Felfüggesztette az összes sporttevékenységét az INTER

Olaszországban pedig minden sportversenyt felfüggesztettek

A koronavírus-járvány terjedése miatt az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) április 3-ig minden sportesemény megrendezését felfüggesztette – közölte a szervezet hivatalos honlapján. A CONI azzal indokolta a döntést, hogy minden intézkedés és körülmény az egészség védelmét szolgálja, amely elsődleges prioritás mindenki számára. Mivel a CONI a nemzetközi mérkőzések fölött nem rendelkezhet, ezért a legutóbbi információk szerint az Inter Európa Liga mérkőzése a Getafe ellen semleges helyszínen, zárt kapuk mögött kerülhet megrendezésre. 

FRISSÍTÉS 2020.03.12. 00:09: Elmarad a Getafe elleni mérkőzés, és miután a Juventus játékosának, Daniele Ruganinak a koronavírus tesztje pozitív lett, az Inter hivatalos közleményben jelentette be, hogy mindennemű sporttevékenységet felfüggeszt a csapat, határozatlan időre…

Scudettóra fel! – Jön a Madonnina 

Régen várhattunk ennyire egy milánói derbit- na persze a tavalyi BL elődöntő sem volt nudli, ezúttal viszont automatikusan trófeát érne a győzelem. Az igazi Interista az elmúlt hetekben (hónapokban?) vadul számolgatott, vajon melyik mérkőzés lehet az a bizonyos, amikor pont kerül a bajnokság végére, és már matematikailag sem lehet elvenni tőlünk a hőn áhított második csillagot. Nos, Fortuna úgy döntött, éppen a tavasz legjobban várt meccse lehet az, amikor mindez megtörténik, még magasabbra emelve a tétet a Derbyn. 

Rövid visszatekintés

Az Inter egy elég jó ősz után produkált egy fantasztikus tavaszi rajtot, idén 14 tétmeccsen 12 győzelem és 2 döntetlen a mérleg, egyszerűen száguld a csapat, és közben úgy lehagyott mindenkit, mint Verstappen a mezőnyt. Mindeközben a Juventus ellentétes formát vett fel, csupán ötször nyert 2024-ben a korábbi üldözőnk, így pedig biztossá vált, semmi veszélyt nem jelent az Interre Allegri gárdája. 

Ezek alapján már most bajnokok lehetnénk, DE… 

El kell ismerni, hogy a Milan, amely felemás őszt produkált, valahogy feltámadt hamvaiból, és a Juventus romjain felmászva előlépett az elsőszámú üldöző pozícióba. Nyilván a pontok alapján a kanyarban sincsenek-most 14 pont a difi-, de az biztos, hogy Milánó mindkét felében jól sikerült a tavaszi hadjárat. 

És így jutottunk el oda, ahol most állunk, a kérdés nem az, hogy bajnokok leszünk-e, inkább csak az, hogy mikor. Reméljük, már ma este. 

Közelmúlt – kék fekete dominancia 

2023 úgy marad meg a történelem könyvekben, hogy ebben az évben ötször találkozott egymással a két fél, és teljes söpréssel, 12-1-es gólkülönbséggel zártuk azt az évet. Különösen emlékezetes a BL elődöntő mindkét meccse, vagy az őszi 5-1, amikor edzőmeccset játszottunk a Rossonerivel. Egyes vélemények szerint az Inter többször céllövöldét rendezett a szomszédokkal szemben, annyiszor lőtt kapura a legénység. 

Ha távolabbról nézzük, az örök mérleg is a mi javunkra billen, 33 győzelem és 20 döntetlen mellett 25 alkalommal nyert a Milan. 

Kulcskérdés – a fáradtság 

Az Inter utóbbi meccsein felfedezhettünk némi fásultságot, érthető is, hogy a szezon vége felé többen elfáradnak. Csak a példa kedvéért, Mkhitaryan sziporkázó játéka egészen éltünk, persze könnyű az öreget bántani, és hátha éppen ma cáfol rám az örmény gőzmozdony. Ezzel együtt nagy előny lehet, hogy Lauti és Pavard nem játszottak eltiltás miatt a múlt héten, talán sikerült rá pihenni a derbire. 

A második oldalon nem volt ennyi idő a regenerációra, csütörtökön még                                                     (vesztes) EL erőpróbán esett át a Milan, így a fáradtság talán jobban sújtja őket. 

Ki fog gólokat lőni? Rafael Leao az elmúlt három bajnokin rendre betalált, és Jovic vagy Giroud is megvillannak időnként. Nálunk kissé más a helyzet, Lautaro pihenteti a góllövő cipőjét mostanában, míg Thuram hosszabb idő után a Cagliari ellen talált be újra. Szerencsére az Interben mindig vállalja valaki a feladatot, legyen az Dimarco, Darmian vagy épp a cserék királya, Davide Frattesi. Azért igazán szép lenne, ha Lauti a Derbin lőne ismét gólt- tavaly egyébként az argentin háromszor is betalált a Milan ellen. 

Kezdés 20:45-kor, a Sport 1-en, reméljük, igazi ünnepséget hoz majd a Derbi della Madonnina! 

Forza Nerazzurri! 

Márciusi értékelő 

Az év első két hónapja hibátlanul sikerült, de azért a harmadik sem volt borzalmas- egy otthon különösen erős Atletico ellen búcsúztunk el Európától, a bajnokságban viszont a megszerezhető 9 pontból 7-et begyűjtött a csapat. Ez pedig kulcsfontosságú adat, figyelembe véve a Milan remeklését. A városi rivális nagyon belendült az utóbbi fordulókban, ezért komoly eredménynek számít, hogy tartjuk a kidolgozott előnyt velük szemben. 

Hónap védése: Sommer vs Zirkzee

Tipikus kép, amikor egy korai góllal vezet a csapatod, aztán a hajrában az ellenfél mindent egy lapra feltéve támad, és valahogy begyötör egy gólt, sőt, még megy a fordítás reményében…

Nos, ezt akadályozta meg a svájci hálóőr, amikor a holland tehetség közeli lövését fogta meg, és lehozta a meccset kapott gól nélkül. 

Bármit is gondoltunk Sommerről a bajnokság kezdetekor, nagy szerepe lesz a második csillag megszerzésében.

Hónap gólpassza: Bastoni passza Darmiannak a Napoli ellen 

Nagyon szeretem az okos passzokat, és Bastoni ebben az esetben tökéletes döntést hozott, nem a kapu elé kanyarította be a lasztit, inkább a visszafelé mozgó Darmiant választotta, aki a tizenegyes pont körül kapta az előkészített labdát. Igazi olasz gól, két itáliai válogatott összjátéka. 

1:31-től

Hónap gólja: Bisseck vs Bologna 

Igazán szép bemutatkozó évet teljesít a védő, például a Bologna ellen döntő fontosságú fejes gólja által. 

Remek ütemben érkezett a beadásra, tökéletesen kivitelezett fejelést mutatott be, így idegenben tudtunk nyerni az idei legnagyobb meglepetés csapat ellen.

Bisseck gólja 1:20-tól, Sommer védése pedig 2:35-től

Hónap védője: Alessandro Bastoni 

Két gyönyörű gólpassz szerepel a neve mellett márciusban, elől hátul rendkívül megbízható és eredményes a munkája az olasznak. Főleg Acerbi és De Vrej néha lassabb védekezése miatt kulcsfontosságú, hogy mind Bastoni, mind Pavard egyébként fiatalosan de rutinosan fogják fel a támadásokat. 

Hónap középpályása: Nicolò Barella 

Mintha most éledne fel igazán, végig pörgi a meccseket az olasz válogatott, olyan, mintha egy rugó lenne, aki ha labdát kap, az egész támadás megélénkül. Elég erős a mezőny persze, de mégis az egyik legtechnikásabb embere, öröm nézni a passzait, fordulásait. 

Sajnos a gólok sokszor elmaradnak tőle, egyszerűen a szerencse faktora nagyon gyenge idén, kapufák, fölé mellélőtt labdák jellemzik, de majd átszakadt a gát egyszer, és akkor jönnek a találatok is. 

A kiharcolt büntetője sokat ért a Genoa ellen.

 

Hónap csatára: Alexis Sánchez

Igen, az egyetlen gólt jegyző chilei volt a legeredményesebb márciusban, sem Lauti, sem Thuram nem produkált akkorát, mint a legtöbb hónapban idén. 

Alexis magabiztos büntetője a Genoa ellen győzelmet ért, hiszen egy gólt a vendégek is szereztek. 

Megosztó a vélemény a del-amerikai tanárokról, hogy mire elég ebben az Interben- az egyértelmű, hogy jobb lenne egy fiatal cserecsatárral a padon, aki ténylegesen segítség tud lenni hasonlóan szürke időszakokban, de azért Sánchez megteszi amit tud, és egy bajnoki cím esetén ez pont elég lesz. 

Hónap csalódása: BL búcsú 

Talán nem kell részletezni, mennyire szomorúan mentünk aludni a meccs után, hiszen két gólos előnyben is voltunk, majd a büntetőknél is megvolt minden esély a továbbjutásra. Szó se róla, megérdemelt volt a spanyolok továbbjutása is, megtettek mindent, amit csak lehetett, de így kiesni akkor is fájó pont. 

Hónap meglepetése: veretlenül a bajnokságban 

Bár a fáradtság jelei kézzel foghatóak a játékosokon, márciusban is sikerült tartani az előnyt az élen, ez pedig egészen elképesztő teljesítmény a fiúktól. 

Nem ritka látvány, hogy a szezon vége felé közeledve leeresztenek a legjobb formában levő csapatok is, az Inter menetelése viszont tovább tart! 

Ha a Genoa-Bologna-Napoli trióra gondolunk, az mindennek volt nevezhető, csak könnyű túrának nem… Ehhez képest 7 értékes pontot zsebeltünk be ebben az erőltetett menetben, és Inzaghi megcáfolja azt a gondolatot, hogy egyszer majdcsak kipukkad a lufi….

Forza Nerazzurri! 

Különleges mezzel, a Cagliari ellen

A Transformers és a Tini Nindzsa Teknőcök sorozatnak szentelt különleges mezek után az Inter és a Paramount+ egy új, a Star Treknek dedikált kollekcióval tér vissza, hogy megünnepelje a Star Trek Discovery ötödik és egyben utolsó évadának megjelenését, amely április 4-től kizárólag a Paramount+ platformon érhető el. Azonban lássuk a számunkra fontosabb információkat, a meccs előtti statisztikákat!

Egymás ellen

A 86. Serie A-s mérkőzését játssza vasárnap este az Inter és a Cagliari. A Nerazzurri 43 győzelemmel büszkélkedhet, a szardíniaiak 14-gyel, a többi meccsen pedig 28 döntetlen született. Az Inter a legutóbbi öt Serie A meccs mindegyikét megnyerte a Cagliari ellen, 13-2-es összesített gólaránnyal. Ráadásul a Nerazzurri a Serie A-ban a legtöbb gólt a Cagliari ellen szerezte: 85 mérkőzésen 147 gólt, ami meccsenként átlagosan 1,7 gólt jelent.

Hazai statisztikák

Rendkívüli menetelésben az Inter, és íme pár szám, amely rámutat Simone Inzaghi csapatának erejére. Az Inter a Serie A történetének legjobb második félszezonos pontátlagát hozza jelenleg, ami a liga három pontos korszakát illeti: 2,83. A Nerazzuri a legutóbbi 11 hazai bajnoki mérkőzéséből 10-et megnyert. A legutóbbi bajnoki mérkőzésen, az Udinese ellen az Inter 76,9%-os labdabirtoklási aránnyal fejezte be a mérkőzést, ami az elmúlt 20 év legmagasabb értéke Nerazzurri szemszögből a Serie A-ban.

A játékosok érdemei

Hakan Çalhanoglu az idei szezonban szerzett 10 góljával Ivan Perisic után a második középpályás az Inter történetében, aki egy Serie A-szezonban tíz gólt szerzett a hárompontos érában.

Nicolò Barella számára a Cagliari elleni összecsapás sosem csak egy átlagos mérkőzés. A szardíniai középpályás az első 100 Serie A-s meccsét a Rossoblùval játszotta, és amíg az Internél volt, mindig okozott gondot egykori csapatának. A szardíniaiak ellen 4 asszisztot gyűjtött be, többet, mint bármelyik másik csapat ellen.

Henrikh Mkhitaryan az egyetlen Nerazzurri-játékos, aki minden mérkőzésen pályára lépett ebben a Serie A-szezonban, és az egyetlen 1990 előtt született játékos, aki 30-nál többször lépett pályára a top 5 európai bajnokságban. Az örmény kétségtelenül Simone Inzaghi csapatának egyik alapköve, és ezt a számok is mutatják: ebben a szezonban 9 gólban vett részt, 2 gólt és 7 asszisztot szerzett.

Matteo Darmian Cagliari elleni góljai minden Nerazzurri-szurkoló számára felejthetetlen emléket jelentenek. A védő a legutóbbi három Serie A-s fellépéséből kettőn is betalált a Cagliari ellen, köztük a 2020/21-es Scudettóért folyó versenyfutásban a 2021. április 11-ei 1-0-s győzelem alkalmával.

A meccs 20:45-től a Sport 1-en látható!

Forza Inter!!!

Kicsikart győzelem Udinében 

Hétfő este a döntetlenkirály otthonában játszott az Inter, és jóval nehezebb volt a csapat dolga, mint ahogy azt talán előre gondoltuk…  Érdekes tény, hogy aktuális ellenfelünk a szezonban mindössze négyszer tudott nyerni, de nézzük csak meg, kik ellen születtek ezek a győzelmek : Lazio, Bologna, Juventus, Milan! Bizony, a jóval esélyesebb klubok megszenvednek néha az észak-olasz csapat ellen, és az Internek sem volt fáklyás menet a mostani. 

Primo Tempo 

A futball egyik kliséjét láthattuk az első játékrész során- a nagyobb csapat végig dominál, szépen játszik, de a gólig nem jut el. Végül pedig az addig szenvedő fél a semmiből talál egy gólt, és vezetést szerez. Samardzic gólja különösen a semmiből jött- lövésnek is csak túlzással nevezhető, lassan beguruló labdából jött össze a hazai vezetés, a védelem szúnyókálása közepette… 0-1. 

Secondo Tempo 

Ahogy abban reménykedtünk, a folytatásban 10 védővel állt fel az Udinese, a Nerazzurri pedig egyre jobban préselte össze ellenfelét. Bár a fölény az első félidőben is nyomasztó volt, a másodikban már eredményt is hozott. Tíz per sem kellett, hogy Thuram kiharcoljon egy büntetőt, amit a török karmester szokásos profizmussal értékesített. 1-1! 

A helyzetek megvoltak ezután is, a fordítás azonban csak nem akart érkezni. A mester közben lekapta szinte az egész középpályát (Barella kivételével), sőt, három támadóval rohamozott a hajrában. 

A munka pedig meghozta gyümölcsét, hasonlóan az év első meccséhez, amikor is a Verona ellen tudtunk győzni a hosszabbításban. Ezúttal Martinez fantasztikus lövése jött ki a kapufáról, a befejező  pedig ismét Frattesi volt, aki idei ötödik góljával eldöntötte a három pont sorsát. 1-2! 

Értékelés 

Sommer- a kapott gólnál elaludt ő is, egyébként jól hozta le a meccset. 

Pavard- a legjobb formában levő Inter védő, végig sziporkázta a meccset, az első gólját nagyon várom már. 

Acerbi- dekoncentrált volt több helyzetben, labdákat adott el, elfáradt. 

Augusto- elkapta a fonalat, nagyon aktívan támogatja az előre játékot. Dimarco árnyékaként nagyon hasznos. 

Dumfries- a svájci mellett talán neki kellett volna leginkább takarítania a gól előtt, a jobb szélén sem ment igazán most neki. 

Barella- nem véletlen, hogy fent hagyta Inzaghi végig, remekül mozgott és szervezte az akciókat. 

Calhanoglu- elképesztő, hogy minden meccsén vannak igazán veszélyes, kaput eltaláló lövései- ez most sem volt másképp, de persze a legfontosabb a tizenegyes tökéletes kivitelezése volt részéről. 

Mkhitaryan- kissé szürkébb módon zakatolt most az örmény gőzmozdony. 

Dimarco- elképesztő mennyiségű munka, ezúttal nem sikerült feltörnie a védelmet. 

Thuram- a kiharcolt büntető nagy érdem, amúgy nagyrészt hatástalanították a védők. 

Lautaro- régen lőtt már gólt, de a mezőnymunkája most is rendben volt, a hosszabbításban kvázi gólpasszt adott. 

Darmian- jól szállt be a játékba, nem volt semmivel sem rosszabb, mint holland társa.

Sánchez- ezúttal nem tudott csodát tenni.

Frattesi- a nyerőember, aki megint megcsinálta! Amúgy a gólja előtt is voltak szép helyzetei, felpezsdült a játék általa. 

Inzaghi- a cseréi beváltak, bátran játszatott három csatárt, nagyon nehéz meccset sikerült megoldania. 

Összegzés

Egy nagy csapat attól lesz nagy-  többek között- , hogy a gyengébb meccseit is behúzza. Egy általános fáradtság persze most ül ki igazán a játékosokon, és ez most nem az az időszak, amikor mindenki ellen négyet lőnek…

De a lényeg a tabellán látható, maradt a tetemes előny, hála a győzelemnek, és egy fantasztikus, kiegyensúlyozott és fölényes idényt produkál Inzaghi gárdája. 

Vasárnap a Cagliari ellen folytatódik a szezon, a második csillag egyre közelebb. 

Forza Nerazzurri! 

Udinei kirándulás

Bár egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint “közvetlen” vetélytársaink, mégis 11 pontos előnyről várhatjuk a hétfő esti meccset. Mi tagadás, jó dolog mostanában Inter drukkerként figyelni a Seria A tabelláját…

Ezzel együtt Milánó kevésbé szép felén is jól megy a játék- Pioli csapata az elmúlt 5 bajnokiján minden pontot besöpört, és átvette a Juventustól az elsőszámú “üldöző” szerepét. Persze így sincsenek igazán közel, de a remek formájuk láttán nem ártana tartani a távolságot.

És így érkezünk el az Udinese elleni találkozóhoz, melyen pontosan ezt várjuk a csapattól! 

Az észak-olasz együttes hektikus formát mutat idén, 16-szor értek el döntetlent, mely messze a legtöbb a ligában, emellett csupán négy győzelmet jegyez a csapat. Jelenleg a 15. helyen szerénykedik a gárda, mindössze két pontra a kieső zónától. 

Az örök mérleg amúgy bőségesen a mi oldalunkra dől, például a tavalyi naptári évben mindkét alkalommal sima győzelmet aratott Inzaghi csapata (4-0,3-1). Egyébként az elmúlt szezonokban többször is kiütéses győzelmet könyvelhettünk el az Udinese ellen, szóval kifejezetten kellemes látogatás lehet a ma esti is. 

A kezdőket illetően Bastoni kivételével a legerősebb 11 futhat ki a pályára, ezzel szemben az udineiek gólkirálya, Lucca piroslap miatt nem játszhat ma este- ez a tény még inkább a mi malmunkra hajthatja a vizet. 

Nagy lépést tehetünk a második csillag felé, remélem a fiúk megteszik ezt a lépést!

Kezdés 20:45-kor, Sport 1!

Forza Nerazzurri!

Dimarco és Alexis góljaival sima hazai siker

INTER 2-0 EMPOLI

Gólszerzők: 6′ Dimarco (I), 81′ Sanchez (I)

INTER (3-5-2): 77 Audero; 28 Pavard, 15 Acerbi, 95 A. Bastoni (2 Dumfries 77′); 36 Darmian, 23 Barella, 20 Calhanoglu (21 Asllani 69′), 22 Mkhitaryan (16 Frattesi 84′), 32 Dimarco (30 Carlos Augusto 69′); 9 Thuram, 10 Lautaro (70 Sanchez 77′). Pad: 1 Sommer, 12 Di Gennaro, 5 Sensi, 14 Klaassen, 17 Buchanan, 31 Bisseck. Edző: Simone Inzaghi.

EMPOLI (3-4-2-1): 25 Caprile; 19 Bereszynski, 4 Walukiewicz, 33 Luperto; 11 Gyasi (20 Cancellieri 83′), 18 Marin, 30 S. Bastoni (21 Fazzini 73′), 3 Pezzella (13 Cacace 73′); 27 Zurkowski, 28 Cambiaghi; 10 Niang (23 Destro 83′). Pad: 1 Perisan, 12 Seghetti, 2 Goglichidze, 7 Shpendi, 8 Kovalenko, 9 Caputo, 17 Cerri. Edző: Davide Nicola.

Sárgalap: Cambiaghi (E), Cacace (E) Hosszabbítás: 0′ – 4′

Játékvezető: Dionisi. Asszisztensek: Valeriani, Fontemurato. Negyedik játékvezető: Monaldi. VAR: Marini. VAR asszisztens: Mariani.

Az Empoli ellen tér vissza a csapat

Április 1-jén, hétfőn 20:45-kor az Inter az Empoli ellen lép pályára a Serie A 30. játéknapján. A mérkőzés előtt lássunk pár érdekességet és statisztikát.

Egymás ellen

A Nerazzurri eddig 31-szer találkozott az Empolival a Serie A-ban: az Inter 24 győzelmet tudhat magáénak, míg az Azzurri négyet, és három döntetlent játszottak a csapatok.
Az Inter az Empoli elleni legutóbbi 20 mérkőzéséből mindössze kettőt veszített el a Serie A-ban, ráadásul a Nerazzurri az olasz élvonalban a toszkánok elleni legutóbbi 15 találkozóján tízszer gólt sem kapott. Az idei szezonban az “odavágón” Inzaghi csapata egy pazar Dimarco-lövésnek köszönhetően győztek.

Feketekék statisztikák

A számok nem hazudnak: a Nerazzurri remek formát mutat a bajnokságban idén. Az Inter 29 bajnoki mérkőzésen mindössze 14-szer kapott gólt a 2023/24-es idényben: az utolsó csapat, amely ennél jobb védekezési mutatóval rendelkezett egy Serie A-szezon ezen szakaszában, az AC Milan volt (1993/94-ben). A top öt európai ligában az Inter az egyetlen olyan csapat, amely minden egyes bajnoki mérkőzésén betalált ebben a szezonban, miközben a legkevesebb gólt is ők kapták.

Játékosaink teljesítménye

Lautaro Martínez rendkívüli szezont fut, eddig 26 mérkőzésen 23 gólt szerzett. A Nerazzurri csapatkapitánya háromszor talált a hálóba az Empoli ellen az olasz élvonalban, köztük 2022. május 6-án egy duplával.
Az argentin támadó, aki hazai pályán kilencszer volt eredményes a Serie A idei szezonjában, lehetőséget kap arra, hogy a San Siróban a negyedik egymást követő szezonban is kétszámjegyűre növelje góljainak számot a bajnokságban.

Federico Dimarcónak szép emlékei vannak az Empoli elleni összecsapásokról: a Nerazzurri szélsőhátvédje 2015. május 31-én debütált a Serie A-ban az Azzurri ellen. Ráadásul az idei szezonban a kékek ellen egy elképesztő találattal ő szerezte a győztes gólt.
Az olasz továbbra is megmutatja minden technikai kvalitását: egyike annak a négy védőnek, aki a 2023/24-es szezonban legalább tíz gólhoz járult hozzá a top öt európai bajnokságban.

Olyan csapatról beszélünk, amelynek a hátvédsora a támadásban is aktívan közreműködik. Matteo Darmian Napoli ellen lőtt gólja után, már öt Nerazzurri-védő szerzett legalább kétszer gólt ebben a bajnoki szezonban: Dimarco 4, Dumfries 3, Bisseck 2, Acerbi 2 és Darmian 2. Ebből a szempontból a top öt európai logában egyetlen csapat sem teljesített jobban a 2023/24-es idényben.

A mérkőzést 20:45-től a Sport 1 közvetíti. Forza Inter!!!

Döntetlen a tavalyi bajnokkal szemben

Az Inter 1-1-es döntetlent ért el a Napoli ellen a Serie A 29. játéknapján. A San Siróban a Nerazzurri a 43. percben szerzett vezetést Matteo Darmian révén, aki egy alacsony Bastoni beadást váltott gólra.

Összességében a mérkőzésből hiányzott a tempó, az Inter pedig úgy tűnt, hogy kényelmesen menedzseli a mérkőzést. A Napoli azonban a hajrában egyenlített, amikor Juan Jesus egy szöglet után fejelt a kapuba (81′).

Az Inter végül kénytelen volt beérni a 2024-es év első döntetlenjével, így a Nerazzurri 29 mérkőzés után 14 ponttal előzi meg a második helyen álló AC Milant. A nemzetközi szünet után Inzaghi csapata április 1-jén, az Empoli ellen tér vissza a pályára a Meazzában.

A Napoli lesz a vendégünk 

A héten mindkét együttes búcsúzott a Bajnokok Ligájától, mindkét esetben spanyol ellenfél ellen. A helyzetet szebbé teheti egy olasz rangadó sikere, erre hajtanak vasárnap este a felek. 

Csak nevében címvédő a Napoli

Az idei szezon első percétől lehetett sejteni: a nápolyi csoda csak egy évig tartott. Jelenleg már harmadik edzőjét fogyasztja a klub ebben a kiírásban, mind Rudi Garcia, mind Mazzarri elbukott a csapattal. Most Francesco Calzonán a világ szeme – vele nem is néz ki olyan rosszul a mérleg, eddigi 5 bajnokiját három döntetlen és két győzelem alakítja. Ráadásul az új edzővel a fedélzeten sikerült a Juventust is legyőzni, és a déli csapat már a hetedik helyen áll a tabellán. 

Nigériai-grúz támadó duó 

Korántsem a tavalyi fényében, de azért időnként még tündököl az Osimhen – Kvaratskhelia  páros, akik idén 21 gólt szorgoskodtak már össze, és láthatóan nélkülük teljesen erőtlen lenne a nápolyi támadójáték. Az afrikai csatár nemrég tért csak vissza hosszas kihagyása után, és a Sassuolo elleni triplája megmutatta, még mindig a Serie A egyik legjobb képességű támadóját tisztelhetjük a személyében. 

Idén már volt két randi, jól sikerült mindkettő 

A bajnokságban decemberben volt az első egymás elleni meccs, ahol emlékezetes gólokkal nyertünk 3-0-ra, majd januárban a szaúdi szuperkupa döntőben találkoztak a felek. Itt már nehezebben adta magát a Napoli, de Lautaro hosszabbításban szerzett góljával megnyertük a szuperkupát. 

Vagyis idén még nem kaptunk gólt a déli ellenfelünktől, reméljük, ez a sorozat folytatódik vasárnap este. 

Milánói diadalmenet 

Fantasztikus érzés leírni, hogy 2024-ben az Inter mind a tíz bajnoki meccsét megnyerte, ezeken 28 lőtt és 5 kapott gól az arány. A Scudettón már fél kezünk rajta lehet, hiszen a fordulónak 16 pontos előnnyel vágtunk neki, amely előny meg is marad, ha nyerünk a kékek ellen. 

Működő rotáció 

Inzaghi profi módon pihenteti a kulcsjátékosokat idén, ezzel párhuzamosan pedig remekül szállnak be a padról az erősítések. Persze sok más mellett, de ez lehet az egyik receptje a sikernek, mivel a B keret is hozza a gólokat és gólpasszokat, a magabiztos játékot. Meglátjuk, ez hogyan látszódik esetleg a Napoli ellen is, de az biztos, hogy ha ez a három pont is zsebben lesz, már tényleg varrhatjuk a második csillagot a címer fölé. 

Kezdés 20:45-kor, a Sport 1-en.

Forza Nerazzurri! 

Tizenegyesek után kiesett a BL-ből az Inter

Az Inter európai útja itt véget ért. Inzaghi csapata büntetőkkel kapott ki az Atletico Madridtól a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A Nerazzurri, amely a San Siróban rendezett első mérkőzésen 1-0-ás sovány előnyt szerzett, a 33. percben Dimarco góljának köszönhetően még meg tudta szerezni a vezetést. Azonban Griezmann rögtön utána a 35. percben egyenlített, és a meccs képe teljesen megváltozott – a Simeonéék örömére – .

A második félidőben az Atletico rendületlenül ment előre a győztes gólt keresve, míg az Inter elpuskázott néhány kiváló lehetőséget, Thuram és Barella is közel állt ahhoz, hogy megszerezze a mindent eldöntő gólt. A hajrában azonban a spanyolok mindent beleadtak: Depay először a kapufát találta el, majd a 87. percben gólt is szerzett, így hosszabbításra mentette a mérkőzést.

A hosszabbításban az Inter játszott picivel jobban, és volt néhány lehetősége is, de nem jött össze, és a büntetők végzetesnek bizonyultak: Sanchez kihagyta, Sommer azonnal hárított, de Klaassen és Lautaro hibái révén a csapat búcsúzott a BL-től.