2018.12.10

Sokan féltették az Intert a vasárnap esti diadal után, de szerencsére remekül jött ki a lépés és magabiztos, nem túl látványos – de sima győzelmet aratott a csapat az Empoli otthonában. Frank de Boer roppant boldog volt a lefújást követően. „Jó mérkőzés volt, a vezetés megszerzése után nagyon jól irányítottuk a játékot és második félidő egy kis részét kivéve végig kézben tartottuk a dolgokat. De úgy gondolom, hogy ez most így volt jó mivel a vasárnapi Juventus meccs nagyon sokat kivett a társaságból. Viszont az odafigyeléssel és koncentrálással elégedett voltam, mert ma látszott, hogyha az edző filozófiáját átveszik a játékosok is akkor az eredmény sem maradhat el.”

A meccs utáni nyilatkozatokban volt egy vasárnap estével kapcsolatos dolog is, mivel Allegri arról beszélt, hogy az Inter elleni vereség inkább az ő rossz teljesítményük miatt volt, nem pedig azért mert az Inter jól játszott volna. Ezzel kapcsolatban is megkérdezték a hollandot, de ő nagyon diplomatikus volt. „Ez legyen Allegri véleménye, amit tiszteletben tartok, de nem osztok.”

Egy hét alatt tehát a padlóról sikerült úgy felállni, hogy hat pontot gyűjtött a csapat a bajnokságban, így ez is szóba került a meccs után. „Hogy mi változott az Európa Liga meccs óta? A játékosok változtak…” mondta nevetve a holland, majd azért kifejtette bővebben is. „Alig több mint egy hónapja dolgozunk együtt és a játékok mostanra azonosulni tudtak a módszeremmel és megértették, hogy is az ami akarok tőlük. A mi munkánk egy hosszadalmas folyamat lesz, amelyet nem lehet napokban mérni. Továbbra is időt kérek mindenkitől, meglátják, meglesz az eredménye.”

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 106 vendég és 1 tag böngészi