Nincs megállás, érkezik a Bologna!

Számok és statisztikák a szombat délutáni mérkőzésről.

A Benfica elleni Bajnokok Ligája-győzelem után a Nerazzurri ismét pályára lép a San Siróban. Október 7-én, szombaton 15:00 órakor kerül sor az Inter – Bologna mérkőzésre, a Serie A nyolcadik játéknapján.

Korábbi mérkőzések

A Serie A-ban eddig 152 mérkőzés volt az Inter és a Bologna között: a Nerazzurri 74-et nyert meg, míg a Rossoblù 43-at, és 35 döntetlen született. Az Inter 19 mérkőzés óta veretlen a Bologna ellen a Serie A-ban, és zsinórban három mérkőzést nyert meg otthon.

A kapitány remek formája

A Salernitana ellen szerzett négy gólja mutatja Lautaro Martínez pazar formáját, aki ebben a szezonban összesen kilencszer talált be. Az argentin támadó ezzel vezeti az olasz élvonal góllövőlistáját, és akár történelmi rekordot is elérhet: az Inter történetében mindössze két játékos tudott kétszámjegyű gólt szerezni egy Serie A-szezon első nyolc mérkőzésén: Giuseppe Meazza (11 az 1935/36-os szezonban) és Antonio Valentin Angelillo (16 az 1958/59-es szezonban). A Nerazzurri csapatkapitánya emellett egyike annak a három játékosnak Európa öt nagy bajnokságában, akik legalább 10 gólban vettek részt.

Tikusz asszisztjai

A Bajnokok Ligájában gólt lőtt, és egyre meghatározóbb szereplő Marcus Thuram a Nerazzurri támadásaiban: már négy asszisztot osztott ki az idei Serie A-ban. Az elmúlt 20 szezonban mindössze három játékos volt képes öt asszisztot adni az első nyolc bajnoki mérkőzésén. A francia támadó tehát a negyedik játékos lehet, akinek ez sikerül.

A mérkőzés 15:00-tól a Sport 2 műsorán látható. Forza Inter!!!

Start a Conversation