2018.05.26

Ott folytatta a csapat, ahol az előző idényben abba hagyta: győzelemmel és trófeával! Ma este ötödik alkalommal is sikerült elhódítani az Olasz Szuperkupát a Roma 3-1 arányú legyőzésével - nem utolsó sorban Eto'o két góljának köszönhetően. Ezzel pedig Benítez azonnal kupával kezdte meg a kalandját Milanóban, a csapat pedig a negyedik serleget vihette haza a 2010-es esztendőben.

Ranieri pedig egy újabb elveszített döntőn van túl, mint már sokszor az életében, bár a Vucinic által adott gólpasszig még talán reménykedhetett is valami sikerben - ám az egyenlítéstől esélyük sem volt Tottiéknak. A meccs hőse a kameruni Eto'o volt, aki a nyáron megígérte mindenkinek, hogy ebben a szezonban már ontani fogja a gólokat - nos úgy néz ki komolyan vette azt amit mondott!

A mérkőzés felvezetése előtt melyen az ex köztársasági elnök Francesco Cossiga is részt vett egy hatalmas tiltakozó transzparenst mutatott be a Nord, mely a szurkolói kártya ellen emelte fel a szavát. Az Inter az előre várt 4-2-3-1-es felállásban futott ki a pályára Pandevvel és Eto'o-val Milito mögött. Ami pedig igazán meglepetés volt, az Chivu aki a balszélre került - így pedig Zanetti a középpályára került Stankovic helyére. A Roma 4-3-3-al indított, de ez a gyakorlatban 4-1-4-1-ként funkcionált mivel Pizarro volt a védelem előtt még Menez és Vucinic Totti mögött.

Az első fél óra a Romáé volt, ezt sajnos el kell ismerni. Szépen játszották meg Tottit, az egyenesen belőtt labdáik rendszeresen az Inter védelem mögé került, Menez és Vucinic révén pedig folyamatosan nyomás alatt tartották Julio Cesar kapuját. Aztán az egyik ilyen lehetőségből előnyhöz is jutottak, Totti remekül passzolt Riise elé, a norvég pedig egyből a hosszú sarokba lőtt. Sajnos a Roma főképpen a középső védelmez cincálta szét, Lucio és Samuel sem voltak a helyzet magaslatán ez legfőképpen a sebességükön látszódott meg. De a jobb szélen Menez révén is életveszélyesek voltak - szóval ekkor még akadt ok bőven az aggodalomra. És az Inter? Nos szinte minden valamirevaló lehetőség Sneijdertől indult aki ott folytatta ahol tavaly és a világbajnokságon abbahagyta. Sajnos a szélsők nem tudtak ekkor még felzárkózni hozzá és Pandev illetve Eto'o segítsége nélkül nem tudott komoly veszélyt okozni a kis holland sem.

Aztán történt valami váratlan dolog. A félidő vége felé a csapat kapott egy nagyon nagy ajándékot Vucinictől, aki a sarokzászló közeléből váratlanul középre, a kapu elé passzolt, Pandev pedig élt a lehetőséggel és Lobont hóna alatt a kapuba kotorta a játékszert. Ennek köszönhetően 1-1-es állás mellett vonulhattak a csapatok az öltözőbe.
A folytatásban a Roma továbbra is jól teljesített, Meneznek volt is egy veszélyes lövése mely után nem sokkal lement Pizarro és beáltt Taddei, így az irányítójuk De Rossi lett. Az Inter még ekkor sem nagyon találta magát, pedig ekkorra már átvette Capitano helyét a középpályán Stankovic. Nagyon akart Benítez csapata, de nem igen jött össze semmi sem - pedig gólt is sikerült lőnie Militonak, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette azt. Egy biztos, Eto'o nem volt lesen mikor átvette a labdát - a partjelző pedig ezt fújta be.

A meg nem adott gól után még bosszankodni sem volt idő, máris 2-1 állt az eredményjelzőn. Lucio megindult, átment két védőn, megjátszotta Militot aki az alapvonalhoz közel belőtte középre a labdát - az érkező Eto'o pedig megelőzte Lobontot így jöhetett az ünneplés. A találat után felrobbant a San Siro, néhányakból pedig kitörtek az elfojtott indulatok és különböző tárgyakat kezdtek el dobálni a vendégszektor irányába. Ők füsttel válaszoltak, a játék pedig jó ideig állt emiatt. Aztán mikor újra indult a játék Eto'o újból lesúlytott, miután labdát szerzett a Roma térfelének közepén, Sneijderrel kényszerítőzött és a végén gond nélkül a hálóba lőtt, ezzel pedig 10 perccel a vége előtt el is dőlt minden. Összességében megérdemelten nyerte az idei első tétmeccsét a csapat, Beníteznek sikerült a debütálás - folytatás jövő pénteken Monte-Carloban az Atlético Madrid ellen!

INTERNAZIONALE - ROMA 3 - 1

gól: 21' J.Riise (R), 41' G.Pandev (I); 70' S.Eto'o (I), 80' S.Eto'o (I).

INTER (4-2-3-1): Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Chivu; J. Zanetti (46' Stankovic), Cambiasso; Pandev (79' Mariga), Sneijder (88' Materazzi), Eto'o; Milito. (Castellazzi, Cordoba,Coutinho, Biabiany). edző: Benitez.

ROMA (4-1-3-2): Lobont; Cassetti, Mexes, Juan, Riise; Pizarro (54' Taddei); Menez (83' Okaka), Perrotta, De Rossi; Totti, Vucinic (67' Adriano). (Doni, Rosi, G. Burdisso, Brighi). edző: Ranieri.

vezette: Bergonzi (Genova).

jegyzet: Milano 60.000 néző. Sárga lap: Cambiasso, Perrotta, Okaka, Mexes, Samuel. Szöglet: 4-3.
Kapura lövés: 6-6. Kaput elkerülő lövés: 7-3. Les: 4-2. Szabálytalanság: 15-10. Labdatartás: 49%-51%. Hosszabbítás: 0' ill 8'.

A Gazzetta osztályzatai a meccsről ITT

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 41 vendég és 1 tag böngészi