mindazt a bizalmat, amit az elnök és a sportigazgatók adtak nekem. Azért választottam az Intert, mert egy nagyon ambiciózus projektet vázoltak elém, illetve lenyűgöző a csapat történelme, és hihetetlenül motivál, hogy visszahelyezzem oda ezt a csapatot, ahová való.

A teljes interjút itt nézhetitek végig.

Start a Conversation