Bologna-Inter: ez egy rangadó!

Az Internek idén senkitől sem kell félnie- gondolnánk, hisz utcahossznyi előnnyel vezetik a bajnokságot, többet lőttek, és kevesebbet kaptak bárkinél a mezőnyben, top formában levő támadó(k) és betonbiztos védelmük van. És mégis, a szombati meccs miatt lehet félnivalója Inzaghi mesternek.

Motta-a februári hónap legjobb edzője a Serie A-ban!

Bizony, az Inter mellett a Bologna is 100 %-os februári produkált, megnyerve mind az öt meccsét, majd a márciusi első erőpróbát is sikerrel vették, az Atalanta vendégeként. Ezen a mérkőzésen ráadásul hátrányból fordítottak, és így egészen stabilan őrzik negyedik (!) helyüket a tabellán. Vagyis a Serie A jelenlegi két legjobb formában levő csapatát figyelhetjük este a Dall’Ara zöld gyepén, kevés izgalmasabb párosítás létezhet most az olasz fociban.

Erős védelem, erős támadók

A Bologna kevesebb mint egy gólt kap átlagosan meccsenként, ez pedig rajtuk kívül csak az élen álló Inter és Juve esetben igaz. Másrészt a Zirkzee-Orsolini-Ferguson hármas, akik a Rossoblu leginkább gólerős triója, együtt már 25 gólnál járnak! Az Inter védőinek bőven lesz tehát feladatuk, főleg Zirkzee cseleivel kell majd birkózniuk, aki hatalmas kedvvel játszik a szezonban.

Egymás ellen

Nincsenek mostanában jó élményeink a Bologna ellen- az elmúlt naptári évben háromszor találkoztak a felek, melyek egy vereséget és egy döntetlent jelentettek nekünk a bajnokságban, illetve egy kupa búcsúzást… Finoman szólva sem a kedvenc ellenfelünk tehát a Bologna mostanság, ugyanakkor az is igaz, hogy 2022-és 2021 folyamán kétszer is 6-1-re ütötte ki ellenfelét a Nerazzurri, tehát van ok a bizakodásra is. Az biztos, hogy az elmúlt sormintát követve gólgazdag estére számíthatunk.

Top Inter

Persze félelemre a Bolognának is lehet oka, egy olyan Intert látnak vendégül, mely az elmúlt jónéhány év legerősebbje. Már-már a triplázó csapathoz hasonlítják Inzaghi fiait, akik félelmetes évkezdést tettek le az asztalra- mind a 12 darab 2024-es mérkőzésén nyert az Inter, ezeken 32 gólt szerzett, és csupán ötöt kapott. A “B” keret is gyere jobb teljesítményre képes, a támadók pedig zseniálisak- Lautaro és Thuram pedig együtt már 33 gólnál járnak, Arna és Sánchez pedig lassan de biztosan élednek fel a porból.

Mit várunk a meccstől?

A 15 pontos vezetés tudatában bátran mondhatom: egy esetleges döntetlen láttán sem lennénk szomorúak. Persze egy ilyen minőséget képviselő Internek mindig van esélye a győzelemre, de tuttista módon az egy pont is elégedettségre adhat okot. Talán még fontosabb cél lenne a sérülések elkerülése, hiszen következő héten vár ránk a BL visszavágó, és egy Napoli elleni bajnoki. Maradjon mindenki egészséges, és hozzunk el pontot vagy pontokat Bolognából! Kezdés 18:00-kor, a Sport 1-en!

Forza Nerazzurri!

Start a Conversation