Megtorpant az Inter

Elszenvedte első vereségét az Inter az idei bajnokságban. Ráadásul a Derbi Italián! Az embert próbáló sorozat sajnos nem zárult sikeresen,hiszen két vereség a heti mérleg. Igaz, két európai top csapat győzte le kedvenc csapatunkat.
A gyilkos sorozat  megviselhette játékosainkat fizikailag és lelkileg is. A zebrák több klasszissal rendelkeznek, és ennek a mérkőzésnek óriási jelentőséget tulajdonítottak. Persze a mieinknek is az egyik legfontosabb összecsapás a Derbi Italia. A tegnapi sajnos így sikerült! Ne feledjük az Inter egy épülő csapat, szemben az évek óta együtt játszó Juvéval.
Adott a feladat! Torinóban kell visszavágni! Ami nem lehetetlen!

Seria-A TIM 7. forduló. 2019.október 6. 20,45 óra. Milano Guiseppe Meazza stadion.
FC Internazionale- Juventus 1-2, Góllövők: Dybala a 4. Higuain a 80. és L. Martinez a 18. percben.
A csapatok összeállítása: Inter: (3-5-2) 1 Handanovic, 2 Godin (54′ Bastoni 95), 6 De Vrij, 37 Skriniar, D’Ambrosio, 23 Barella, 77 Brozovic, 12 Sensi (33′ 8 Vecino), 18 Asamoah, 10 L. Martinez (77′ 16 Politano), 9 Lukaku. V. edző: A. Conte.
Juventus FC: 1 Szczesny, 16 Quadrado, 19 Bonucci, 4 De Light, 12 A.Sandro, 6 Khedira (62′ 30 Bentancur). 5 Pjanic, 14 Matuidi, 33 Bernardeschi (62′ 24 Higuain), Dybala (71′ 23 E. Can), C. Ronaldo. V. edző: M. Sarri.
Játékvezető: Rochi, partjelzők: Meli és Carbone, 4. jv.: Maresca, VAR: Irrati és Peretti.

A Derbiről röviden:
Jól kezdett az Inter. A Juve kapuja előtt próbálkoztunk, azonban a védők jól zártak. A hideg zuhany a negyedik percben ért bennünket! Pjanic labdájával Dybala indult a kapunk felé és Skriniar mellett lőtt a hosszú sarok felé mintegy 12 méterről. A labda, a vetődő Handanovic keze alatt vágódott a hálóba. 0-1. Öt perc múlva Ronaldo lőtt kapufát. Egy perc múlva Lukaku-Martinez összjáték után Bonucciék blokkolták Lautaro Martinez lövését. A 17.percben Barella a bal oldalról ívelt labdájába De Light könyökkel ért bele. Némi habozás után Rochi büntetőt ítélt. Martinez végezte el a büntetőrúgást, hibátlanul. Kiegyenlítettünk! 1-1. Tíz perc múlva ígéretes Inter támadás Lukaku-Martinez révén. Lautaro lövését Szczesny bravúrral ütötte ki. A félidő vége előtt Ronaldo 16 méteres lövését kapusunk védte, nem sokkal később újabb gólnak örültek a zebrák. Ronaldo gólját azonban nem adta meg a játékvezető, mivel Dybala lesen állt.A második félidőt a Juve kezdte jobban. A 49.percben Bernardeschi 15 méteres lövését védte Handanovic, majd Ronaldo lőtt mellé mintegy 30 méterről. Az 55. percben Dybala közeli lövését kapusunk bravúrral ütötte ki, újabb próbálkozása pedig a kapu fölé szállt. A 66. percben Lukaku tört be a Juve kapuja elé, egy vitatható szerelés után elesett, Rochi tovább engedte a játékot. Három perccel később Vecino óriási lövése egy védőről, hajszállal a kapu mellé pattant. Egy perc múlva Ronaldo közeli lövését Handanovic megfogta. A 76. percben újra a jó helyzetben lévő Vecino lövését blokkolták a védők. Négy perc múlva eldőlt a mérkőzés! Juve támadás végén Ronaldo szöktette Higuaint aki a késlekedő védőink között mintegy 10 méterről, Handanovic hóna alatt a hálóba talált. 1-2.
A 85. percben egyenlíthettünk volna, Vecino került jó pozícióba a Juve kapuja előtt. Becsúszva lőtt, Szczesny azonban ezúttal is jól védett. A hátra lévő időszakban elég szépen rugdalták egymást a játékosok. Néhány sárga lap is előkerült Rochi zsebéből. Az eredmény azonban már nem változott. 

“Szomorú vasárnap” is lehetne a címe tájékoztatónknak! Bármennyire is reménykedtünk, egy szép sorozat ért véget.
Be kell látnunk, hogy a zebrák gyors játékának időnként nem tudtunk ellenállni. Támadóink lomháknak tűntek a Juve támadóihoz képest. Sajnos jó védelmünkben, a barcelonai hiba ismétlődött meg most is. Hasonló volt a két gól, amivel vesztettünk! Vannak azonban biztató jelek is! A fiatal és új játékosok kezdenek beépülni a csapatba és jó teljesítményt nyújtanak!
Van javítani való bőven! A feladatot Conte és stábja fogja megoldani! Nagyon bízunk benne!

Továbbra is FORZA-FORZA INTER!

Start a Conversation