2019.07.24
dec.22

A vasárnap este margójára

Kategória // Hírek 2015 december 22. kedd, 14:10

Nem túl jó hírek érkeznek az olasz sajtóból a Lazio meccs előtt, alatt és után történtekkel kapcsolatosan. Amennyiben hinni lehet a Gazzetta dello Sportnak, akkor komoly villongások kísérték a vasárnap esti találkozót az öltözőben. Persze nem szabad mindent készpénznek venni, de sajnos igencsak elképzelhető, hogy ezek a jelenetek valóban megtörténtek. A ’Melo-drámát’ mindenki láthatta, viszont a többi dolog a színfalak mögött történt… A történethez az is hozzá tartozik, hogy nem túl szerencsés dolog az utolsó meccs előtti héten három karácsonyi vacsorát tartani különböző szponzorokkal, de mint tudjuk a pénz nagy úr…

Nézzük tehát mi is történt a Gazzetta szerint vasárnap. Az első negatív jelek 18.30-ra datálhatóak amikor is Pinetinában Mancini kihirdette a technikai megbeszélés végén a kezdőcsapatot.

Itt pedig kiderült, hogy négy meccs után Adem Ljajic a kispadon fog kezdeni, ő pedig ezt a hírt nem fogadta kitörő lelkesedéssel. Mikor a csapat megérkezett a stadionba, egyszerűen nem akart átöltözni, csak ácsorgott a folyosón, mire Mancini rászólt és ennek hatására csatlakozott a többiekhez. A melegítést nézve az edző arról panaszkodott, hogy nagyon kedvtelen a csapat és nem igazán tetszik neki a légkör – az öltözőbe visszatérve ezt el is mondta a stábjának – nem éppen a legszebb stílusban.

Ami az első félidőben a pályán történt, azt mindannyian láthattuk, minden bizonnyal Mancini is észlelte azt, hogy a dolgok nagyon nem jó irányba mennek. Eljött a szünet, az edző roppant ideges volt, kiosztott mindenkit és ha tehette volna ötöt cserél – sőt közölte Joveticcsel, hogy a második félidőben már nem játszik. Jo-Jo el is kezdett vetkőzni a zuhanyzáshoz, mikor jött az üzenet – mégis játszik tovább. A döntés pontos oka nem derült ki, de lehet, hogy pedagógia célzattal próbálta Mancini felrázni a montenegróit, ám 13 perc elteltével mégis lecserélte. Jött Ljajic és Biabiany, a csapat egyenlített Icardi révén – az utolsó tíz percben viszont Melo elintézett mindent…

Lefújták a meccset, a csapat kikapott a hangulat pedig nem volt a legjobb. Jovetic számon kérte Mancinit a csere miatt, ugyanis szerinte 13 percre felesleges volt őt visszaküldeni mire az edző finoman szólva elküldte melegebb éghajlatra a játékosát, nyomatékosítva, hogy inkább a játékkal kellene foglalkoznia, nem pedig az ő döntéseivel… Stevan viszont nem fogadta meg ezt a tanácsot, mondta tovább a magáét konkrétan kritizálva az edzőjét, a vita pedig olyan heves lett, hogy Ljajicnak kellett elrángatnia a montenegróit, hogy vegyen kicsit vissza a hangjából és a stílusából is. A kolumbiai pedig még ki is osztotta Joveticet nagyjából a következőképpen: „Mégis mit csinálsz? Nem lehet ilyen tiszteletlenül beszélni az edződdel!”

De nem ez volt az egyetlen történés, mivel a zuhanyzóban állítólag összeszólalkozott Icardi és Felipe Melo is. Ennek annyi volt az előtörténete, hogy Icardi már a pályán ’megdorgálta’ a társát az összehozott büntető miatt és ez a beszélgetés folytatódott az öltözőben.

Tudjuk, előfordulnak ilyen dolgok egy csapat életében, hiszen nagy a feszültség és bizony néha ki-ki jön az emberből egy-két mondat aminek nem kellene. Most jön egy hét szünet majd útra kel a csapat Dohába, ahol lesz lehetőség is idő is elsimítani ezeket a vélt vagy valós sérelmeket.

A keret amúgy már szétszéledt, a közben három mérkőzésre szóló eltiltást kapó Melo a családjával Orlandoba utazott az ünnepekre, a honfitársai közül Miranda, Juan Jesus és Telles hazamentek Brazíliába. Természetesen mindenki megkapta az ünnepekre a személyes edzőprogramját és mikor megérkezik a keret Katarba, az ott tartózkodást egy fizikai teszt fogja indítani.

Frissítés - Epilógusként, csak hogy kerek legyen a történet. A cikk elején írtuk, hogy nem kell mindent készpénznek venni amit az újságírók leírnak - nos ezúttal a felsorolt dolgok igaznak tűnnek, hiszen a klub megbüntette mind Joveticet, mind Ljajicot és mind Melot is. Tőlük a havi fizetésük 5%-át vonják majd le, ez 12.500 és 7.500€-t jelent majd a montenegróinál és a szerbnél, még Melo 10.400€-t nem fog megkapni. A brazil három mérkőzésre szóló eltiltása miatt nem nyújtott be fellebbezést a klub, így ő a január 24-ei Carpi elleni meccsre lesz bevethető (vagy akár a korábbi kupameccsen is).

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Legutóbbi mérkőzés
Következő mérkőzések
szerda, 24 július 2019
Juventus vs Inter
13:30 | Nanjing Olympic Sports Centre, Nanjing
szombat, 27 július 2019
Paris Saint-Germain F.C. vs Inter
20:41
Serie-A tabella
Pos Team Pl Pts
1. Juventus 38 90
2. Napoli 38 79
3. Atalanta 38 69
4. Inter 38 69
5. AC Milan 38 68
6. AS Roma 38 66
7. Torino 38 63
8. Lazio 38 59
9. Sampdoria 38 53
10. Bologna 38 44
11. Sassuolo 38 43
12. Udinese 38 43
13. SPAL 38 42
14. Parma 38 41
15. Fiorentina 38 41
16. Cagliari 38 41
17. Genoa 38 38
18. Empoli 38 38
19. Frosinone 38 25
20. Chievo 38 17
BL csoportkör
Pos Team Pl Pts
1. Barcelona 6 14
2. Tottenham 6 8
3. Inter 6 8
4. PSV 6 2
Ki olvas minket

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi

Hirdetés