2018.12.10

Nagyon bizakodóan tekintettünk a tegnap délután elé, hiszen az előjelek azt súgták, hogy meglehet zsinórban a negyedik siker is a bajnokságban – ám végül be kellett érni egy ponttal a Bologna ellen. Destro találatára Perisic válaszolt egy nagyon szép kapáslövéssel, majd a meccs hátralévő részében kimaradt ami kimaradhatott, így 1:1 lett a vége. Igaz két ziccere a vendégcsapatnak is akadt, de akkor is az Inter állt közelebb a sikerhez, ami nem jött össze, így a Juventus már négy pont távolságnyira ment el a tabellán.

Nem indult jól a nap, hiszen reggel meghúzódott Joao Mario, még Murillonak a dereka fájdult meg, így mind a ketten kikerültek a csapatból. Ezért de Boer úgy döntött, hogy Kondogbia és Ranocchia kerülnek a kezdőbe még a 19 éves belga Miangue lesz a balszélső. A középpálya egyik erőssége tehát kiesett ez pedig a játék minőségét is alaposan befolyásolta, hiszen a portugált Kondogbianak kellett volna helyettesítenie. Persze gondoltuk, hogy nem hozza azt a szintet amit Joao Mario, ám azt azért elvártuk volna, hogy legalább Banegat segíti a középpályán. A francia viszont a labdaeladásokkal tűnt ki és az egyik ilyen hibáját a Bologna könyörtelenül ki is használta, Verdi kiugratta Destrot aki belőtte a vendégek vezető találatát.

A 14.percben tehát az első kapura lövéséből előnyhöz jutott Donadoni együttese, az Inter pedig továbbra is szenvedett a középpályán. A labda nagyon lassan vánszorgott egyik embertől a másikig, ráadásul a passzok nagy része pontatlan volt. Egyedül Perisic harcolt a szélen és látszott, hogy nagyon akar, de ezzel ekkor még egyedül volt. De Boer pedig nem várt tovább, a 28.percben lehozta a franciát és a helyére Gnoukourit küldte be és bizony pár perccel később már érezni is lehetett a változást. Elkezdett működni a letámadás és a Bologna ebben az időszakban a saját térfeléről sem nagyon tudott kijönni – ennek pedig a 37.percben meg is lett az eredménye. Candreva ívelt át egyik oldalról a másikra, az érkező Perisic pedig kapásból kilőtte a hosszú sarkot, 1:1. Az egyenlítés után még öt percig tartott a hazai nyomás előbb Candreva majd pedig Icardi lőhetett volna gólt – de nem tudtak túljárni Da Cost eszén, így jöhetett a szünet.

A második játékrész is Inter fölénnyel indult, Candreva, Banega és Icardi folyamatosan a vendég kapu előtt voltak, de sajnos tíz perc után megtört a lendület, a Bologna rendezte sorait és innentől sokkal masszívabban védekeztek. A holland a 66.percben nyúlt bele ismét a meccsbe, beállt Eder Banega helyett és a csapat átállt 4-3-3-ra, miközben Gabigol már a vonal mellett melegített. A 74.percben aztán megvolt Barbosa debütálása is, de sajnos ezen a délutánon még nem váltotta meg a világot. Persze, ha valakitől azonnal csodát váruk és nagy az elvárás akkor az átlagos teljesítmény is gyengének tűnhet, de tény egyelőre sokat nem tett hozzá a játékhoz a brazil. Ment a csapat előre becsülettel, de hiányzott az átütő erő, Eder és Perisic próbálták Icardit kiszolgálni, ezúttal kevés sikerrel. A hajrában aztán volt Bologna ziccer is, de a 95.percben Ranocchia eldönthetett volna mindent, ám sajnos a fejese elment a kapufa mellett. Meccslabda volt, mellé ment, így maradt az egy pont. Folytatás csütörtökön Prágában.

A lefújás után de Boer a következőképpen értékelt. „Az első húsz percben gyengén játszottunk, aztán ahogy telt az idő javultunk, megvoltak a helyzetek is, sajnos nem lőttük be őket. A csapat végigdolgozta a 90 percet ez pedig nagyon tetszett, igaz a végén majdnem bajba kerültünk, de úgy érzem mindent megtettünk a győzelemért, most nem jött össze. Reggel tudtuk meg, hogy két helyen változtatni kell a kezdőcsapaton. Gnoukouri beállása után nyugodtunk meg a középpályán és onnantól kezdtük el irányítani a meccset. Kondogbia? Ha egy játékos nem akarja megérteni mi a feladata nem lehet mást tenni… Sajnos nem ez volt az első eset vele kapcsolatosan. A 20.perc után azt csinálta a csapat amit megbeszéltünk és szerintem elég jól is játszottunk. Persze nem ez volt a legjobb a meccsünk a szezonban de ettől függetlenül elégedett vagyok a látottakkal. Gabigol? Nem könnyű beállni a hajrára egy ilyen kiélezett összecsapáson, de szerintem ez elsőre nem volt rossz.

INTERNAZIONALE – BOLOGNA 1 : 1  (1 : 1)
Inter (4-2-3-1): Handanović 6; Santon 6, Miranda 6.5, Ranocchia 6, Miangue 6; Medel 6.5, Kondogbia 4.5 (28′ Gnoukouri 6.5); Candreva 6.5 (74′ Barbosa on), Banega 6 (65′ Éder 5.5), Perišić 7; Icardi 5.5. (Carrizo, Ansaldi, D’Ambrosio, Nagatomo, Felipe Melo, Yao, Palacio, Jovetić). edző: De Boer 5.5.
Bologna (4-3-3): Da Costa 7; Krafth 5.5 (80′ Masina on), Gastaldello 6 (63′ Oikonomu 6), Maietta 7, Torosidis 5; Taïder 6.5, Nagy 5.5 (53′ Pulgar 6), Džemaili 7; Krejčí 5, Destro 6, Verdi 6.5. (Ravaglia, Sarr, Ferrari, Helander, Mbaye, Donsah, Rizzo, Floccari, Mounier). edző: Donadoni 6.
vezette: Celi (Bari).
gól: 14′ Destro (B), 37′ Perišić (I) .
jegyzet – Milano 42.274 néző. Sárga lap: Gastaldello (B) és Pulgar (B) szabálytalanságért; Da Costa (B) időhúzásér,  Džemaili (B) reklamálásért. Szöglet: 11-4. Kapura lövés: 6-3. Kaput elkerülő lövés: 13-2. Les: 3-0. Hosszabbítás: 1’ ill 5’

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 47 vendég és 0 tag böngészi