Sikeres visszatérés

“115 nappal később”. Utoljára Február 27.-én lépett pályára az Inter, akkor a Ludogorets ellen, már zárt kapuk mögött. A vírushelyzet csillapodásával szerencsére a Serie A küzdelmei is folytatódhattak, számunkra roppant pozitív módon. A korábban elhalasztott, Sampdoria elleni bajnokit sikerült most pótolni, ahol győzedelmeskedett a csapat, közelebb kerülve a Laziohoz és a Juvéhoz. Összefoglaló.

A mérkőzést gyászszünet előzte meg, Mario Corso emlékére. Ezt követően egy szinte tökéletes, és egy jóval gyengébb félidő következett – Inter szemszögből. Már az első percekben Eriksen zörgette meg Audero hálóját, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A dán rendkívül hasznosan játszott: veszélyes volt a kapura, és helyzeteket alakított ki. Látszik, hogy Conte kezdi megtalálni a posztját, és ő is kezd belerázódni a játékba. Területe is volt alkotni a csatárok mögött, ugyanis a Sampdoria elég passzívan játszott az első játékrészben. A 10. percben Skriniar szépen ugratta ki Lautarot, aki a 16-os jobb oldalától gyönyörűen, sarokkal tette vissza a labdát az érkező Lukaku elé. A belga a másik oldalon helyezkedő Eriksennek passzolt, majd indult is be a megnyíló üres területre. A dán karmester nem habozott, azonnal visszatette a labdát, Lukaku pedig góllal zárta a kényszerítőzést, pazar képsorok voltak.

Candreva szintén aktívan kivette a részét a széljátékból, a második gól kialakításában óriási szerepet vállalt. Lukakut indította, aki kicsit kisodródva a pálya jobb oldalára, két védő között visszajátszotta a labdát az olasznak, Candreva pedig ezúttal lövés és beadás helyett inkább passzolt, és milyen jól tette: Martinez középről a kapuba passzolhatta a labdát.

Lukaku és Candreva előtt is adódott még egy-egy gólszerzési lehetőség az első félidőben, azonban nem sikerült belőni őket. A másik oldalon talán Gaston Ramirez próbálkozása volt az, ami megemelte a pulzusunkat. Gagliardini hibája után próbálkozott lövéssel, de Handanovicnak nem kellett védenie.

A második félidőre az Inter játéka visszaesett, nem volt olyan pontos és folyékony mint az elsőben, valamint ébredeztek a fehér-kékek is. Több egyéni hiba, és kevesebb folyamatos játék alakult ki. Ennek ellenére is uralta a meccset a Nerazzurri, így kicsit váratlanul érkezett a szépítés: egy Sampdoria szögletet követően Colley fejelt óriási felsőlécet, majd a lepattanóra Thorsby reagált a leghamarabb. Handanovic bele tudott érni ugyan, de ez kevésnek bizonyult. Ezt követően harcolt az egy pontért a vendég csapat, az Interbe pedig vérfrissítésként beállt Moses, Sanchez, Valero és Biraghi is, de szerencsére az eredmény nem változott.

Összességében értékes 3 pontot gyűjtött be a csapat, 57 ponttal jelenleg 5 pontra vagyunk a Laziotól, 6-ra a Juventustól. Nagyon sűrű a meccsnaptár, így meg kell becsülni minden győzelmet, valamint hogy elkerültük a további sérüléseket. A következő próbatétel szerdán, 19.30-kor lesz, szintén a Meazzában, ahova a Sassuolo látogat.

Forza Inter!

INTER (3-4-1-2): 1 Handanovic; 37 Skriniar, 6 de Vrij, 95 Bastoni; 87 Candreva (11 Moses 73′), 5 Gagliardini, 23 Barella, 15 Young (34 Biraghi 73′); 24 Eriksen (20 Borja Valero 78′); 9 Lukaku, 10 Lautaro (7 Sanchez 83′).
Cserék: 46 Berni, 2 Godin, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 30 Esposito, 31 Pirola, 32 Agoumé, 33 D’Ambrosio.
Edző: Antonio Conte.
SAMPDORIA (3-5-2): 1 Audero; 24 Bereszynski, 34 Yoshida, 15 Colley; 18 Thorsby, 7 Linetty (4 Vieira 82′), 91 Bertolacci (16 Askildsen 82′), 14 Jankto (26 Leris 70′), 29 Murru; 11 Ramirez (12 De Paoli 70′); 17 La Gumina (9 Bonazzoli 76′).
Cserék: 30 Falcone, 3 Augello, 5 Chabot, 6 Ekdal, 21 Tonelli, 23 Gabbiadini, 33 Rocha.
Edző: Claudio Ranieri.
Játékvezető: Mariani.
Asszisztensek: Mondin, Galetto.
Negyedik játékvezető: Piccinini.
VAR és VAR asszisztens: Aureliano, Passeri.
Gólszerzők: 10′ Lukaku (i), 32′ Lautaro (I), 52′ Thorsby (S)
Sárgalapok: Bertolacci (S), Lautaro (I), Thorsby (S), Borja Valero (I), Gagliardini (I).
Hosszabbítás: -, 4′.

Start a Conversation