Madonnina, a kupában!

Az olasz kupa negyeddöntőjében találkozik ismét a két milánói gigász, akik idén szerencsére a tabellán elfoglalt pozíciójukkal is igazolni tudják nagy, történelmi múltukat. A Derby mindig hatalmas meccs, akár a ligában, akár a kupáért vagy a BL-ben történik, így nagy izgalmakra számítunk este!

A hétvégi fordulóban előzhetett volna az Inter, téli bajnokká válva, viszont hiába kapott ki a Pioli-gárda, sajnos Contééknak is csak egy X-re futotta Udinében, így maradt a két pontos hátrány, és a piros-fekete elsőség. Viszont a kupában ma valaki kiesik, a továbbjutó pedig a Juve-Spal párharc győztesével találkozik a következő körben, így komoly tétje van a meccsnek, nincs második esély.

Ez lesz a 25. Derby, ha a kupát vesszük csak figyelembe. A mérleg itt a “kuzinok” felé billen, ugyanis 10-szer sikerült győzniük, míg az Internek csak 7-szer, 7 döntetlen mellett. A Nerazzurri ezalatt 22 gólt szerzett a városi rivális ellen. Az utolsó öt mérkőzés a két klub között ebben a versenysorozatban mind a negyeddöntőben volt esedékes, és az utolsó Inter gól nem máshoz fűződik, mint Roberto Baggiohoz, aki 2000-ben az akkor még oda-visszavágós rendszerben a visszavágón talált be, így lett 1-1 a mérkőzés eredménye (az odavágó 3-2 lett az Inter javára). Azóta sajnos nem is sikerült győzni, de az igazsághoz hozzátartozik hogy 2000 óta csak 2017-ben csapott össze a két klub a kupában. Jó lenne, ha ez a statisztika ma este változna…

Baggio gólja

Kezdők hamarosan…

A mérkőzés a Sport 2-n lesz látható, bízzunk a továbbjutásban!!! Forza Inter!!!

Start a Conversation