Kettőből kettő!

Két gól, “clean-sheet” és újabb három pont. Az Inter a Monza elleni győzelemre építve a Cagliari legyőzésével újabb üzenetet küldött a riválisainak. A győzelem kulcsai: jó futball, masszív védekezés, megállíthatatlan Lautaro, jó formában lévő Dumfries, és a végletekig kiélezett csapatmunka. Ezeket figyelembe véve, nehéz dolga volt a Cagliarinak, különösen az első félidőben mutatott játék fényében.

Első félidő

Simone Inzaghi ugyanazzal a kezdő tizenegyet küldte pályára, mint Monzában, és ugyanazzal az elképzeléssel: embereket juttatni a tizenhatoson belülre, valamint kreatív játékot a támadók és a középpályások között. Ez, illetve a középpályások betörése az ellenfél tizenhatosára teljesen elmosta a szárdok reményeit. Aztán ott van még a Lauti-faktor: El Toro ihletett formában volt, és úgy tűnt, hogy bármikor képes helyzetet kialakítani a semmiből, amikor hozzá került a labda. A 14. percben egy lenyűgöző lövést mutatott be fordulatból, amely a kapufát találta el. Ez volt a nyitó találat előszele, amely nem sokkal később, a 21. percben meg is született. Thuram, aki ma este kiválóan játszott, labdát szerzett az ellenféltől, és szépen játszotta tovább Dumfries elé. Denzel próbálkozása a kapuson át a hosszú alsó sarokba vágódott. 1-0! A holland szélső az első játéknapon adott gólpassza után egy góllal növelte a statisztikáját.

A vezetés lehetőséget adott az Inter számára, hogy irányítsa a játék ritmusát, de a Cagliari azért meccsben maradt, különösen Pavoletti veszélyeztetett, akit gyakran a jobb oldalról találtak meg labdákkal. A játékrész felénél azonban egy gyors akció után megduplázta előnyét az Inter. Dimarco futott végig a bal szélen, és Lautarót játszotta meg a 16-oson belül: El Toro lekezelte, egy könnyed, de pazar csellel lerázta a védőjét, és a hatoson belülről mesterien helyezte a labdát a kapuba. 2-0!

A hazaiak gondjai tovább fokozódtak, amikor Pavolettit sérülés miatt le kellett cserélni, helyére a gyors és kiszámíthatatlan Luvumbo érkezett, aki új lehetőségeket adott a Cagliarinak.

Második félidő

A szünet után a Nerazzurri kevésbé volt lendületes, mint az első félidőben, lassabb tempót diktált, leginkább a labdabirtoklásra koncentráltak Inzaghi játékosai. Kevés volt az izgalom, a Cagliari Luvumbóra és az ő kreativitására támaszkodott, hogy valamit kiharcoljon, míg az Inter igyekezett elkerülni a kockázatvállalást. A vége felé azért felpezsdült a mérkőzés. Inzaghi cserélt, és Cuadrado és Arnautovic újra színt vittek a játékba. A kolumbiai passza után Calhanoglu bombázott kapura, a hazaiakat a kapufa mentette meg a 3. góltól. Volt azért szárd próbálkozás is a legvégén, azonban Sommer remekül ért oda a rövid alsóra, így a Nerazzurri ismét kapott gól nélkül zárta a mérkőzést!

Összefoglaló

Gólszerzők: 21′ Dumfries (I), 30′ Lautaro (I)

CAGLIARI (4-4-2): 1 Radunovic; 28 Zappa (61 Shomurodov 85′), 4 Dossena, 33 Obert, 27 Augello; 8 Nandez, 29 Makoumbou, 25 Sulemana (14 Deiola 85′), 21 Jankto (37 Azzi 60′); 30 Pavoletti (77 Luvumbo 35′), 19 Oristanio (99 Di Pardo 46′). Pad: 18 Aresti, 22 Scuffet, 3 Goldaniga, 10 Viola, 16 Prati, 39 Kourfalidis. Edző: Claudio Ranieri.

INTER (3-5-2): 1 Sommer; 36 Darmian, 6 De Vrij, 95 Bastoni; 2 Dumfries (7 Cuadrado 71′), 23 Barella (16 Frattesi 71′), 20 Calhanoglu, 22 Mkhitaryan (5 Sensi 82′), 32 Dimarco (71 Carlos Augusto 71′); 9 Thuram (8 Arnautovic 77′), 10 Lautaro. Pad: 12 Di Gennaro, 77 Audero, 21 Asllani, 31 Bisseck, 34 Agoumé, 48 Guercio, 49 Sarr, 50 A. Stankovic. Edző: Simone Inzaghi.

Sárgalap: Mkhitaryan (I), Luvumbo (C) Hosszabbítás: 3′ – 5′

Játékvezető: Fabbri. Asszisztensek: Mondin, Di Iorio. Negyedik játékvezető: Ayroldi. VAR: Marini. VAR asszisztens: S. Longo.

Start a Conversation