2019.05.25
okt.25

Újabb döntetlen

Kategória // Hírek 2015 október 25. vasárnap, 08:36

Aki régóta követi az Internazionale együttesét, sejthette, hogy szombat este Palermoban egyáltalán nem vár könnyű meccs a kék-feketékre, ugyanis több mint öt éve fordult elő utoljára, hogy a csapat győztesen hagyta el a Barberát. Ez a széria pedig tegnap sem szakadt meg, most is - akárcsak tavaly - 1:1-es döntetlenre futotta a játékosok erejéből. Játék és értékelhető dolog megint csak a második félidőben volt, mikor Mancini beküldte Biabianyt a gyengén játszó Kondogbia helyett, majd levette a szintén nem túl acélos Icardit is. Ez persze azt is jelenti, hogy ezúttal sem volt a legjobb a kezdőcsapat, de erről majd később. A Palermo összességében nem érdemelt vereséget, de ha nincs Sorrentino akkor Iachini együttese aligha ünnepelte volna a lefújás után az egy pontot. Tavaly ha visszaemlékezünk Osvaldo utolsó percben lévő ziccerénél védett hatalmasat megmentve az eredményt, még tegnap legalább három roppant fontos beavatkozása volt. Az Inter pedig immáron négy mérkőzés óta nyeretlen és az ötös győzelmi széria most már tényleg lassan csak egy szép emlék lesz, ettől függetlenül egy estére megint az első helyre került az együttes, de bizonyosak vagyunk benne, hogy ennél mindenki egy kicsit többre számított.

A Juventus elleni döntetlent játszó csapathoz képest Mancini négy helyen variálta meg a kezdőjét, a legnagyobb meglepetés az volt, hogy Santon helyén először a szezonban Nagatomo kezdett így pedig tizenegy külföldivel futott ki a pályára az Inter. Iachini viszont először nem változtatott a csapatán és a Bolognában győztes alakulattal ment neki ennek a meccsnek is. A legutóbbi két hazai meccsét is elveszítő szicíliai együttes különösebb veszíteni való nélkül kezdte az összecsapást, látszott, hogy a stabil védekezés, a megszerzett labdák Vazquezhez való megjátszása, felpasszolása Gilradinonak volt a játék. A rutinos támadó vagy megtartotta a játékszert vagy pedig valamelyik szélre dobta ki és ezzel ki is merült a Palermo támadójátéka. A labdát az első félidőben ahogyan az várható volt inkább az Inter tartotta, de veszélyes megmozdulásai inkább a Palermonak akadtak. Handanovic kétszer is védett Vazquez lövése nyomán, még az Inter a hazai kaputól 15 méterre felhúzott fallal szemben ebben az időszakban tehetetlen volt. Mancini fő problémája megint a szélek voltak - pedig az edző a 4-4-2-vel próbálkozott, hogy ezt a részt erősítse. A labda birtoklása közben ez 4-2-4-re, de a labdákkal mindenki Joveticet kereste aki viszont középen játszott, így viszont a támadások jobbára ott zajlottak. A hazaiak letámadtak ahogyan tudtak és három védőjük teljesen elegendő volt, hogy ezeket a középen futó akciókat megakadályozzák.

Mancini időközben rájött, hogy változtatnia kell, behozta a sokkal gyorsabb Biabianyt a jobb szélre, Guarín behúzott középre és ezzel ő is sokkal jobban kivette a részét a csapat támadásaiból mint az első félidőben. A hatvanadik percben aztán beérett a váltás gyümölcse, Jovetic ugratta ki a szélen Biabianyt, a francia középre adott és az érkező Perisicnek már csak az üres kapuba kellett lőnie. A meccs tehát a lehető legjobban alakult az Inter számára, hiszen meglett az előny, jobban ment a játék is - mégis sokáig nem tudtunk örülni a vezetésnek... A Palermot nem törte meg a gól mentek előre, játszották tovább a saját játékukat és ha egy kis szerencsével is, de egyenlíteni tudtak. Vazquez lövése megpattant egy védőn majd Gilardino térdéről az Inter kapujában kötött ki. Az egyenlítés után jött Murillo második sárga lapja és a kiállítás, Mancini beküldte Ljajicot és a csapat tíz emberrel is dominált, egyértelműen a győzelemre játszott. A helyzetek is megvoltak, de Sorrentinot illetve a felsőlécet nem tudta legyőzni az Inter.

Mancini eredeti terve ezen a meccsen a szélső játék erőltetése lett volna így Perisic és Kondogbia is az eredeti posztján játszott. De ebből sajnos Biabiany jobb szélre való beállításáig semmi nem valósult meg. A két támadós játék sem volt meggyőző mivel Jovetic is Icardi is általában oldalra játszották meg a labdát, előre egyetlen passz sem ment. A meccs fordulópontja egyértelműen Biabiany beállása volt, a francia sokkal dinamikusabb játékot tudott hozni - illetve azt is érdemes kiemelni, hogy a második félidőben az Inter kétszer annyit lőtt mint (14-6) mint a hazai, de ezek vagy elkerülték a kaput vagy pedig ott volt Sorrentino.
Beszélni kell a negatívumról is. Kondogbia és Icardi nagyon gyenge napot fogtak ki, gyakorlatilag egyikőjüknek sem volt jó megoldása. A Palermo ellen elmaradt győzelem elsősorban a mercato legdrágább játékosának és a tavalyi gólkirálynak a számlájára írható. Ráadásul Kondogbiat a 38.percben gond nélkül kiállíthatta volna Doveri, de a játékvezető ott a palermói ellen fújt.

PALERMO - INTERNAZIONALE 1 : 1 (0 : 0)
gól:
60' I.Perisic (I), 66' A.Gilardino (P).
PALERMO (3-5-2):
Sorrentino; Struna, Gonzalez, Andelkovic; Rispoli, Rigoni, Maresca, Hiljemark (64' Quaison), Lazaar (81' Daprelà); Vazquez, Gilardino. (Colombi, Vitiello, Goldaniga, Trajkovski, Brugman, Chochev, Jajalo, El Kaoutari, La Gumina, Pezzella). edző: Iachini.
INTER (4-4-1-1):
Handanovic; Nagatomo, Miranda, Murillo, Telles; Guarin, Medel, Kondogbia (55' Biabiany), Perisic; Jovetic (85' Ranocchia); Icardi (78' Ljajic). (Carrizo, Jesus, Palacio, Montoya, Santon, D'Ambrosio, Brozovic, Melo, Manaj). edző: Mancini.
vezette:
Doveri (Roma).
jegyzet:
Palermo 20.636 néző, 444.263€ bevétel. Kiállítva Murillo (I) a 79.pecben a második sárga kapja után. Sárga lap:i Kondogbia (I), Maresca (P) és Gilardino (P) szabálytalanságért; Vazquez (P) szimulálásért. Szöglet: 3-10. Kapura lövés: 2-7. Kaput elkerülő lövés: 5-9. Les: 3-3. Szabálytalanság: 10-11. Labdatartás: 45%-55%. Hosszabbítás: 0' ill 3'.

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Legutóbbi mérkőzés
Következő mérkőzések
vasárnap, 26 máj. 2019
Inter vs Empoli
00:00 | Giuseppe Meazza stadion, Milánó
Serie-A tabella
Pos Team Pl Pts
1. Juventus 37 90
2. Napoli 37 79
3. Inter 37 66
4. Atalanta 37 66
5. AC Milan 37 65
6. AS Roma 37 63
7. Torino 37 60
8. Lazio 36 58
9. Sampdoria 37 50
10. Sassuolo 37 43
11. SPAL 37 42
12. Cagliari 37 41
13. Parma 37 41
14. Udinese 37 40
15. Fiorentina 37 40
16. Bologna 36 40
17. Empoli 37 38
18. Genoa 37 37
19. Frosinone 37 24
20. Chievo 37 16
BL csoportkör
Pos Team Pl Pts
1. Barcelona 6 14
2. Tottenham 6 8
3. Inter 6 8
4. PSV 6 2
Ki olvas minket

Oldalainkat 126 vendég és 0 tag böngészi

Hirdetés