2020.01.22
máj.29

Izgalom tetőfokon. B.L. helyen az Inter

Kategória // Hírek, Serie A, Bajnokok Ligája 2019 május 29. szerda, 08:08

Izgalom tetőfokon. B.L. helyen az Inter

Elképesztő izgalmakat éltünk át vasárnap este az Inter idei szezonzáró mérkőzésén. Az elmúlt évben, az Olimpicóban is hasonlót éltünk át. Akkor is a B.L. indulási joga volt a tét. Most egy kiesőjelölt volt az ellenfél és ahogy az várható volt, óriási erőfeszítést tett az elit csoportban maradásért. Az Inter most is labdabirtokolási fölényben volt. Keita a második félidő elején megszerezte a vezetést, majd Icardi büntetőt hagyott ki. Az Empoli negyed órával a befejezés előtt egyenlített, a fiatal Traore révén. Nainggolan újra vezetéshez juttatta csapatunkat! Az Empoli nem adta fel! Mindent elkövetett az egyenlítésért! Mindkét oldalon hatalmas helyzetek maradtak ki. A nézők a fejüket fogták a Meazza-ban és feltételezhetően a képernyők előtt. Őrület volt az, ami a pályán zajlott! Végül szerencsével,de győztesen fejeztük be a mérkőzést és ősszel újra Bajnokok Ligájában játszhat a csapatunk! Az Empoli példát mutatott a küzdeni tudásból és lelkesedésből. Legyen szerencséjük és nyerjék meg a bajnokságot a második vonalban! Úgy vélem a sportszerűség ezt kívánja tőlünk!

 

TIM-Seria-A 38. záró forduló. 2019.május 26. 20 óra 30 perc. Milánó, G. Meazza Stadion.68 ezer néző.
FC Internazionale- FC Empoli 2-1. Góllövők: 51' Keita Balde, 76' Traore és a 81. percben Nainggolan.
A csapatok összeállítása:
FC Internazionale: 1 Handanovic, 33 D'Ambrosio, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 18 Asamoah (46' 11 Keita B.), 8 Vecino, 77 Brozovic, 16 Politano, 14 Nainggolan, 44 Perisic (74' 29 Dalbert) 9 Icardi (10 L. Martinez). Vezető edző: L. Spaletti.
FC Empoli: 69 Dragowski, 23 Maietta (70' Brighi), 28 Silvestre, 39 Dell Orco, 2 Di Lorenzo, 18 Acqua (70' 4 Brighi), 8 Traore, 6 Pajac, 17 Farias, 11 caputo. Vezető edző: A. Andreazzoli.

Játékvezető: L. Banti, partjelzők: Vuoto és Passeri, 4. jv: Pasqua, VAR: Giacomelli, Schenone.

A mérkőzésről röviden:
Az Inter uralta az első félidőt labdabirtokolásban, és több helyzete is volt. A 4., 5., 7. percben Nainggolan, Perisic és Vecino próbálkozott. Sikertelenül! Az Empoli a 6. percben veszélyeztetett. A 9. percben Icardi lapos beadása az üres kapu előtt elsuhant, beadása nem talált társat.Egy perc múlva Perisic lőtt 17 méterről, Dragowski kiütötte a labdát. Perceken belül Vecino 8 méterről fölé lőtte a labdát, majd Perisic 10 méteres lövését blokkolták a védők. A 21. percben Icardi fordulásból próbálkozott Asamaoah jó átadása után, lövése azonban elkerülte a kaput. Hat perc múlva két szögletet is rúgott az Inter,de Dragowski mindkétszer bravúrosan mentett. Fél óra elteltével Traore indította Caputo-t aki az alapvonal közeléből lőtt, lövését Handanovic bravúrosan védte. A 33. percben Nainggolan 20 méteres lövését, majd tíz perc múlva Asamoah 25 méteres óriási bombáját védte bravúrral az Empoli kapusa.A második félidőben Asamoa-t Keita váltotta, aki az 51.percben szép cselek után, pontos lövéssel bevette Dragowski kapuját. 1-0.
Az 58. percben Icardi és Dragowski startolt egy előre küldött labdára, amit Icardi egy gondolattal előbb ért el és lába elakadt a kapusban. Banti a büntető pontra mutatott, majd videózás következett. Az elemzés is megerősítette az ítéletet. A büntetőnek Icardi futott neki és hanyagul a kapu közepe felé rúgta. Dragowski lábbal védte ki a büntetőt!
A 70. percben Traore kapott jó indítást, betört a büntető területre. Handanovic jól futott ki és leszedte a fiatal játékos lábáról a labdát. Nagy helyzet volt! Megkezdődött az utolsó negyed óra, és az őrület! 76. perc. A bal oldalon labdavesztés után Brighi futott el és faképnél hagyta védőinket. Jó beadása tisztán találta Traore-t, aki szabadon lőtt a kapuba. 1-1. Öt perccel később Vecino lőtt óriási kapufát. A kipattanó labdát Nainggolan pontosan lőtte a jobb alsó sarokba. 2-1. Újra vezettünk! Az Empoli újult erővel támadta a kapunkat! A mieink fáradtabbnak tűntek! A nézők a fejüket fogták. A 89. percben rohamozott az Empoli, újra jobb oldalról íveltek középre. D'Ambrosio a gólra éhes támadókat megelőzve próbált menteni, de a felső kapufát találta el.Szerencsére védőink kivágták a labdát! A 92. percben újra Handanovic bravúrja mentette meg csapatunkat az egyenlítéstől. Ellentámadásunk után Martinez a kapufát találta telibe. A 95. percben szögletet rúghatott az Empoli. Dragowski is előre jött! A szögletrúgást mentették védőink és pontosan indították Brozovic-ot, aki a felezővonalról pontosan gurított az ellenfél kapujának közepébe.
A gólt érvénytelenítette a játékvezető, mivel Keita a visszafutó Dragowski-t visszarántotta. Második lapja után ráadásul kiállította őt Banti játékvezető. A 98. percben Farinas fejesét védte Handanovic. Ez volt a mérkőzés utolsó eseménye.

Elképesztő izgalmakkal fejeződött be a mérkőzés. Az Inter megtartotta a negyedik helyet a bajnoki tabellán, és ezzel a B.L. jogosítványt. Az Empoli a második vonalban folytathatja ősztől.

Az Internek várhatóan több tekintetben változtatni kell, ha az európai és az olasz élcsapatokkal fel kívánja venni a versenyt. Ez viszont a vezetőknek lesz a feladata. Reméljük, hogy kedvező változások következnek!

FORZA - FORZA  INTER!

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Legutóbbi mérkőzés
Következő mérkőzések
vasárnap, 26 január 2020
Inter vs Cagliari
12:30 | Giuseppe Meazza stadion, Milánó
vasárnap, 2 február 2020
Udinese vs Inter
20:45 | Dacia Arena, Udine
Serie A Tabella
BL csoportkör
Serie A Góllövőlista
Ki olvas minket

Oldalainkat 147 vendég és 0 tag böngészi

Hirdetés