Rangadó a Napoli ellen

A bajnokság hajrájába érkeztünk, hisz az esti mérkőzés már a 31. lesz a Seria A-ban, és csapatunk Nápolyba látogat, ahol Gattuso legénysége próbálja majd megszakítani az Inter impresszív, 11 meccses győzelmi sorozatát.

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Napoli egyike annak a két-három csapatnak, melyek végig versenyben lesznek a Scudettóért, hisz erős keretük, és remek edzőjük van. Természetesen egy kihívásokkal teli mérkőzésre számítok.

Kezdte nyilatkozatát Antonio Conte a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón

Hogy dühös lennék-e, ha a játékosaim számolgatnák a pontokat? Nem hiszem hogy ez a dühösségről szól, inkább arról hogy mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy nekünk gyűjtenünk kell a pontokat ahhoz, hogy elérjük a végső célunkat. Úgy megyünk Nápolyba, hogy a maximumot hozzuk ki a mérkőzésből, tehát egy győzelmet, viszont a Napoli ugyanezt szeretné elérni. Nem engedhetjük meg a számolgatást, hiszen tapasztalataim alapján elég kontra-produktív tevékenység.

Zavarnak-e a kritikák? Rájöttem, hogy ezek inkább ellenem irányulnak, és ezzel megbékéltem. A fontos, hogy az Intert ne illessék ilyenekkel. Nem eshetünk abba a hibába a szezon végéig, hogy biztosra vesszük a bajnoki címet, hisz mind jól tudjuk mekkora áldozatok árán jutottunk oda, ahol most tartunk, és szerénynek kell maradnunk. Tudjuk, hogy még rendkívül fontos lépések választanak el minket a Scudettótól.

A Napolinak az egyik legjobb kerete van a ligában, ezért tettem őket szezon elején az esélyesek közé. Rino [Gattuso] jó munkát végez, remek edző, viszont mind tudjuk, hogy az első ember aki a kritikákat kapja, az mindig az edző, így ez a legnehezebb szerepkör amit betölthetsz.

További részletek Conte nyilatkozatából

A mérkőzés előtti statisztikákra rátérve pedig azt látjuk, hogy mindkét csapat jó formában van: a házigazda déliek az elmúlt 10 meccsükből 7-et be is húztak, míg egyszer X-eltek, ezzel szemben az Inter hibátlan a szezon második felében, ami egészen elképesztő teljesítmény Conte csapatától. Egyébként a 150. találkozó lesz a két klub között ma este, szép kerek szám. A mérleg kicsivel ugyan, de az Inter felé húz: 67-szer győzött a Nerazzurri, és 46-szor a Partenopei (36-szor volt pontosztozkodás).

Gattuso 4-2-3-1-ben küldi fel az övéit a Diego Armando Maradona stadion gyepére. A kezdőben kapott helyet régi ismerősönk, Politano, és a többi poszton is bombaerős nevek vannak, többek között Insigne, Zielinski, Koulibaly vagy Manolas, a kaput pedig az ifjú Meret őrzi. Conte pedig mondhatni a szokásossal rukkol elő: A múlt héthez képest három helyen történt változás, mégpedig Lautaro, Barella és Hakimi kezd Sanchez, Sensi illetve Young helyett.

A mérkőzést 20:45-től a Digi Sporton láthatjátok. Forza Inter!!!!!

NAPOLI (4-2-3-1): 1 Meret; 22 Di Lorenzo, 44 Manolas, 26 Koulibaly, 6 Mario Rui; 4 Demme, 8 Fabian Ruiz; 21 Politano, 20 Zielinski, 10 Insigne; 9 Osimhen.
Pad: 16 Contini, 46 Idasiak, 3 Zedadka, 5 Bakayoko, 7 Elmas, 14 Mertens, 19 Maksimovic, 23 Hysaj, 33 Rrhamani, 37 Petagna, 58 Cioffi, 68 Lobotka.
Edző: Gennaro Gattuso.

INTER (3-5-2): 1 Handanovic; 37 Skriniar, 6 de Vrij, 95 Bastoni; 2 Hakimi, 23 Barella, 77 Brozovic, 24 Eriksen, 36 Darmian; 9 Lukaku, 10 Lautaro.
Pad: 27 Padelli, 97 Radu, 5 Gagliardini, 7 Sanchez, 8 Vecino, 12 Sensi, 13 Ranocchia, 14 Perisic, 15 Young, 33 D’Ambrosio, 99 Pinamonti.
Edző: Antonio Conte.

Játékvezető: Doveri.
Asszisztensek: Costanzo, Ranghetti.
Negyedik játékvezető: Marini.
VAR: Mazzoleni.
VAR asszisztens: Paganessi. 

Eltiltva: Lozano (N)
Veszélyben: Young, Lukaku (I); Mario Rui, Demme (N).

Start a Conversation