Az Empoli ellen tér vissza a csapat

Április 1-jén, hétfőn 20:45-kor az Inter az Empoli ellen lép pályára a Serie A 30. játéknapján. A mérkőzés előtt lássunk pár érdekességet és statisztikát.

Egymás ellen

A Nerazzurri eddig 31-szer találkozott az Empolival a Serie A-ban: az Inter 24 győzelmet tudhat magáénak, míg az Azzurri négyet, és három döntetlent játszottak a csapatok.
Az Inter az Empoli elleni legutóbbi 20 mérkőzéséből mindössze kettőt veszített el a Serie A-ban, ráadásul a Nerazzurri az olasz élvonalban a toszkánok elleni legutóbbi 15 találkozóján tízszer gólt sem kapott. Az idei szezonban az “odavágón” Inzaghi csapata egy pazar Dimarco-lövésnek köszönhetően győztek.

Feketekék statisztikák

A számok nem hazudnak: a Nerazzurri remek formát mutat a bajnokságban idén. Az Inter 29 bajnoki mérkőzésen mindössze 14-szer kapott gólt a 2023/24-es idényben: az utolsó csapat, amely ennél jobb védekezési mutatóval rendelkezett egy Serie A-szezon ezen szakaszában, az AC Milan volt (1993/94-ben). A top öt európai ligában az Inter az egyetlen olyan csapat, amely minden egyes bajnoki mérkőzésén betalált ebben a szezonban, miközben a legkevesebb gólt is ők kapták.

Játékosaink teljesítménye

Lautaro Martínez rendkívüli szezont fut, eddig 26 mérkőzésen 23 gólt szerzett. A Nerazzurri csapatkapitánya háromszor talált a hálóba az Empoli ellen az olasz élvonalban, köztük 2022. május 6-án egy duplával.
Az argentin támadó, aki hazai pályán kilencszer volt eredményes a Serie A idei szezonjában, lehetőséget kap arra, hogy a San Siróban a negyedik egymást követő szezonban is kétszámjegyűre növelje góljainak számot a bajnokságban.

Federico Dimarcónak szép emlékei vannak az Empoli elleni összecsapásokról: a Nerazzurri szélsőhátvédje 2015. május 31-én debütált a Serie A-ban az Azzurri ellen. Ráadásul az idei szezonban a kékek ellen egy elképesztő találattal ő szerezte a győztes gólt.
Az olasz továbbra is megmutatja minden technikai kvalitását: egyike annak a négy védőnek, aki a 2023/24-es szezonban legalább tíz gólhoz járult hozzá a top öt európai bajnokságban.

Olyan csapatról beszélünk, amelynek a hátvédsora a támadásban is aktívan közreműködik. Matteo Darmian Napoli ellen lőtt gólja után, már öt Nerazzurri-védő szerzett legalább kétszer gólt ebben a bajnoki szezonban: Dimarco 4, Dumfries 3, Bisseck 2, Acerbi 2 és Darmian 2. Ebből a szempontból a top öt európai logában egyetlen csapat sem teljesített jobban a 2023/24-es idényben.

A mérkőzést 20:45-től a Sport 1 közvetíti. Forza Inter!!!

Start a Conversation