Erőpróba: cél a továbbjutás!

Vége a várakozásnak, ma van az Atletico – Inter mérkőzés napja. A Nerazzurri a Matracosok ellen lép pályára a Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírásának nyolcaddöntőjében. Az odavágót Marko Arnautovic gólja döntötte el, egygólos előnnyel utazott tehát Madridba az Inter. Simone Inzaghi csapata kedden érkezett meg a spanyol fővárosba, és rögtön fel is kereste a Civitas Metropolitano Stadiont és környékét.

Korábbi mérkőzések

Eddig két mérkőzés volt az Atletico Madrid és az Inter között. Az elsőért egészen 2010-ig kell visszautazni az időben, mégpedig az UEFA Szuperkupa-döntőre. Akkor a madridiak Reyes és Aguero góljainak köszönhetően 2-0-ra nyertek Montecarlóban. A második találkozó az idei odavágó volt, amelyet az Inter nyert meg. Ez lesz az első alkalom, hogy az Atletico Madrid otthon fogadja a Nerazzurrit.

Feketekék statisztikák

Simone Inzaghi csapata az idei szezonban mind a hét Bajnokok Ligája-mérkőzésén veretlen maradt. Az Inter utoljára 2003 decembere és 2005 márciusa között volt hosszabb ideig veretlen a BL-ben, akkor kilenc mérkőzésen át. Az előző nyolc alkalommal, amikor az Inter a Bajnokok Ligája egyenes-kieséses szakaszában játszhatott, hét alkalommal jutott tovább, ha megnyerte az első mérkőzést. A Nerazzurri a 2004-05/2005-06-os és a 2009-10/2010-11-es szezonok után sorozatban harmadszor juthatna be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

“Bonyolult összecsapás lesz egy olyan ellenféllel szemben, amely otthon teljesen át fog alakulni, tudva hogy mi előnyben vagyunk. Minden bizonnyal egy intenzív mérkőzés lesz, és a 90 perc alatt a ránk váró nehézségekből a lehető legjobban kell kijönnünk.”

Simone Inzaghi

Az ellenfél

A közelgő mérkőzés lesz Diego Simeone 50. hazai mérkőzése a Bajnokok Ligájában, ezzel ő lesz a hetedik edző, aki elérte ezt a mérföldkövet. A Colchoneros nehéz időszakon megy keresztül: az Inter elleni első mérkőzés után négy meccset játszottak, ezalatt egy győzelmet és egy döntetlent, valamint kétszer vereséget szenvedtek. Legutóbbi vereségük a bajnokságban a Cadiz ellen volt, ahol 2-0-ra kaptak ki. További csalódás volt a Copa Del Rey elődöntőjében való kiesésük: Az Athletic Bilbao hazai pályán 3-0-ra győzte le a Matracosokat, miután az első mérkőzésen 1-0-ra nyertek. Simeone csapata jelenleg a negyedik helyen áll a La Ligában, 28 mérkőzésen szerzett 55 ponttal (17 győzelem, 4 döntetlen és 7 vereség). Alvaro Morata áll jelenleg az Atletico góllövőlistájának élén, 20 góllal minden sorozatot figyelembe véve.

“Fontos mérkőzést játszunk Európa egyik legjobb csapata ellen. Teljes mértékben bízom a játékosaimban. Ez az összecsapás megköveteli a maximális koncentrációnkat, az a csapat fog továbbjutni, amelyik leginkább akarja majd a győzelmet.”

Diego Simeone

Start a Conversation