Sorsdöntő mérkőzés következik?

Olyan értelemben biztos, hogy rengeteg múlik azon, ki nyer ma. Hiszen nagy meglepetésre egyik csapat sem kezde jól a csoportkör küzdelmeit, így győzelmi kényszerben vannak. A Nerazzurri a 3. helyen áll, két döntetlennel, a Blancók pedig csupán egy pontot szereztek az elmúlt két meccsen. Aki ma itt nyer, talán picit fellélegezhet…

Zinedine Zidane Madridja ugyan a La Ligában csak egy ponttal marad el a Sociedadtól, ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszott, nemzetközi porondon idén messze az elvárások alatt teljesít. A csoportkör első mérkőzésén hazai pályán kaptak ki a Sahtartól, majd 2-2-es döntetlent játszottak a Gladbach-al. Utóbbi eredményt hozta az Inter is, igaz ők otthon, majd egy gól nélküli meccset sikerült játszani a Donyeckiekkel. Kijelenthetjük tehát, hogy biztos nagyon szorosak lesznek a hátralévő meccsek, ugyanis óriási blama lenne Zidane számára, ha a csoportból sem jutna ki a csapata, Conte alatt pedig eddig nem remegett a pad, viszont azután már az is elképzelhető volna.

A Real 13-szor nyerte meg a legrangosabb európai kupát, ezekből négyet az elmúlt hét évben begyűjtve, egészen elképesztő mérleg. Az Inter háromnál tart, ebből kettő BEK győzelem volt, majd a történelmi 2010-es BL siker. Volt pár emlékezetes mérkőzés a két csapat között, például épp az 1964-es BEK döntő, amit az Inter nyert 3-1-re. Ezt követően hét alkalommal mérkőzött meg a két együttes, viszont ebből a Nerazzurri csupán egyszer tudott győzni, 67-ben, Capellini góljával, és Zoco öngóljával. 1966-ban például az elődöntőben ütötte ki a Madrid a mieinket, ezzel megakadályozva hogy zsinórban a 3. BEK trófeánkat begyűjtsük. A 80-as években nyolc párharc volt esedékes, három különböző fronton: az UEFA kupában, az UEFA Kupagyőztesek Kupájában, és az Európai Kupában (ami szintén a BL egykori neve).

Izgalmas mérkőzésre számíthatunk tehát, bízzunk benne hogy csapatunk nem adja könnyen magát, és sikerül meglepetést okozni! Forza Inter!!!

Várható kezdők:

Start a Conversation