Vendégeskedés a fővárosban

Az Inter és a Lazio ma esti mérkőzése lesz a 161. ilyen párosítás a Serie A-ban. 67 Nerazzurri-győzelem, 54 döntetlen és 39 Biancocelesti-siker a mérleg. Általában gólgazdag meccseket játszik a két csapat, a legutóbbi hét egymás ellen vívott párharc mindegyikén betalált mindkét együttes.

A Nerazzurri védekező masszivitását tükrözi a következő statisztika az első 15 bajnoki mérkőzésen: az európai öt topligában ebben a szezonban egyetlen csapatnak sem sikerült több “clean-sheet”-et összehoznia, mint az Internek.

Yann Sommer lett ráadásul az első kapus a három pontos érában, azaz az 1994/95-ös szezon óta, aki az első 15 Serie A-mérkőzéséből legalább 10-et kapott gól nélkül hozott le. A svájci hálóőr ezenfelül a mai napon ünnepli a 35. születésnapját is, tökéletes ajándék lenne egy újabb kapott gól nélküli mérkőzés.

Megállíthatatlan gólgép: Lautaro Martínez 2023-ban 28 gólt szerzett a bajnokságban, és az Inter történetében mindössze három játékos szerzett ennél több gólt a Serie A-ban egyetlen naptári évben: Giuseppe Meazza, Antonio Valentin Angelillo és Nyers István.

A Nerazzurri csapatkapitánya egy góllal egy másik egyéni rekordját is beállítaná: a Serie A egyetlen szezonjában szerzett idegenbeli gólok számát, hiszen 2021/22-ben és 2022/23-ban is kilencet szerzett.
A Biancocelesti elleni legutóbbi hat mérkőzésen az argentin öt gólt szerzett.

A legutobbi, Udinese elleni meccsen Marcus Thuram is felkerült egy toplistára: az öt topliga idei szezonjában egyike lett azoknak a játékosoknak, akik több mint 5 gólt és 5 gólpasszt is szereztek, így nevét egy lapon említhetjük Mohamed Salah, Leroy Sané, Ollie Watkins és Victor Boniface nevével.

Hakan Çalhanoglu és Alessandro Bastoni számára is mindenképp különleges a Lazio elleni meccs. A török karmester 4 asszisztot osztott ki a Biancocelesti ellen a Serie A-ban, egy csapat ellen sem sikerült többször kiszolgálnia társait.

Bastoni pedig négy A ligás góljából az utolsót épp a Sasok ellen szerezte, 2022 január 9.-én, ahol egyébként egy gólpasszt is adott Skriniarnak. Ez az egyetlen mérkőzése az olasz védőnek, ahol be is talált, illetve elő is tudott készíteni.

A mérkőzést a Sport 2 fogja adni, 20:45-től! Forza Inter!

Start a Conversation