2019.12.07
aug.22

Felejthető bemutatkozás

Kategória // Hírek 2016 augusztus 22. hétfő, 07:49

Tegnap este viszonylag sima 2:0-s vereséget szenvedett az Internazionale a Chievo otthonában a 2016/17-es szezon nyitófordulójában. A találkozó Birsa két nagyon szép találatával dőlt el, ezzel szemben az Inter részéről nem volt olyan kiemelkedő teljesítmény amely ezeket a villanásokat egyensúlyozta volna. Sőt, a csapaton kimondottan az idegesség látszott és az utolsó perceket leszámítva nem is nagyon volt esély Sorrentino kapujának bevételére.

Persze tudjuk, nem volt könnyű a nyár, kudarcok és edzőváltás után jött el a nyitómeccs a Bentegodiban, de azért a rossz előjelek ellenére sem számított senki ilyen tükörsima vereségre. Viszont ha jobban belegondolunk, ott volt egy összeszokott, szervezett együttes hazai pályán egy önmagát kereső, gyakorlatilag védelem és támadás nélküli alakulat ellen.

A kezdőt illetően volt meglepetés, hiszen de Boer elhagyta a 4-3-3-at (és a 4-2-3-1-et is), ezzel szemben egy 3-5-2-vel próbálkozott, ami miatt kimaradt Perisic, így a támadósort Eder és Icardi alkották. Candreva került a jobb, Nagatomo a balszélre és a debütáló Banega viszonylag egy szabadabb szerepkört kapott középen. A hármas védősort pedig D’Ambrosio, Ranocchia és Miranda alkották, így a felállás valóban komoly meglepetést okozott. A holland nyilván abból indult ki, hogy az elmúlt években begyakorolt és használt formáció egyfajta biztonságot nyújt majd, ám sajnos tévednie kellett. A másik oldalon Maran 4-3-1-2-vel állította fel a csapatát, így kezdődött meg a találkozó.

Az első intő jel Ranocchia meccs eleji megmozdulása volt, mikor is egy elveszített labda után csúnyán rácsúszott Meggiorini lábára – szerencsére a játékvezető nem látta indokoltnak a büntetőt. A csapat ötlettelen volt, nem támadott le, nem gyakorolt nyomást az ellenfélre és a de Boer által kért labdajáratásból sem láthattunk sokat. Néha-néha ment egy előreívelés Icardi irányába, de ezt gond nélkül olvasták a hazai védők. A Chievo ezzel szemben tudatosan játszott és oldalpasszokkal illetve üres területre befutásokkal próbálkoztak. Az első Inter kísérlet egy lapos Eder lövés volt, de ezt Sorrentino kitornázta a sarokból, a másik oldalon viszont Handanovic csak nézte ahogy Meggiorini kihagy egy ziccert D’Ambrosio és Ranocchia közreműködésével.

Nem volt meg tehát az összhang a különböző csapatrészek között és bizony ez a második félidőben sem sokat változott. A holland edző nem cserélt sem játékost, sem pedig alapfelállást így minden ment tovább egészen három percig mikor is Birsa lövése után vezetéshez jutott a Chievo. Vártuk a reakciót, de nem jött semmi egyetlen Candreva próbálkozáson és egy bátortalan Miranda fejesen kívül. Aztán jöttek a cserék, Perisic és Brozovic de ők sem tudták az Inter szekerét kilökni a kátyúból, ráadásul de Boer továbbra sem nyúlt hozzá a 3-5-2-höz. Láthattunk még pár hajmeresztő megoldást Ranocchiától, majd újra Birsa villant most távolról, és a 80.minutumban eldöntött mindent. Az utolsó percekben ugyan próbált a csapat szépíteni, de Sorrentino ott volt mind Palacio, mind Kondogbia mind pedig Nagatomo kísérleténél. Az újjáépítési munkálatokra de Boer négy hónapot kért a meccs után – valljuk meg nem lesz könnyű dolga.

„Nagyon nehéz este volt, de egyelőre a közös munka elején vagyunk így biztos vagyok benne, hogy el fog jönni minden tekintetben a javulás. Nagyon el vagyunk keseredve a ma esti eredmény miatt. A három védős rendszer mellett, a játékosok fizikai állapota és a Chievo játéka miatt döntöttem. Akkor kaptuk az első gólt mikor megpróbáltunk kezdeményezni, majd fejben és fizikálisan is elfáradtunk. Lesz munka bőven az elkövetkezendő hetekben és sajnos az egy darab edzőmeccs nem volt elég, hogy minden opciót kipróbáljunk.” mondta de Boer a mérkőzést követően.

CHIEVO VERONA – INTERNAZIONALE 2 – 0 (0 – 0)
gól
: 49' és 81' V.Birsa.
Chievo (4-3-1-2)
: Sorrentino 7,5; Cacciatore 6, Dainelli 6,5, Cesar 6,5, Gobbi 6,5; Castro 6 (62' Rigoni 6), Radovanovic 6,5, Hetemaj 6; Birsa 8 (86' Parigini on); Inglese 6, Meggiorini 6 (76' Pellissier on). (Seculin, Bressan, Spolli, Gamberini, Sardo, Frey, Costa, Jallow, De Paoli). edző: Rolando Maran.
Inter (3-5-2)
: Handanovic 5,5; D'Ambrosio 5, Ranocchia 4,5, Miranda 5,5; Candreva 5 (61' Perisic 5,5), Banega 6 (70' Brozovic 5,5), Medel 5, Kondogbia 5, Nagatomo 5; Eder 6 (74' Palacio 6); Icardi 4,5. (Carrizo, Berni, Melo, Jovetic, Biabiany, Erkin, Santon, Gnoukouri, Yao). edző: Frank de Boer.
vezette
: Irrati
sárga lap
: D'Ambrosio (I), Meggiorini (C), Medel (I), Brozovic (I), Kondogbia (I).

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Legutóbbi mérkőzés
Következő mérkőzések
kedd, 10 december 2019
Inter vs Barcelona
21:00 | Giuseppe Meazza stadion, Milánó
Serie A Tabella
BL csoportkör
Serie A Góllövőlista
Ki olvas minket

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

Hirdetés