Európa Liga: Siker az odavágón, Bulgáriában

Győzelemmel tért haza az Inter Razgrad városából. Előbb Eriksennek sikerült feltörnie a Ludogorec védelmét, ezzel megszerezve első találatát kékfekete színekben, majd a hajrában Lukaku értékesített egy tizenegyest, beállítva a végeredményt. Egy rendkívül nehéz mérkőzésen van túl a csapat, ahol az első félidőben nem igen találta magát, ám a második játékrészben ritmust váltva, nagyobb nyomást helyezve az ellenfélre, elérte a célját, fontos előnyt szerezve a visszavágóra.

A mérkőzés első felében a Pavel Vrba által felkészített Ludogorec nem volt túl veszélyes a kapura, mindössze egyetlen lövésig sikerült jutniuk, míg az Inter hatszor találta el a kaput, eredménytelenül. Conte legénysége láthatólag szenvedett az első játékrészben, hiszen a Ludogorec nagyon jól tömörült hátul, mikor nem birtokolták a labdát. Ebből próbáltak a hazaiak kontrákat kialakítani, azonban az Inter hátsó alakzata helyt állt ezekben a szituációkban, nem alakult ki belőlük komolyabb helyzet. Az Inter jellemzően a széleken próbált átjutni a védőkön, de Moses és Biraghi labdái nem érték el Martinezt sem Sanchezt, vagy ha mégis, olyankor a támadók hibáztak.


Ahogy korábban említésre került, a második félidő intenzívebb játékot hozott, gyorsabb tempó jellemezte az Inter játékát. Ennek gyümölcse volt, hogy több helyzetet sikerült kialakítani a Ludogorec kapuja előtt. Lukaku váltotta Lautarot, friss energiákat hozva a támadószekcióba, és kellemetlen helyzeteket okozva a védőknek. Általa nagyobb terület nyílt Sanchez, és a második hullámban érkező középpályások előtt.


Pontosan ez történt az első gól előtt is, ahol a belga csatár nagy szerepet vállalt Eriksen góljában, ő volt az előkészítő. Majd a dán klasszis egy jól helyezett jobb lábas lövéssel a Ludogorec kapujába juttatta a labdát. Ettől kezdve a hazaiak jobban kinyíltak, mely kedvezett az Inter játékának, melynek eredménye, hogy a hajrában tizenegyeshez jutott az Inter, egy szöglet utáni kezezés által, melyet Lukaku hidegvérrel értékesített.


Megnyugtató, két gólos előnyben, melyet ráadásul idegenben harcolt ki, várhatja csapatunk a visszavágót, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem kell majd komolyan venni a mérkőzést. A Ludogorec mindent meg fog tenni, hogy legalább szépítsen, és ez akár komoly lélektani előnybe is hozhatja őket. Ezért a visszavágót, melyet február 27.-én tartanak Milánóban, mindenképp komolyan kell vennie az Internek, és gólt, gólokat kell szereznie. A második félidei játékra lehet alapozni, de Conte feladata lesz felpörgetni a csapatot, az első félidőben látott játék később nem fog beleférni.


Forza Inter!!!

INTER (3-5-2): 27 Padelli; 2 Godin, 23 Ranocchia, 33 D’Ambrosio; 11 Moses (23 Barella 72′), 8 Vecino, 20 Borja Valero, 24 Eriksen, 34 Biraghi (15 Young 81′); 10 Lautaro (9 Lukaku 64′), 7 Sanchez.
Cserék: 35 Stankovic, 6 de Vrij, 31 Pirola, 87 Candreva.
Edző: Antonio Conte.

LUDOGORETS (4-2-3-1): 23 Iliev; 4 Cicinho, 5 Terziev, 21 Grigore, 3 Nedyalkov; 18 Dyakov (25 Badji 67′), 12 Anicet; 95 Cauly Souza (8 Biton 90′), 84 Marcelinho, 88 Wanderson; 10 Swierczok (13 Tchibota 76′).
Cserék: 27 Stoyanov, 6 Tawatha, 22 Ikoko, 30 Moti.
Edző: Pavel Vrba.

Gólszerzők: 71′ Eriksen (I), 95′ Lukaku (I) (pen.).
Sárgalap: Lautaro (I), Grigore (L), Wanderson (L), Tchibota (L), Anicet (L).
Hosszabbítás: -, 4′.
Játékvezető: Carlos del Cerro Grande.
Asszisztensek: Yuste, Alonso.
Negyedik játékvezető: Cuadra Fernandez.
VAR és VAR asszisztens: Munuera, Barbero.

Start a Conversation