2018.12.10

     

                         Brozovic, aki büntetett egy gyönyörű átlövéssel

Egy idegtépő, fordulatos, de Inter fölényben zajló mérkőzésen a hosszabbítás 94. percében Brozovic lövésével győzött a jól játszó, de ezúttal eredménytelen Sampdoria ellen a csapat. A mérkőzésen három gólt is érvénytelenített Guida játékvezető a VAR (videó bíró ) közreműködésével, két Inter és egy Samp. gólt. Ez a mérkőzés is kétségeket és sok vitát hoz majd a jövőben a VAR alkalmazását illetően. Ez a győzelem azonban kulcs fontosságú a csapat számára!

TIM Seria - A forduló 2018.09.22. 20 óra 30 perc. Genova, Luigi Ferraris stadion.
Sampdoria-FC. Internazionale 0-1. Góllövő: Brozovic 94.perc.

A csapatok:
Sampdoria: 1 Aduero, 24 Bereszynski, 26 Tonelli, 3 Anderson, 29 Murru, 10 Praet (59' 8 Baretto), 6 Ekdal, 16 Linetty (59' 14 Jankto), 11 Ramirez (92' 7 Sala), 92 Defrel, 27 Quagliarella. Vezető edző:M. Giampaolo.
FC Internazionale: 1 Handanovic, 33 D'Ambrozio, 37 Skriniar, 23 Miranda, 18 Asamoah, 8 Vecino, 77 Brozovic, 87 Candreva (70' 11 Keita), 14 Nainggolan (82' 20 B.Valero), 16 Politano(60' 44 Perisic), 9 Icardi. V. edző: L. Spaletti

Játékvezető:M. Guida, partjelzők: Meli és Paganessi, 4. Jv.: Piccinini, Video (VAR) assziszt.:Fabbri és Vuoto.

 Röviden az érdekesebb eseményekről:
 1' Quagliarella mintegy 8 méterre az Inter kapujától ollózva próbálta bevenni Handanovic kapuját, kapusunk azonban védte a lövést.
 11' Defrel került helyzetbe, Handanovic újra hárította a veszélyt.
 13' és 15' Quagliarella okozott újra kellemetlenséget kapusunknak, aki mindkét alkalommal jól védett.
 17' Az Inter első veszélyes támadása. Labdaszerzés után Nainggolan lőtt kapura, a kapus azonban védte a középpályás lövését.
 33' Szögletet rúghatott az Inter. A beívelt labdát Vecino fölé csúsztatta.
 Kevéssel a félidő vége előtt, szép Inter támadás után a védők felszabadítottak, a labda azonban Nainggolanhoz került, aki a kapuba bombázott. Meghökkentő bírói ítélet született: a videó bírók jelzésére a gólt les állás miatt visszavonta a játékvezető! 
 A második félidőben az Inter kezdeményezett többet és sorra dolgozta ki a helyzeteket, azonban a gól nem akart megszületni.
50' Candreva a jobb oldalon kapott jó átadást és tisztán lőhetett kapura. Lövése a bal kapufán csattant.
51' Újra Candreva lőtt közelről, a nagy erejű lövését kiütötte Aduero.
56' Icardi kapott egy kitűnő indítást. Támadónk 4 méterről csukafejessel az oldalhálóba fejelt.  
68' Candreva beadása megpattant egy védőn, a léc alá tartó labdát Aduero kitornázta.
72' Perisic bal oldali beadására Keita és Icardi is érkezett. A két játékos zavarta egymást. Icardi ért a labdához, amely a jobb kapufa tövénél kivágódott.
76' Quagliarella tört a kapunk felé és 25 méterről fölé durrantott.
87' Inter szöglet után Skriniar lőtt fölé mintegy 7 méterről.
89' D'Ambrozio a jobb oldalon egy hosszú indítást próbált elérni az alapvonal előtt. Védőnk visszagurított labdáját Asamoah a bal alsó sarokba vágta. A gólöröm nem sokáig tartott! Újra videó bírói jelzés következett. A labda az alapvonalon kívül volt. A gólt érvénytelenítette Guida játékvezető.
91' Sampdoria ellentámadás után Defrel kiugrott védőink közül és belőtte a labdát Handanovic mellett a kapuba. A hazai közönség óriási tombolásba kezdett. Ez is a dráma egyik része volt: a videó bíró most is közbeszólt, a góllövő lesről indult, így a gól érvénytelen volt.
94' Inter szöglet következett. Perisic ívelte be a labdát, amely Brozovic-hoz került. A kiváló középpályás mintegy 10 méterről laposan belőtte a győztes találatot.
                                                           0-1.

 Az eredmény ezután nem változott. Az Inter, az első félidőben halvány teljesítményt nyújtott.
Brozovic is elismerte a mérkőzés után, hogy sok hibával játszottak, főleg a közép pályások, de most már előre kell tekinteni és készülni a keddi hazai, Fiorentina elleni bajnokira.

Drámai mérkőzésen vagyunk túl. Dicsérni kell a játékosok akarását, elszántságát. Reméljük, hogy a kulcs játékosok is mihamarabb formába lendülnek!

 

FORZA INTER!

 

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 67 vendég és 0 tag böngészi