2018.10.22

Igen szenvedősre sikeredett a csapat harmadik mérkőzése, de végül összejött a fordítás és Mauro Icardi két találatával megszületett az első bajnoki győzelem. Az Adriaticoban 2:1 arányban nyert de Boer együttese úgy, hogy a 63.percben a hazaiak kerültek előnybe, de előbb Banega íveléséből majd pedig a Pescara védők szerencsétlenkedése után Icardi kétszer is bevette a kapujukat megszerezve ezzel a három pontot.
Nagyon kellett ez a siker mind a csapatnak mind pedig a vezetőedzőnek, mert bizony mint tudjuk Olaszországban a foci körüli közeg nem éppen a türelméről híres és egy újabb botlás után már bizonyosan megindultak volna bizonyos hangok… Nem volt ideális a válogatott szünet sem, hiszen a teljes keret csak pénteken tudott először együtt készülni a vasárnap estére – ez pedig sajnos a pályán meg is látszott. Játéka és identitása továbbra sincs az Internek, viszont szerencsére van egy Icardija aki a kritikus helyzetben hozta a kötelezőt és így időhöz jutatta a stábot. A védelem ezúttal is aggodalomra adott okot, a középpálya a támadásszervezésből továbbra sem tudja kivenni a részét, pedig ezek a problémák jelen voltak a Chievo és a Palermo ellen is.

Ami érdekesség, hogy de Boer a harmadik alapfelállást próbálta ki ezen a meccsen illetve, hogy Joao Mario azonnal a kezdőcsapatba került igaz a középpálya közepén Medellel ketten kissé furcsa párost alkottak – de ez még alakulhat. Candreva és Perisic a széleken nem volt túl aktív a támadásoknál talán nem is sikerült megverniük senkit sem egy az egyben és bizony az első játékrészben kapura sem volt igazán veszélyes a kékfekete csapat. Egyedül egy Banega próbálkozást jegyezhetünk fel a 35.percből ezt leszámítva a Pescara uralta a játékot. A gyors kontráikból Caprari és Verre elég sok problémát okozott a védelem számára ám vagy Handanovic vagy pedig a felsőléc menteni tudott.

A folytatásban aztán a 63.percben teljesen megérdemelten vezetéshez jutott a hazai együttes, a frissen beállt Bahebeck D’Ambosiot megelőzve a kapuba lőtt. A kapott gól ellenére a szlovén kapus talán a csapat legjobbja volt, hiszen a gól után is három sorsdöntő védést mutatott be (Verre, Bahebeck és Pepe próbálkozásainál) – ez pedig sok mindent elárul a játékosok teljesítményéről. A holland edző végül hármas cserére szánta el magát, Palacio, Eder és Jovetic szálltak be Medel, Candreva és Perisic helyére és felállás is átalakult egy 4-2-4-es offenzív formációvá. A 77.percben aztán Banega felívelését Icardi fejjel a hosszú sarokba csúsztatta és innen teljesen nyílt lett a találkozó. A 90.percben már azt hihettük megvan a három pont, de Palacio egyedül a kapussal szemben sem tudott eredményes lenni. Aztán mikor senki sem várta, a Pescara nyújtott segítő kezet a 92.percben. Egy felívelt labdát rossz helyre fejeltek, majd a két védő egymást zavarta és az, az érkező Icardi elé hullott, aki nem sokat teketóriázott – kilőtte Bizzarri kapujának bal alsó sarkát. Lélektanilag roppant fontos volt egy a győzelem, de sajnos a látottak miatt továbbra sem dőlhetünk hátra – nagyon sok munka vár még a hollandra ráadásul három nap múlva következik az újabb mérkőzés ezúttal az Európa Ligában.

PESCARA – INTERNAZIONALE 1 – 2 (0 – 0)
Pescara (4-3-2-1):
Bizzarri 7; Zampano 6, Campagnaro 6.5, Gyömbér 4.5, Biraghi 5.5; Cristante 6, Brugman 6.5, Memushaj 6: Benali 5.5 (57′ Bahebeck 7 ), Verre 6.5 (67′ Aquilani 5.5); Caprari 6.5 (81′ Pepe sv). (Fiorillo, Crescenzi, Coda, Fornasier, Vitturini, Zuparic, Bruno, Mitriță, Manaj). edző: Oddo 6.5.
Inter (4-2-3-1): Handanović 7; D’Ambrosio 6, Miranda 6.5, Murillo 5.5; Santon 5.5, Medel 6.5 (75′ Palacio 6), João Mário 5.5, Candreva 5.5 (75′ Éder sv), Banega 7; Perišić 5 (75 Jovetić 5.5), Icardi 7.5. (Carrizo; Ranocchia, Nagatomo, Miangue, Melo, Kondogbia, Gnokouri, Brozović, Biabiany). edző: De Boer 6.
vezette: Damato (Barletta).
gól: 63′ Bahebeck (P), 78′ és 90’+2 Icardi (I).
sárga lap: Gyömbér (A); João Mário (B).

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 92 vendég és 1 tag böngészi