Lautaro

Végre sikerült!

Az olasz bajnokság 23. fordulójában csapatunk javuló játékkal, Lautaro Martinez góljával nagyon fontos győzelmet aratott a Párma ellen. Az első félidőben Gervinho kapufát lőtt, azonban a második félidőben csupán néhány próbálkozása volt a házigazda együttesnek. A mieink támadások sorát vezették, de a beívelések ezúttal sem voltak eredményesek. A korábbi Intertől még messze van az a játék amire vágyunk!
A győzelem és a három pont reményt ad arra, hogy a csapaton belüli feltételezett problémák megoldódnak és visszatérünk a stabil Inter teljesítményére.
Nem lesznek egyszerűek a következő napok a csapat számára. Csütörtökön Európa Liga mérkőzés a Bécsi Rapid ellen, aztán jön a Samp. a hétvégén.

TIM-Seria-A 23. forduló. 2019. február 9. 20 óra 30. Párma, Ennio Tardelli Stadion.

Parma Calcio- FC Internazionale 0-1. Góllövő: a 79.percben, Lautaro Martinez.
Játékvezető: Irrati, partjelzők: Lociero és Cecconi, 4. Jv.: Sacchi, VAR: Valeri, Vuoto.
Az Inter összeállítása:
1 Handanovic, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar, 6 De Vrij, 18 Asamoah, 8 Vecino, 77 Brozovic, 15 J. Mario (77′ 10 L. Martinez) 14 Nainggolan ( 88′ 5 Gagliardini), 44 Perisic, 9 Icardi (93′ 21 C. Soares). Vezető edző: L. Spaletti.

A mérkőzésről röviden:
Az 5. percben szöglethez jutott a Párma. A beívelt labdát Perisic próbálta menteni. Csúsztatott fejelésére Kucka érkezett, aki szerencsére mellé fejelt. A 19. percben Perisic futott el a bal oldalon, lapos beadására azonban senki nem érkezett. 21. perc. Pármai labdaszerzés után Gervinho szlalomozott és tíz méterről váratlanul lőtt kapura, lövése azonban a felső kapufán csattant. Megúsztuk! A 32. percben újra Perisic futott az alapvonalig és közelről lőtt kapura, azonban a kapus hárított. Az 54. percben Inter szöglet után D’Ambrosio fejelt gólt, a videó bíró azonban kezezés miatt érvénytelenítette azt. A 79. percben a középpályán szereztünk labdát. Nainggolan pontos labdával indította Martinezt, aki szorongatott helyzetben bomba gólt szerzett. 0-1.
Az Inter a második félidőben óriási fölényben játszott. A 83. percben Vecino lőtt mellé, jó helyzetben. A 85. percben Brozovic kapufát lőtt, majd Vecino közeli labdáját a gólvonal előtt vágták ki a védők. A 90. percben újra Martinez lőtt kapura a védők gyűrűjében. A lövését azonban hárította a pármai kapus.

Egyenlőre tartjuk a dobogós helyet, azonban messze még a bajnokság vége. Igazolódott, hogy néhány kulcsjátékosnak pihenésre, vagy lelki tréningre kellene térnie. Icardi gólképtelensége is erre utal, de lehetne sorolni a neveket. Ez viszont nem a rajongók dolga! Mi egy lelkes, a régi nagyszerű csapatot szeretnénk látni!
A bécsi Európa Liga meccs erre jó alkalmat adhat! Közel van Bécs! Reméljük, hogy közülünk is sok Inter szurkoló szorít majd kedvenceinknek a helyszínen!

FORZA INTER!

Start a Conversation