2018.12.10

Történelmi vereséget szenvedett tegnap este a csapat a San Siroban az Európa Liga csoportkörének első játéknapján, az izraeli Hapoel Beer-Sheva ellenében akiknek a két góljára nem érkezett válasz hazai részről. Sajnos lassan el lehet felejteni a kifogásokat, a magyarázkodásokat, hiszen az Inter ezen a meccsen sem nyújtott semmit, volt egy Eder kapufa az első félidő végén amivel ki is merült a hazai gólhelyzetek felsorolása. Miguel Vitor közeli majd Buzaglo szabadrúgás gólja döntette el a három pont sorsát, egy olyan csapat ellen amelyet hazai pályán bármilyen összeállításban, bármilyen edzővel le kellett volna győzni.

Erről az izraeli együttesről még a Wikipedián is nehéz bármit találni bár bizonyos, hogy a mostani este után sokkal többen fogják ismerni a nevüket. Ami pedig a játékosaikat illeti, nézzük Buzaglot vagy Lucio Maranhaot a vendégek két támadóját. Nem olyan ismert nevek az első izraeli a másik brazil, de ha valaki a meccs előtt azt mondja, hogy kevesebb mint fél óra alatt háromszor is veszélyeztetni fogják Handanovic kapuját – nos megmosolyogtuk volna, még a jelenlegi helyzetben is. De sajnos a valóság pont ez volt, hiszen ez a két ember az Inter mondjuk második csapatát szinte az őrületbe kergette. Előbb Buzaglo előtt adódott lehetőség majd pedig Maranhao jött kétszer miközben a Ranocchia-Murillo belső kettős békés szemlélője volt csak eseményeknek. Persze hiba lenne rájuk kenni mindent, hiszen a két szélső D’Ambrosio és Nagatomo is kritikán aluli teljesítménnyel rukkoltak elő.

Pedig a meccs elején azt lehetett volna gondolni, hogy Brozovic most, hogy megkapja az edzőtől az esélyt fel fogja szántani a pályát, erre olyan viselkedéssel és hozzáállással honorálta meg a bizalmat, hogy az már szinte felháborító. De ide sorolhatnánk Melot és Biabianyt is, egyedül talán Edert lehet felmenteni valamennyire – de őt is csak azért mert a nevéhez fűződött az egyetlen Inter lehetőség.

Az első félidő mérlege: ötlettelenség, nulla játék és nulla agresszivitás volt, ami nem sok jót ígért a folytatásra. Brozovicnak a szünetben meg is köszönte de Boer a közreműködését és Banega szállt be, de sajnos ő sem tudta megváltani a világot. A kilencedik percben aztán jött a gól Maranhao belőtt labdáját Miguel Vitor két méterről lőtte a hálóba és sajnos ekkor már nem is csodálkoztunk azon amit látunk.

A kapott gól után a várva várt reakció nem jött sőt újra Maranhao előtt adódtak lehetőségek és csak idő kérdése volt a következő találat. Az Inter együttese gyakorlatilag felemelt kézzel beletörődötten sodródott az eseményekkel, így értünk el a 70.percig mikor is Buzaglo szabadrúgásból kettőre növelte a vendég előnyt. A harmadiktól a felsőléc mentette meg de Boer csapatát ez az emelés Bitton nevéhez fűződött – így az eredmény nem változott, a Hapoel pedig a lefújás után története legnagyobb sikerét ünnepelhette a San Siro gyepén.

Az Inter teljes joggal hatalmas füttykoncert búcsúztatta, de sok idő nem lesz a letargiára, hiszen vasárnap este már a Juventus lesz a vendég Milanóban és ha ott sem láthatunk majd előre lépést akkor de Boer napjai a jövő héttől minden bizonnyal meg lesznek számlálva…

INTERNAZIONALE – HAPOEL BEER-SHEVA 0 : 2 (0 : 0)
Inter (4-3-3)
: Handanovic 6; D'Ambrosio 4.5, Ranocchia 4, Murillo 4.5, Nagatomo 5; Felipe Melo 5 (73' Icardi 5.5), Medel 5, Brozovic 4.5 (46' Banega 5); Biabiany 5 (58’ Candreva 5.5), Palacio 5, Eder 6. (Carrizo, Miranda, Santon, Zonta). edző: De Boer 4.5.
Hapoel Beer Sheva (3-4-3): Goresh 6.5; Taha 7, Miguel Vitor 7, Tzedek 7; B. Bitton 7.5, Hoban 7, Ogu 6.5, Korhut 6.5 (85' Turjman sv); Buzaglo 8 (77' Sahar 6), Maranhao 7.5 (67' Melikson 6.5), Nwakaeme 7.5. (Haimov, Ohayon, Broun, Radi). edző: Bakhar 7.5.
vezette: Kehlet (DEN)
gól: 55' Miguel Vitor (H), 70' Buzaglo (H).
Sárga lap: Buzaglo (H), Bitton( H), Murillo (I), Turjman (H), Taha (H).

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 64 vendég és 0 tag böngészi