Bikaviadal

A válogatott szünet után a világ szeme újra a klubfocira összpontosul, a miénk pedig az Interre: Kedvenceink a Torino csapatát látják vendégül a Serie A 8. játéknapján. De vajon sikerül-e végre a hőn áhított győzelem? Következzenek a tények, és az információk a csapatokról!

A szünet előtt, Giampaolo csapata két mérkőzést lehozott vereség nélkül, viszont előtte négyszer elbuktak, és egyszer ikszeltek, nem a legjobb formájukat mutatják tehát. Egyetlen győzelműk van ezidáig a bajnokságban, mégpedig a kieső helyen tanyázó Genoa ellen (egyébként pontok alapján ugyan ott tart a két csapat, 5-nél). Az Inter az előző öt mérkőzéséből a bajnokságban csupán egyszer tudott győzni, emellett 3 döntetlen és a derby vereség írható fel az utóbbi időben a csapat neve mellé. Ha a nemzetközi porondot is figyelembe vesszük, akkor pedig még aggasztóbb a helyze, ugyanis októberben és novemberben egyedül mi is a Genoát tudtuk megverni. Márpedig lassan el kell kapaszkodni felfelé, ha az élbolyhoz szeretne tartozni Conte csapata.

A borítóképen szereplő úriember viszont ehhez kezdőként biztos nem fog hozzátenni. Gagliardini visszatérésével és Brozovic hiányzásával Antonio Conte visszatér a 3-5-2-höz: Barella és Vidal lesznek középen Roberto társai, valószínűleg, ahogy ilyenkor lenni szokott, Nicolo mozog kicsit támadóbban, és próbál helyzeteket teremteni. A két szélső Hakimi és Young lesz, utóbbi egyébként az előző szezonban is betalált a Toronak, és mögöttük szín-olasz a védősor: Ranocchia, Bastoni és D’Ambrosio. Kapusposzton nincs meglepetés, elől pedig Sanchez és Lukaku rohamozza Sirigu kapuját. Lukaku egyébként betalált az első két hazai mérkőzésen ebben a szezonban. Legutóbb erre Osvaldo volt képes, aki az első három meccsen is gólt szerzett a Meazzában, még a 2014/15-ös szezonban. Apropó Eriksen: Sajnos a dán karmester kívülről egyre motiválatlanabbnak tűnik, és Conte ismét megkapta a kérdést a mellőzését illetően, valamint hogy képes lenne-e mélyebben játszani.

Mindig az Inter érdekében hozom a döntéseimet. Christiannak sok lehetősége volt egész évben, és gyakran is játszott. Akkor lesz kezdő, hogyha ezt helyes döntésnek látom, lehet hogy akár a következő mérkőzésen. A kérdéssel kapcsolatban pedig úgy gondolom, hogy a regista szerepkör, mint Pirloé, túlságosan hátráltatná őt. Fontos szerepe van a csapatban, és megvan a saját játékstílusa, tud jobbról és balról is irányítani a pálya közepén. Ha ezt elvesszük tőle, megsérthetjük ezt a stílust és ezt nem szeretném.

Antonio Conte szavai a meccs előtti sajtótájékoztatón.

A Torino csapatára kitérve, természetesen Belotti fog támadni, Verdivel karöltve. Giampaolo szintén 3-5-2-ben küldi hadba fiait. Andrea Belotti csapata gyenge formája ellenére 6 gólnál jár a ligában (ez a Toro idei góljainak az 50%-a), és korábbi találkozókon az Internek négyszer is betalált, mind a négy ebből a San Siroban történt. Emellett a hátvéd Armano Izzo első Serie A gólja is az Inter ellen történt, mégpedig 2015-ben, amikor a Genoa játékosa volt. Akad pár ex-játékos is a csapatokban: Daniele Padelli 100 meccset játszott Torinoban, viszont most a vírus miatt a padon sem ülhet. Mellette D’Ambrosio és Darmian is játszott a bikáknál. Előbbi 2010 és 2014 között, 123-szor lépett pályára és 10 gólt szerzett, míg utóbbi 2011 és 2015 között 151 meccsen és 6 gólon van túl. Ansaldi pedig az Interben töltött 26 mérkőzést pár évvel ezelőtt.

A válogatott szünet alatt egyébként jól teljesítettek a játékosaink, Lukaku például Gerd Müller óta az első európai játékos, aki 57 gólig jutott mielőtt betöltötte a 28. életévét. Ezt az egészen elképesztő rekordot a dánok elleni duplájával érte el. Lautaro is gólt szerzett az argentín válogatottban: a VB selejtezőn Peru ellen talált be, és nyertek ezzel 0-2-re. Perut egyébként Chile is legyőzte a selejtezőkön, ott pedig egy bizonyos Arturo Vidal duplázott (az egyik gól egy óriási távoli lövés volt). Skriniar Skócia ellen győzött a szlovákokkal, de Vrij pedig Bosznia-Hercegovina ellen, Barella és Bastoni pedig a Lengyelek ellen zsebelte be a 3 pontot. Bastoni egyébként elképesztően fogta a klasszis Lewandowskit. Eriksen pedig 2 büntetőt is értékesített Izland ellen.

Bízzunk benne hogy a csapat átemeli a jó formáját a most következő mérkőzésre is!

15:00 Digi Sport 1

Forza Inter!

INTER (3-4-1-2): 1 Handanovic; 33 D’Ambrosio, 13 Ranocchia, 95 Bastoni; 2 Hakimi, 5 Gagliardini, 22 Vidal, 15 Young; 23 Barella; 9 Lukaku, 7 Sanchez.
Pad: 35 Stankovic, 97 Radu, 6 de Vrij, 10 Lautaro, 14 Perisic, 24 Eriksen, 36 Darmian, 37 Skriniar, 42 Moretti, 44 Nainggolan, 46 Vezzoni, 51 Wieser.
Edző: Antonio Conte.

TORINO (3-5-2): 39 Sirigu; 3 Bremer, 4 Lyanco, 33 Nkoulou; 17 Singo, 23 Meité, 88 Rincon, 77 Linetty, 15 Ansaldi; 24 Verdi, 9 Belotti.
Pad: 25 Rosati, 32 Milinkovic-Savic, 5 Izzo, 6 Segre, 11 Zaza, 13 Rodriguez, 20 Edera, 22 Millico, 26 Bonazzoli, 29 Murru, 96 Kryeziu, 99 Buongiorno.
Edző: Francesco Conti.

Játékvezető: La Penna.
Asszisztensek: Cecconi, Di Vuolo.
Negyedik játékvezető: Pasqua.
VAR: Abisso.
VAR asszisztens: Galetto.

Start a Conversation