Felfüggesztette az összes sporttevékenységét az INTER

Olaszországban pedig minden sportversenyt felfüggesztettek

A koronavírus-járvány terjedése miatt az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) április 3-ig minden sportesemény megrendezését felfüggesztette – közölte a szervezet hivatalos honlapján. A CONI azzal indokolta a döntést, hogy minden intézkedés és körülmény az egészség védelmét szolgálja, amely elsődleges prioritás mindenki számára. Mivel a CONI a nemzetközi mérkőzések fölött nem rendelkezhet, ezért a legutóbbi információk szerint az Inter Európa Liga mérkőzése a Getafe ellen semleges helyszínen, zárt kapuk mögött kerülhet megrendezésre. 

FRISSÍTÉS 2020.03.12. 00:09: Elmarad a Getafe elleni mérkőzés, és miután a Juventus játékosának, Daniele Ruganinak a koronavírus tesztje pozitív lett, az Inter hivatalos közleményben jelentette be, hogy mindennemű sporttevékenységet felfüggeszt a csapat, határozatlan időre…

A Napoli lesz a vendégünk 

A héten mindkét együttes búcsúzott a Bajnokok Ligájától, mindkét esetben spanyol ellenfél ellen. A helyzetet szebbé teheti egy olasz rangadó sikere, erre hajtanak vasárnap este a felek. 

Csak nevében címvédő a Napoli

Az idei szezon első percétől lehetett sejteni: a nápolyi csoda csak egy évig tartott. Jelenleg már harmadik edzőjét fogyasztja a klub ebben a kiírásban, mind Rudi Garcia, mind Mazzarri elbukott a csapattal. Most Francesco Calzonán a világ szeme – vele nem is néz ki olyan rosszul a mérleg, eddigi 5 bajnokiját három döntetlen és két győzelem alakítja. Ráadásul az új edzővel a fedélzeten sikerült a Juventust is legyőzni, és a déli csapat már a hetedik helyen áll a tabellán. 

Nigériai-grúz támadó duó 

Korántsem a tavalyi fényében, de azért időnként még tündököl az Osimhen – Kvaratskhelia  páros, akik idén 21 gólt szorgoskodtak már össze, és láthatóan nélkülük teljesen erőtlen lenne a nápolyi támadójáték. Az afrikai csatár nemrég tért csak vissza hosszas kihagyása után, és a Sassuolo elleni triplája megmutatta, még mindig a Serie A egyik legjobb képességű támadóját tisztelhetjük a személyében. 

Idén már volt két randi, jól sikerült mindkettő 

A bajnokságban decemberben volt az első egymás elleni meccs, ahol emlékezetes gólokkal nyertünk 3-0-ra, majd januárban a szaúdi szuperkupa döntőben találkoztak a felek. Itt már nehezebben adta magát a Napoli, de Lautaro hosszabbításban szerzett góljával megnyertük a szuperkupát. 

Vagyis idén még nem kaptunk gólt a déli ellenfelünktől, reméljük, ez a sorozat folytatódik vasárnap este. 

Milánói diadalmenet 

Fantasztikus érzés leírni, hogy 2024-ben az Inter mind a tíz bajnoki meccsét megnyerte, ezeken 28 lőtt és 5 kapott gól az arány. A Scudettón már fél kezünk rajta lehet, hiszen a fordulónak 16 pontos előnnyel vágtunk neki, amely előny meg is marad, ha nyerünk a kékek ellen. 

Működő rotáció 

Inzaghi profi módon pihenteti a kulcsjátékosokat idén, ezzel párhuzamosan pedig remekül szállnak be a padról az erősítések. Persze sok más mellett, de ez lehet az egyik receptje a sikernek, mivel a B keret is hozza a gólokat és gólpasszokat, a magabiztos játékot. Meglátjuk, ez hogyan látszódik esetleg a Napoli ellen is, de az biztos, hogy ha ez a három pont is zsebben lesz, már tényleg varrhatjuk a második csillagot a címer fölé. 

Kezdés 20:45-kor, a Sport 1-en.

Forza Nerazzurri! 

Tizenegyesek után kiesett a BL-ből az Inter

Az Inter európai útja itt véget ért. Inzaghi csapata büntetőkkel kapott ki az Atletico Madridtól a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A Nerazzurri, amely a San Siróban rendezett első mérkőzésen 1-0-ás sovány előnyt szerzett, a 33. percben Dimarco góljának köszönhetően még meg tudta szerezni a vezetést. Azonban Griezmann rögtön utána a 35. percben egyenlített, és a meccs képe teljesen megváltozott – a Simeonéék örömére – .

A második félidőben az Atletico rendületlenül ment előre a győztes gólt keresve, míg az Inter elpuskázott néhány kiváló lehetőséget, Thuram és Barella is közel állt ahhoz, hogy megszerezze a mindent eldöntő gólt. A hajrában azonban a spanyolok mindent beleadtak: Depay először a kapufát találta el, majd a 87. percben gólt is szerzett, így hosszabbításra mentette a mérkőzést.

A hosszabbításban az Inter játszott picivel jobban, és volt néhány lehetősége is, de nem jött össze, és a büntetők végzetesnek bizonyultak: Sanchez kihagyta, Sommer azonnal hárított, de Klaassen és Lautaro hibái révén a csapat búcsúzott a BL-től.

Erőpróba: cél a továbbjutás!

Vége a várakozásnak, ma van az Atletico – Inter mérkőzés napja. A Nerazzurri a Matracosok ellen lép pályára a Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírásának nyolcaddöntőjében. Az odavágót Marko Arnautovic gólja döntötte el, egygólos előnnyel utazott tehát Madridba az Inter. Simone Inzaghi csapata kedden érkezett meg a spanyol fővárosba, és rögtön fel is kereste a Civitas Metropolitano Stadiont és környékét.

Korábbi mérkőzések

Eddig két mérkőzés volt az Atletico Madrid és az Inter között. Az elsőért egészen 2010-ig kell visszautazni az időben, mégpedig az UEFA Szuperkupa-döntőre. Akkor a madridiak Reyes és Aguero góljainak köszönhetően 2-0-ra nyertek Montecarlóban. A második találkozó az idei odavágó volt, amelyet az Inter nyert meg. Ez lesz az első alkalom, hogy az Atletico Madrid otthon fogadja a Nerazzurrit.

Feketekék statisztikák

Simone Inzaghi csapata az idei szezonban mind a hét Bajnokok Ligája-mérkőzésén veretlen maradt. Az Inter utoljára 2003 decembere és 2005 márciusa között volt hosszabb ideig veretlen a BL-ben, akkor kilenc mérkőzésen át. Az előző nyolc alkalommal, amikor az Inter a Bajnokok Ligája egyenes-kieséses szakaszában játszhatott, hét alkalommal jutott tovább, ha megnyerte az első mérkőzést. A Nerazzurri a 2004-05/2005-06-os és a 2009-10/2010-11-es szezonok után sorozatban harmadszor juthatna be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

“Bonyolult összecsapás lesz egy olyan ellenféllel szemben, amely otthon teljesen át fog alakulni, tudva hogy mi előnyben vagyunk. Minden bizonnyal egy intenzív mérkőzés lesz, és a 90 perc alatt a ránk váró nehézségekből a lehető legjobban kell kijönnünk.”

Simone Inzaghi

Az ellenfél

A közelgő mérkőzés lesz Diego Simeone 50. hazai mérkőzése a Bajnokok Ligájában, ezzel ő lesz a hetedik edző, aki elérte ezt a mérföldkövet. A Colchoneros nehéz időszakon megy keresztül: az Inter elleni első mérkőzés után négy meccset játszottak, ezalatt egy győzelmet és egy döntetlent, valamint kétszer vereséget szenvedtek. Legutóbbi vereségük a bajnokságban a Cadiz ellen volt, ahol 2-0-ra kaptak ki. További csalódás volt a Copa Del Rey elődöntőjében való kiesésük: Az Athletic Bilbao hazai pályán 3-0-ra győzte le a Matracosokat, miután az első mérkőzésen 1-0-ra nyertek. Simeone csapata jelenleg a negyedik helyen áll a La Ligában, 28 mérkőzésen szerzett 55 ponttal (17 győzelem, 4 döntetlen és 7 vereség). Alvaro Morata áll jelenleg az Atletico góllövőlistájának élén, 20 góllal minden sorozatot figyelembe véve.

“Fontos mérkőzést játszunk Európa egyik legjobb csapata ellen. Teljes mértékben bízom a játékosaimban. Ez az összecsapás megköveteli a maximális koncentrációnkat, az a csapat fog továbbjutni, amelyik leginkább akarja majd a győzelmet.”

Diego Simeone

Győzelem egy nehéz meccsen, Bologna-Inter 0-1

A Nerazzurri győzelmi sorozata folytatódik: Inzaghi csapatának előnye 75 pontra nőtt a bajnokságban az Atletico Madrid elleni idegenbeli Bajnokok Ligája visszavágó előtt.

Yann Bisseck 37. percben szerzett gólja elég volt az Inter győzelméhez a Bologna otthonában. Küzdelmes és értékes 1-0-s győzelem volt ez egy olyan mérkőzésen, amely számos kihívás elé állította a vendégeket, de mint mostanában megszokhattuk, most is profin hozta le Inzaghi csapata ezt a 90 percet. Az első félideji gólszerzést követően fegyelmezett védekezéssel, nagyszerű egységet mutatva tartotta vissza a csapat a Bologna támadásait.

BOLOGNA 0-1 INTER

Gólszerző: 37′ Bisseck (I)

BOLOGNA (4-3-3): 28 Skorupski; 3 Posch, 31 Beukema, 26 Lucumi, 15 Kristiansen; 20 Aebischer (6 Moro 69′), 8 Freuler, 19 Ferguson; 21 Odgaard (7 Orsolini 80′), 9 Zirkzee (18 Castro 80′), 56 Saelemaekers (11 Ndoye 74′)
Pad: 23 Bagnolini, 34 Ravaglia, 4 Ilic, 16 Corazza, 17 El Azzouzi, 22 Lykogiannis, 29 De Silvestri, 33 Calafiori, 80 Fabbian, 82 Urbanski
Edző: Thiago Motta.

INTER (3-5-2): 1 Sommer; 31 Bisseck, 15 Acerbi, 95 Bastoni; 36 Darmian, 23 Barella (14 Klaassen 80′), 20 Calhanoglu (21 Asllani 61′), 22 Mkhitaryan (16 Frattesi 61′), 30 Carlos Augusto (2 Dumfries 46′); 9 Thuram (8 Arnautovic 66′), 70 Sanchez.
Pad: 12 Di Gennaro, 77 Audero, 6 De Vrij, 10 Lautaro, 17 Buchanan, 28 Pavard, 32 Dimarco
Edző: Simone Inzaghi

Sárgalap: Zirkzee (B), Freuler (B), Klaassen (I)
Hosszabbítás: 1′ – 5′

Játékvezető: Pairetto
Asszisztensek: Carbone, Giallatini
Negyedik játékvezető: Rapuano
VAR: Mazzoleni
VAR asszisztens: Mariani.

Egy sárgalapra az eltiltástól:
Bologna: Calafiori, Saelemaekers, T. Motta (edző)
Inter: Martínez L., Mkhitaryan

Februári hóértékelő

Diadalmenet! A januári mesés évkezdés után talán magunk sem hittük, hogy ez így folytatódik februárban is. Az év legrövidebb hónapjában ugyanis az Interre várt a Juve-Roma-Atalanta trió, megspékelve az Atletico elleni BL összecsapással. A nehéz kihívások ellenére mégis ez lehet a fordulópont a bajnokságban, az az időszak, amire majd úgy tekinthetünk vissza: ekkor dőlt el a Scudetto sorsa! Hogy miért mondom ezt? Nos, február során az Inter 15 pontot gyűjtött össze (hála a pótolt mérkőznek is), míg a Juventus csupán négyet… Ez pedig azt jelenti, hogy bár az előnyünk egyetlen pont volt február elején, mostanra mégis már 12 egységgel vezetünk a zebrák előtt! Persze továbbra sem szabad hátradőlni, de azért az előny már jelentősnek mondható, nagy örömünkre. Külön szépsége az elmúlt heteknek, hogy az Inter egymás után négyszer is négy gólt szerzett, egészen lenyűgöző játékkal. Talán nem túlzás, hogy jelenleg letaroljuk az olasz mezőnyt, és bőven kimagaslunk az üldözők előtt.

Hónap védője: Alessando Bastoni

Logikus lett volna ismét Pavard nevét ide írni, és nem is állna távol a valóságtól- ám a francia mellett most az olasz válogatott védő is csodás hónapot produkált. Végre gólra váltotta egyik nagy futását (Roma ellen), nagyon megbízhatóan teljesít hátul, és oroszlánrészt vállalt abban, hogy Sommer többször is hátradőlve nézhette a mérkőzést. Csupán egy momentum, ami külön tetszett: a Salernitana ellen adott egy jó 60 méteres labdát a beinduló Barellának, aki ha belőtte volna, ez lenne a hónap gólpassza…

Hónap középpályása: Nicolo Barella

Sok helyzetben csak minimális szerencse kellett volna neki a gólhoz, de így is igazán pezsgő játékot mutatott a hónapban (is). Szeme van a labdáinak, a cselei felgyorsítják a támadásokat, és ami miatt most mellette döntöttem: az Atletico elleni meccs legjobbja volt, és sokat tett hozzá a fontos BL sikerhez.

Hónap csatára: Lautaro Martinez

Az olasz bajnokság legjobb formában levő játékosa négyszer köszönt be ellenfeleinek február során, és már 26 találhatnál jár idén, ha minden sorozatot figyelembe veszünk. Egyszerűen minden arannyá válik a lábán, ha nem jön társ, egyedül oldja meg, ha ballal kell lőni, az is gól, ha kihagyja a büntetőt, utána azt más értékesíti… A fair play díjat is neki adhatjuk, minden helyzetben emberi módon reagál.

Hónap védése: Sommer vs El Shaarawy

A Roma elleni derbin már az első percben nagy védést kellett bemutatnia a svájcinak. A fáraó nagyon jó helyről tekert kapura, Sommer pedig tanári módon tolta ki a léc alá tartó labdát. Lábjegyzet, hogy első számú kapusunk is nagyszerű idényt teljesít, és februárban újabb három meccset nézett végig kapott gól nélkül.

0:12-től

Hónap gólpassza: Carlos Augusto -> Thuram

A Salernitana ellen két gólt is előkészített a brazil, az első pedig különösen szép munka volt- a bal szélén robogott végig Augusto, feldönteni sem hagyta magát, már felig elesett, de felkelt, és eljutott a tizenhatoson belülre. Itt pedig tökéletes ütemben tette vissza Tikus elé a labdát, aki remekül lőtte ki a hosszút. Csak így tovább! Hónap gólja: Lautaro Martinez vs Atalanta Ha jobbal nem, akkor majd ballal- valahogy így gondolta magában Lauti, és úgy lőtte be Carnesecchi mellé a lasztit, hogy a kapus mozdulni sem tudott. A művészi találat jól mutatja, mennyire megy az argentin támadónak, és milyen jól ismeri fel a helyzetekben rejlő lehetőséget.

1:08-tól

Hónap csalódása: sérülések.

Az eredményt vagy a játékot illetően nem tudok csalódásról írni, egész egyszeruen nem volt ilyen. Maximum az a tény próbálja elrontani a kedvünket, hogy Acerbi után Calhanoglu és Thuram is sérülést szedtek össze, illetve Frattesit is le kellett cserélni Inzaghinak a gólja után. Nem katasztrófa a helyzet, többen már vissza is tudtak térni azóta, de persze ezek a hiányok sosem jönnek jól.

Hónap meglepetése: 4×4!

Az Inter nem egyszerűen megnyerte a februári meccseit, hanem lemészárolta az ellenfeleket. 16 gólt szerezni négy meccsen hatalmas szó, és ebből kétszer rangadóról van szó…A meglepetés része az is, hogy a kispad legénysége alaposan felszívta magát, és egymás után szállítják a gólokat, gólpasszokat. Azért is meglepő ez a fejlődés, mert pl Arnautovic, Sánchez vagy Asllani meglehetősen szürkén muzsikált eddig, most viszont pont azt teszik bele a közösbe, amit eljártunk tőlük még idény elején. Minden idők egyik legjobb Interét láthatjuk a szemünk előtt játszani, nagyon varjuk a márciusi folytatást, és a második csillagot.

Forza Nerazzurri!

Bologna-Inter: ez egy rangadó!

Az Internek idén senkitől sem kell félnie- gondolnánk, hisz utcahossznyi előnnyel vezetik a bajnokságot, többet lőttek, és kevesebbet kaptak bárkinél a mezőnyben, top formában levő támadó(k) és betonbiztos védelmük van. És mégis, a szombati meccs miatt lehet félnivalója Inzaghi mesternek.

Motta-a februári hónap legjobb edzője a Serie A-ban!

Bizony, az Inter mellett a Bologna is 100 %-os februári produkált, megnyerve mind az öt meccsét, majd a márciusi első erőpróbát is sikerrel vették, az Atalanta vendégeként. Ezen a mérkőzésen ráadásul hátrányból fordítottak, és így egészen stabilan őrzik negyedik (!) helyüket a tabellán. Vagyis a Serie A jelenlegi két legjobb formában levő csapatát figyelhetjük este a Dall’Ara zöld gyepén, kevés izgalmasabb párosítás létezhet most az olasz fociban.

Erős védelem, erős támadók

A Bologna kevesebb mint egy gólt kap átlagosan meccsenként, ez pedig rajtuk kívül csak az élen álló Inter és Juve esetben igaz. Másrészt a Zirkzee-Orsolini-Ferguson hármas, akik a Rossoblu leginkább gólerős triója, együtt már 25 gólnál járnak! Az Inter védőinek bőven lesz tehát feladatuk, főleg Zirkzee cseleivel kell majd birkózniuk, aki hatalmas kedvvel játszik a szezonban.

Egymás ellen

Nincsenek mostanában jó élményeink a Bologna ellen- az elmúlt naptári évben háromszor találkoztak a felek, melyek egy vereséget és egy döntetlent jelentettek nekünk a bajnokságban, illetve egy kupa búcsúzást… Finoman szólva sem a kedvenc ellenfelünk tehát a Bologna mostanság, ugyanakkor az is igaz, hogy 2022-és 2021 folyamán kétszer is 6-1-re ütötte ki ellenfelét a Nerazzurri, tehát van ok a bizakodásra is. Az biztos, hogy az elmúlt sormintát követve gólgazdag estére számíthatunk.

Top Inter

Persze félelemre a Bolognának is lehet oka, egy olyan Intert látnak vendégül, mely az elmúlt jónéhány év legerősebbje. Már-már a triplázó csapathoz hasonlítják Inzaghi fiait, akik félelmetes évkezdést tettek le az asztalra- mind a 12 darab 2024-es mérkőzésén nyert az Inter, ezeken 32 gólt szerzett, és csupán ötöt kapott. A “B” keret is gyere jobb teljesítményre képes, a támadók pedig zseniálisak- Lautaro és Thuram pedig együtt már 33 gólnál járnak, Arna és Sánchez pedig lassan de biztosan élednek fel a porból.

Mit várunk a meccstől?

A 15 pontos vezetés tudatában bátran mondhatom: egy esetleges döntetlen láttán sem lennénk szomorúak. Persze egy ilyen minőséget képviselő Internek mindig van esélye a győzelemre, de tuttista módon az egy pont is elégedettségre adhat okot. Talán még fontosabb cél lenne a sérülések elkerülése, hiszen következő héten vár ránk a BL visszavágó, és egy Napoli elleni bajnoki. Maradjon mindenki egészséges, és hozzunk el pontot vagy pontokat Bolognából! Kezdés 18:00-kor, a Sport 1-en!

Forza Nerazzurri!

A Genoa ellen zárjuk a fordulót

A Transformers filmsorozatnak szentelt mez után az Inter és a Paramount+ ismét a labdarúgás és a szórakoztatás unióját ünnepli egy új mezkollekcióval (hazai, idegenbeli és harmadik mez), amelyet az ikonikus Tini Nindzsa Teknőcök sorozat ihletett. Ebből az alkalomból négy különleges vendég is jelen lesz a San Siróban: a mérkőzés előtti előkészületek során Leo, Raph, Donnie és Mikey teknőcök fogadják majd a játékosokat, amikor bemelegítésre indulnak. A kezdeményezés keretében exkluzív tartalmak is megjelennek majd a klub hivatalos csatornáin.

Korábbi találkozók

Na de vissza a mérkőzéshez… A Serie A-ban eddig 111 mérkőzés volt az Inter és a Genoa között, 58 Nerazzurri-győzelem, 31 döntetlen és 22 Rossoblù-siker született. Az Inter a legutóbbi 9 Genoa elleni bajnoki mérkőzésén veretlen maradt, és a legutóbbi 9 hazai mérkőzés mindegyikét megnyerte. A Nerazzurri ráadásul zsinórban 7 alkalommal nem kapott gólt a Gifrone ellen hazai pályán a bajnokságban.

Inter dominancia

Az Inter 69 pontot gyűjtött ebben a szezonban: ez az ötödik alkalom a Serie A történetében, hogy egy csapat ennyi pontot gyűjtött az első 26 meccsen. Az összes versenyt figyelembe véve az Inter 11 egymást követő mérkőzést nyert meg, és az Inter az a csapat, amely a legtöbb gólt lőtte ebben a szezonban a top 5 európai bajnokságban: 67 gólt.

Ráadásul a gólkülönbség ebben a szezonban +55, ami a legjobb az 5 legjelentősebb európai bajnokságban, és a Fiorentina 1958/59-es szezonja után a legmagasabb egy csapatnál az első 26 meccs után egy Serie A-szezonban.

Hivatalos felállások

INTER (3-5-2): 1 Sommer; 28 Pavard, 6 De Vrij, 30 Carlos Augusto; 2 Dumfries, 23 Barella, 21 Asllani, 22 Mkhitaryan, 32 Dimarco; 70 Sanchez, 10 Lautaro.
Pad: 12 Di Gennaro, 77 Audero, 8 Arnautovic, 9 Thuram, 14 Klaassen, 15 Acerbi, 16 Frattesi, 17 Buchanan, 31 Bisseck, 36 Darmian, 41 Akinsanmiro, 50 Stankovic
Edző: Simone Inzaghi

GENOA (3-5-2): 1 Martinez; 4 De Winter, 13 Bani, 22 Vasquez; 20 Sabelli, 10 Messias, 47 Badelj, 32 Frendrup, 3 Martin; 11 Gudmundsson, 19 Retegui
Pad: 16 Leali, 39 Sommariva, 2 Thorsby, 5 Bohinen, 8 Strootman, 9 Vitinha, 14 Vogliacco, 17 Malinovskyi, 18 Ekuban, 23 Cittadini, 53 Pittino, 90 Spence
Edző: Alberto Gilardino

Játékvezető: Ayroldi
Asszisztensek: Del Giovane, Mastrodonato
Negyedik játékvezető: Giua
VAR: Paterna
VAR asszisztens: Doveri

Veszélyben: Inter: Mkhitaryan. Genoa: Sabelli, Retegui, Vasquez
Eltiltva: Inter: Bastoni. Genoa: –

Az Atalanta sem okozott gondot

Az Inter újabb rendkívüli teljesítményt nyújtva 4-0-ra legyőzte az Atalantát a 21. játéknap elhalasztott összecsapásán, és tizenkét pontra lépett el a második helyen álló Juventustól. 26 lejátszott mérkőzés, 22 győzelem, 67 kapott és mindössze tizenkét kapott gól, hihetetlen statisztika.

A mérkőzés 4-0-ra végződött, de nem volt végig egyoldalú a játék, legalábbis az első félidőben. Az Atalanta erősen presszingelt, beszorította az Intert, és korán gólt is szerzett De Keteleare révén, de Miranchuk kezezése miatt a érvénytelenítették a találatot. Kicsivel ezután, a másik oldalon a Nerazzurri gólját is elvették: Bastoni hosszú labdáját Barella átvette, megkerülte Carnesecchit, és a hálóba lőtt, de a partjelző zászlója már fent is volt. A félidő közepén az Inter rálépett a gázpedálra. Lautaro egy újabb szép Bastoni-passz után lőtt mellé (25′), majd alig egy perccel később már az első gólból vette ki a részét: Carnesecchi éppen hogy megelőzte az argentint Mkhitaryan kiugratásánál, de Darmian pont jó helyen volt, és az üres kapuba lőtt. Három perccel később Carnesecchi lábbal akadályozta meg Darmiant a második gólja megszerzésében. Az Inter viszont tovább nyomott: a 40. percben Lautaro egy bombaerős lövéssel a lécet találta el. A következő kísérletével azonban nem hibázott, bal lábbal, a tizenhatoson kívülről zseniálisan ívelt a kapuba. Micsoda befejezés!

Az Atalanta a második félidőre azzal a céllal tért vissza a pályára, hogy visszakapaszkodjon a meccsbe, ám az Inter hamarosan bevitte a kegyelemdöfést: egy Dumfries beadás Scalvini karját találta el, és hosszas VAR-ellenőrzés után a játékvezető büntetőt ítélt. Lautaro lövését a kapus hárította, de a kipattanóra Dimarco érkezett remekül, 3-0-ra növelve az előnyt.

Öröm volt nézni a srácokat, akik ezután sem álltak le. A 72. percben a tíz perce pályán lévő Frattesi talált újra a hálóba: Sanchez adott be egy szabadrúgást az olasznak, aki a rövidre érkezett, és bólintott a kapuba. Öröm az ürömben, hogy Frattesi a gólszerzéskor szerzett sérülése miatt azonnal el is hagyta a pályát. A mérkőzés további része sima ügy volt a Nerazzurri számára, amely 2024 kezdete óta zsinórban tizenegyedik győzelmét könyvelhette el.

INTER 4-0 ATALANTA

Gólszerzők: 26′ Darmian, 45’+2 Lautaro Martinez, 54′ Dimarco, 72′ Frattesi

INTER (3-5-2): 1 Sommer; 28 Pavard, 6 De Vrij, 95 Bastoni; 36 Darmian (2 Dumfries 46′), 23 Barella, 21 Asllani, 22 Mkhitaryan (16 Frattesi 62′; 14 Klaassen 73′), 32 Dimarco (30 Carlos Augusto 68′); 8 Arnautovic, 10 Lautaro (70 Sanchez 68′)
Pad: 12 Di Gennaro, 77 Audero, 17 Buchanan, 31 Bisseck, 41 Akinsanmiro, 49 Sarr, 50 Stankovic
Edző: Simone Inzaghi.

ATALANTA (3-4-2-1): 29 Carnesecchi; 42 Scalvini (4 Hien 59′), 19 Djimsiti, 23 Kolasinac (20 Bakker 59′); 33 Hateboer, 13 Ederson, 8 Pasalic, 77 Zappacosta; 59 Miranchuk (11 Lookman 59′), 7 Koopmeiners (25 Adopo 59′); 17 De Ketelaere (10 Toure 76′)
Pad: 1 Musso, 40 Vismara, 2 Toloi, 3 Holm, 6 Palomino, 15 De Roon, 22 Ruggeri, 90 Scamacca
Edző: Gian Piero Gasperini.

Sárgalap: Darmian (I), Ederson (A), Hien (A), Bakker (A), Bastoni (I), Toure (A), Lookman (A)
Hosszabbítás: 3′ – 5′

Játékvezető: Colombo
Asszisztensek: Lo Cicero, Zingarelli
Negyedik játékvezető: Pairetto
VAR: Di Paolo
VAR asszisztens: Marini

Érkezik az Atalanta

Egymás ellen

Az Inter és az Atalanta 126. alkalommal találkozik egymással a Serie A-ban: a Nerazzurri 67 győzelmet tudhat magáénak, míg a La Dea 24-et, a képet pedig 34 döntetlen teszi teljessé. Az Inter az Atalanta elleni utolsó tíz Serie A mérkőzésén veretlen tudott maradni, az utolsó hármat pedig meg is nyerte.

A Nerazzurri ráadásul zsinórban hét hazai mérkőzést nyert meg a bajnokságban, és 1947 óta először fordult elő, hogy egymás utáni három Serie A mérkőzésének mindegyikén négy gólt szerzett.

Játékosteljesítmények

Kirobbanthatatlan Mkhitaryan
Védekezésben és támadásban is nélkülözhetetlen a közreműködése, és van egy statisztika, ami csak alátámasztja ezt a tényt: Henrikh Mkhitaryan az a játékos, aki a legtöbb percet játszott az Interben ebben a szezonban: 2618-at az összes bajnokságban. De vajon kap-e ma pihenőt, vagy ismét számít rá Inzaghi…?

Barella a bergamoiak ellen
Nicolò Barella továbbra is fantasztikus teljesítményt nyújt, és kulcsfigurája ennek az Internek. A Nerazzurri középpályása kellemes emlékeket őriz az Atalanta elleni összecsapásokról: A La Dea egyike annak a három csapatnak, amely ellen többször is betalált Nicolò a Serie A-ban (két gólt is szerzett ellenük).

Hivatalos összeállítások

INTER (3-5-2): 1 Sommer; 28 Pavard, 6 De Vrij, 95 Bastoni; 36 Darmian, 23 Barella, 21 Asllani, 22 Mkhitaryan, 32 Dimarco; 8 Arnautovic, 10 Lautaro
Pad: 12 Di Gennaro, 77 Audero, 2 Dumfries, 14 Klaassen, 16 Frattesi, 17 Buchanan, 30 Carlos Augusto, 31 Bisseck, 41 Akinsanmiro, 49 Sarr, 50 Stankovic, 70 Sanchez
Edző: Simone Inzaghi

ATALANTA (3-4-2-1): 29 Carnesecchi; 42 Scalvini, 19 Djimsiti, 23 Kolasinac; 33 Hateboer, 13 Ederson, 8 Pasalic, 77 Zappacosta; 59 Miranchuk, 7 Koopmeiners; 17 De Ketelaere
Pad: 1 Musso, 40 Vismara, 2 Toloi, 3 Holm, 4 Hien, 6 Palomino, 10 Toure, 11 Lookman, 15 De Roon, 20 Bakker, 22 Ruggeri, 25 Adopo, 90 Scamacca
Edző: Gian Piero Gasperini

Játékvezető: Colombo
Asszisztensek: Lo Cicero, Zingarelli
Negyedik játékvezető: Pairetto
VAR: Di Paolo
VAR asszisztens: Marini.

Lautaro százados, négy gól Leccében

Az Inter fölényes játékkal 4-0-ra verte a Lecce csapatát a Via del Mare stadionban, és továbbra is a tabella élén áll. Inzaghi csapata, amely ismét hibátlanul hozta le a meccset, továbbra is hihetetlen statisztikákat szállít a 2024-es szezonban. A mérkőzést nem lehetett félvárról venni, különösen azért nem, mert a Lecce – az eredményentől eltekintve – karakteresen játszott, és mind a második félidő elején, mind pedig a Nerazzurri 3-0-s vezetése után is próbált lehetőségeket kialakítani.

Lautaro Martinez ezúttal is a figyelem középpontjába került. A 15. percben Asllani asszisztjából szerzett találata volt a 100. gólja a Serie A-ban. Ez egy fontos gól volt, amely enyhítette a Lecce kezdeti nyomását, és lehetővé tette a Nerazzurri számára, hogy az első félidő végén előnnyel menjen az öltözőbe. Az 54. percben, egy szép, egészen hátulról indított támadás után Inzaghi csapata megduplázta előnyét, amikor Sanchez centerezett Frattesinek, és az olasz nem hibázott. Két perccel később Frattesi gólszerzőből asszisztálóvá vált, amikor Lautarót ugratta ki, az Inter harmadik gólja előtt. A csapatkapitánynak csak ebben a szezonban már 22 bajnoki gólja van 23 mérkőzésen.

Még bőven volt idő egy újabbra: Tíz perccel később Dimarco szögletét követően De Vrij emelkedett a legmagasabbra, és egy remek fejessel 4-0-ra alakította az állást. Inzaghinak ilyen állás mellett lehetősége volt pihentetni: Asllani, Lautaro és Mkhitaryan helyet Barella, Arnautovic és Klaasen érkezett a pályára, majd az utolsó negyedórára Buchanan váltotta Dimarcót, Frattesi helyére pedig Ebenezer Akinsanmiro állt be. A 19 éves nigériai középpályás ezzel egy győztes meccsen debütálhatott az Inter első csapatában.