Újra az élen: Fior-Inter 0-1 

Persze tudtuk, hogy csupán a kevesebb játszott meccs miatt állt a tabella élen a Juve, azért mégis csípte a szemünket a helyzet. Ám az Empoli megtette azt a szívességet, hogy szombaton elvett két pontot a torinóiaktól, ráadásul a Milan is döntetlent játszott hazai pályán. Ennek fényében még jobban vártuk a Fiorentina elleni meccset, remélve, hogy a forduló nagy nyertesei lehetünk. Nem csalódtunk. 

Primo Tempo 

A kezdő sípszót követően zavarban volt kissé az alakulat, majd egy mesés kontra után Thuram tálalt Augusto elé, aki elől tisztázott a védő… Szerencsére nem sokáig bosszankodtunk, Asllani szöglete ugyanis gólpasszt jelentett- jelenlegi kedvenc argentinunk megfejelte szezonbeli 19. gólját! Lautaro Martinez abszolút csúcsformában játszik, láthatóan élvezi a focit, és minden szögből életveszélyes az ellenfélre. A folytatás hozott még komoly helyzeteket, megvolt a gólcsíra, ám az nem hajtott ki, és egy gólos előnnyel mentünk szusszanni. 

Secondo Tempo 

A frissítőt követően magasabb fordulatszámra kapcsoltak a hazaiak, és jöttek is a lehetőségek- a védelem nem is mindig állt a helyzet magaslatán. Majd a 72. percben N’Zola maradt lent egy Sommerrel való találkozás után, és újabb VAR-os percek után  Aureliano játékvezető büntetőt ítélt. Véleményes helyzet, persze a “pofon” megtörtént. Szerencsére azonban a hétvége nem a tökéletesen elvégzett büntetőkről szólt, és ezt a hagyományt ápolva Gonzalez pocsékul gurította le a labdát. Sommer úgy fogta meg, mintha meccs előtti bemelegítést láttunk volna.. Az utolsó negyedórában még nem kapott idén gólt az Inter, így maradt az eredménytelen hazai nyomás, nagyon magabiztos vendég védekezés, és ölelkezés a lefújását követően. 

Értékelés 

Sommer- ezúttal azért voltak stiklijei, de nézzük a hivatalos adatokat: megfogott büntető és 0 kapott gól.

Pavard- az egyik legjobb volt, megnyugtató, ha ott van a védelem szélén. 

De Vrij- kicsit lassú volt, de nagy hiba nélkül játszott. 

Bastoni- betöltötte a szerepét. 

Darmian- ez most nem a csillogó villogó szélső játék volt. 

Frattesi- szinte tökéletesen pótolta Barellat, a legjobb csere középpályás. 

Asllani- végre! Végre stabil játék, gólpassz, teljes lejátszott meccs. Még többet! 

Mkhitaryan- nagyon kellett a tapasztalat a fel forgatott tengelybe, tanári volt. 

Carlos Augusto- még mindig nem Dimarco szint, de futottak rajta a támadások. 

Thuram- nem szakadt meg a több gólért. 

Lautaro- mit lehet mondani… újabb győztes gól, újabb mesteri csatár teljesítmény. 

Összegzés: a három pontnál sokkal többet nyert vasárnap este az Inter. Kihasználtuk a Juve és a Milan botlását, és kényelmes helyzetből várjuk a Derbyt. A középpálya alapemberei pihenhettek, jól jön ez még a soron következő meccseken. A helyettesek szép munkát tettek le az asztalra, és a több terhelés talán jobb formát is eredményez majd. És bárhogy is nézzük, egy top csapatot vertünk meg idegenben, kapott gól nélkül. Ennyi elég is. 

Folytatás vasárnap a Juve ellen, a Meazzában, nagyon fontos mérkőzés lesz, szóval Forza Nerazzurri! 

Start a Conversation