Magabiztos győzelem a szezonnyitón

84 nap után újra kifutott a Meazza gyepére a Nerazzurri, hogy megkezdje szereplését a Serie A 2023-2024-es szezonjában. Egy különösen érdekes mérkőzés volt, hiszen amellett, hogy az Inter kerete jelentős átalakuláson esett át a nyáron, a vendégeknél két olyan játékos is kezdett, akik éveken át húzták magukra a kékfekete mezt. Gagliardini egy 190-essel, míg D’Ambrosio egy 284-es számú mezzel lett gazdagabb. Köszönjük a hosszú évek szolgálatait!

Első félidő

A meccshez visszakanyarodva: összesen 6 új játékos debütált az Internél (Sommer, Thuram, Carlos Augusto, Cuadrado, Frattesi, Bisseck), Arnautovic pedig legutóbb 4865 napja (az Atalanta ellen, 2010-ben) viselte csapatunk színeit. Ennek ellenére a játék jól működött, igaz, a kezdőcsapatba csak Sommer és Thuram kerültek be az újak közül. Erősen kezdett az Inter, egyből próbált nyomást helyezni a vendégekre, és ennek nagyon hamar meg is lett az eredménye. Barella pazar felpörgetésével Dumfries lódult meg a jobbszélen a 16-os felé, alacsonyan belőtt labdájára pedig Lautaro érkezett középen, aki nem hibázott. 1-0! És ekkor még csak a 8. percben jártunk.

Sommernek nem igazán volt védeni valója, hiszen az Inter rendkívül jól menedzselte le az előnyt. Nem álltak vissza, Lautaro és Dimarco többször is veszélyeztettek, viszont az i-re a pontot nem sikerült feltenniük.

Második félidő

A szünet után kicsit feljavult a Monza, és egy alkalommal meg is emelkedhetett az Inter szurkolók pulzusa. Kiriakopoulos került lövőhelyzetbe egy kipattanó után, viszont Calhanoglu parádésan vetődött a labda útjába – ha ő nincs ott, abból a helyzetből könnyen egyenlíthettek volna a vendégek. Itt volt az ideje, hogy Inzaghi felrázza a csapatát: Ahogy az előző szezonban már megszokhattuk, most is először a szárnyvédőit cserélte le, hogy a széleken frissítse a csapatot: Carlos Augusto, és Cuadrado érkezett a pályára Dimarco és Dumfries helyére, majd Thuramot váltotta a visszatérő Arnautovic.

A cserék abszolút jól szálltak be, leginkább Arnautovic! Pimasz megoldásaival egyből felhívta magára a figyelmet, sarkazásos passza két védő között élményszámba ment, de szintén jól használta a fizikumát amikor a labdát kellett tartani. Nem sokkal később pedig egy gólpasszal is meghálálta a bizalmat. A tizenhatos baloldalánál kapott labdát egy csel után erősen és laposan a hosszú sarok felé passzolta, ahol Lautaro csúszva érkezett, és nem hibázott. 2-0!

Ez a gól véget vetett a monzai reményeknek, egyszerűen nem tudták kezelni a lendületet, melyet az Inter cseréi hoztak a játékba. Cuadrado és Carlos Augusto rendszerint okoztak zavart a széleken (a brazil egyszer még fejjel is veszélyeztetett), és a hajrára beszállt még Bisseck a védelembe, valamint Frattesi a középpályára. Ezek után nem történt már említésre méltó esemény, a Nerazzurri nagyon magabiztosan tartotta otthon a 3 pontot az idény első mérkőzésén. Folytatás 28.-án, a Cagliari otthonában.

Forza Inter!!!

Összefoglaló

Gólszerző: 8′ és 76′ Lautaro (I)

INTER (3-5-2): 1 Sommer; 36 Darmian (31 Bisseck 84′), 6 De Vrij, 95 Bastoni; 2 Dumfries (7 Cuadrado 62′), 23 Barella, 20 Calhanoglu, 22 Mkhitaryan, 32 Dimarco (30 Carlos Augusto 62′); 9 Thuram (8 Arnautovic 62′), 10 Lautaro (16 Frattesi 80′). Pad: 12 Di Gennaro, 77 Audero, 5 Sensi,11 Correa, 21 Asllani, 44 Stabile, 50 A. Stankovic. Edző: Simone Inzaghi.

MONZA (3-4-2-1): 16 Di Gregorio; 33 D’Ambrosio (13 Pedro Pereira 71′), 22 Pablo Mari, 5 Caldirola; 84 Ciurria, 6 Gagliardini (7 Machin 71′), 32 Pessina, 77 Kyriakoupoulos (21 V. Carboni 86′); 28 Colpani (19 Birindelli 61′), 10 Caprari; 24 Maric (47 Mota Carvalho 61′). Pad: 23 Sorrentino, 66 Gori, 11 F. Carboni, 37 Petagna, 38 Bondo, 44 A. Carboni, 46 Cittadini, 80 Vignato. Edző: Raffaele Palladino.

Sárga lap: Lautaro (I), Caldirola (M) Hosszabbítás: 3′ – 6′

Játékvezető: Colombo. Asszisztensek: Baccini, Capaldo. Negyedik játékvezető: Mariani. VAR: Nasca. VAR asszisztens: Paterna.

Start a Conversation