Rangadók sorozata

Alig telt el pár nap a Milan elleni kupa továbbjutás, és az előző Derby d’Italia óta, a Nerazzurrinak ismét pályára kell lépnie az Olasz Derbin, hiszen a kupa elődöntőjén a Juventus látogat Milánóba. A következő 180 perc fogja eldönteni, ki jut a döntőbe!

Január 17.-én játszott egymással utoljára a két csapat, ahol az Inter rendkívül magabiztos játékkal szerezte meg a 3 pontot. Épp ezért, a Juventusban még élénken él a vereség emléke, Pirlo csapatának biztosan nem kell motiváció után keresgélnie… Illetve a Zebrák szezonja döcögős, így számukra is komoly presztizs a kupa megnyerése a bajnokságban mutatott gyengébb teljesítmény ellenére is. Az Inter viszont sikeréhes, hisz utoljára 2011-ben emelhetett kupát a magasba, és hogy ez idén realitássá váljon, ezt a 180 percet mindenképp túl kell élniük, és harcolniuk.

A Coppában ez a 32. találkozás, február 9.-én pedig a 33. lesz, és a Bianconeri felé billeg a mérleg: 14-szer győztek ők, 10-szer pedig mi. Egyébként az Inter a Juvéval, a Juve pedig az Interrel találkozott legtöbbször a kupasorozatban eddigi története során. Négyszer volt Olasz Derbi az elődöntő: 1937/38, 1982/83, 2003/04 és 2015/16. Az elmúlt 4 meccséből viszont 3-at behúzott az Inter, mikor a Juve volt a kupában az ellenfél (1 vereség becsúszott). Conte csapata egyébként a Fiorentinán és a Milanon kellett hogy túljusson ahhoz, hogy most elődöntőt játszhasson, míg a Zebrák a Genoát és a SPAL-t ütötték ki.

Conte sajnos Hakimire és Lukakura sem számíthat, így két alapembere kiesett, míg Pirlonak nincs eltiltás miatt nélkülözött játékosa. A Nerazzurri trénere így a szélen Darmiant és Youngot fogja bevetni, elől pedig Sanchez lesz Lautaro párja. Hátul a lehető legerősebb védősor áll fel, Bastoni, de Vrij és Skriniar, míg középen Vidal, Brozovic és Barella kezdenek majd. A másik oldalon a veterán Buffon áll a kapuban, visszatért a Juve soraiba Cuadrado valamint De Ligt, mellettük Demiral, Alex Sandro alkotják a hátsó alakzatot. Középen McKennie, aki csak csere volt két hete, illetve Rabiot és Bentancur szervez, Ronaldo (természetesen), Bernardeschi, és Kulusevski rohamoz majd.

20:45-kor indul útjára a labda, FORZA INTER!!!!!!!!

Start a Conversation