2019.01.20

Nem kapott tapsot a hazai bemutatkozása után Frank de Boer és bizony akárcsak a Chievo ellenit, ezt a meccset sem fogják az emlékkönyvekben majd felidézni évtizedek múlva. A délután egyetlen pozitívuma Icardi találata volt, amivel sikerült elkerülni a második vereséget, de hát új edző ide, kevés idő oda, egy pontnál mindenki többet várt az első két fordulótól. Egyelőre nem igen történik semmi abból amiről a holland beszélt, szemmel láthatólag nem tartja még kezében a csapatot, ugyan most váltott a taktikán, de az Interből hiányzik karakter, az akarat és az a meggyőző erő ami a sikerekhez vezethetne. A Palermo ellen is ugyanazokat hibákat láthattuk, ugyanazoktól a játékosoktól – akiktől tavaly. A fő probléma továbbra is a középpálya, ahol Kondogbia és Medel egyszerűen nem tudják megoldani a támadásépítési munkálatokat. Persze hátul sem olyan fényes a helyzet, ugyan Miranda és Murillo jól teljesített védekezésben de ők sem igazán lépnek fel segíteni a társaknak mikor arra kerülne a sor – sőt Santon teljesen kilógott még ebből a sorból is. De sajnos elől sem volt olyan meggyőző ez a Perisic-Icardi-Eder trió és talán Candreva beállása volt az a pont, amikor is változott valami. Icardinak ahhoz, hogy eredményes legyen pontos beadásokra van szüksége ebben pedig az ex-Lazio játékos tud segíteni, de mivel ő is csak 0:1-nél állt be ezért nem tudjuk mire mennének egymással egy normál mérkőzés állásnál. Sokat kell még dolgoznia de Boernak, mind a csapat játékát, mind pedig az ideális kezdőt illetően, reméljük a most következő két hét elég lesz valamire.

A múlt heti veronai kisiklás után minden kritikus hang a 3-5-2-es felállásra hegyezte ki a mondanivalóját, az edző ebből okulva most a 4-3-3-at választotta. Újdonság volt, hogy Perisic kezdett Candreva helyett, az előző meccsen eltiltott Murillo visszatért a védelem közepébe, még a bal oldalt Nagatomo helyett Santon kapta meg. A másik oldalon Ballardini a 3-5-1-1-et választotta Quaisonnal és Nestorovskival elől. A meccs elején az Inter magához ragadta az irányítást, Banega kereste a társakat, és elsősorban a széleket próbálta megjátszani. A csapat viszonylag fent védekezett, de mivel a megszerzett labdákból csak körülményesen és lassan épültek a támadások az első komoly veszély Handanovic kapuja előtt adódott és bizony Goldaniga hatalmas ziccert hibázott el, persze felvetődik a kérdés, hogy lehetett annyira egyedül… A játék képe nem változott az Inter próbálkozott, de valahogy nem ment előre a szekér. A középpályán Kondogbia és Medel csak a legegyszerűbb megoldást keresték és mikor szembe került valaki egy rózsaszín védővel akkor ott rendre befejeződött a támadás. Banega próbálta a társakat akcióba hozni, de a támadó szekció nagyon statikus volt és ezek a labdák rendre a Palermonál kötöttek ki akik aztán kontrákkal operáltak Quaison és Chochev révén. Az első fél óra után az Inter kicsit visszavett majd az utolsó perceket megnyomta ekkor volt egy vonalon mentett Medel lövés, majd Miranda és Murillo fejesek. Ebben az időszakban Perisic nagyon aktív volt és sikerült a Palermot beszorítani és ekkor pár percre mintha Eder és Icardi és értették volna egymást. A szünet előtt még egy Medel löketet jegyzehetünk fel, de az eredmény nem változott.

A második játékrészt a Palermo kezdte jobban, Rispoli meglepte a védelmet a lövése pedig megpattant Santonon és máris hátrányba került a csapat. Perisic próbált azonnal válaszolni, de a fejese túlságosan is középre ment. Hátrányban a csapat elveszítette azt a kis magabiztosságot is ami az első félidőben legalább megvolt, Kondobgianak gyakorlatilag innentől kezdve nem volt jó megoldása és bizony az egyéni próbálkozások egyszer sem vezettek eredményre. Továbbra is Medel volt a legveszélyesebb ember, de hát nem tőle várná az ember a gólokat. Próbálkozott D’Ambrosio is, de Posavec a helyén volt, majd jött Candreva és megváltozott minden. A jobb oldalról érkező beadások hatására ismét felfedeztük a pályán Icardit és Edert, és Mauro a 72.percben fejjel egyenlített is, majd nem sokkal később Eder már a másodikat is belőhette volna – nem tette. A végén a csapat leszegett fejjel ment előre de Ballardini együttese igen szervezetten védekezett és állta a sarat. Szóval láttunk bizonyos dolgokat melyek előre mutattak és itt lesz majd Joao Mario meg Gabigol is, de ennek a csapatnak egyelőre még nincs arculata, ezt pedig de Boernak mindenképpen ki kell alakítania záros határidőn belül.

INTERNAZIONALE – PALERMO 1 – 1 (0 – 0)
Inter (4-3-3): Handanović 6; D’Ambrosio 5.5, Miranda 6, Murillo 6, Santon 5.5 (68′ Miangue 6); Medel 6, Banega 6 Kondogbia 5; Éder 5.5, Icardi 6, Perišić 6 (68′ Candreva 7). (Carrizo, Berni, Ranocchia, Yao, Melo, Gnoukouri, Brozović, Palacio, Biabiany). edző: F.de Boer 6.
Palermo (3-5-2): Posavec 6.5; Vitiello 5.5, Goldaniga 5, Anđelković 6.5 (85′ Cionek on); Rispoli 6.5, Hiljemark 5.5, Gazzi 6, Chochev 6, Aleesami 5.5; Quaison 6 (55′ Sallai 5), Nestorovski 5.5 (76′ Balogh on). (Fulignati, Marson, González, Pezzella, Giuliano, Jajalo, Bouy, Embaló, Bentivegna). edző: Ballardini 6.5.
vezette: Russo (Nola).
gólszerzők: 48′ Rispoli (P), 72′ Icardi (I).
sárga lap: Murillo (I); Goldaniga, Aleesami, Gazzi, Sallai (P).

Legutóbbi mérkőzés
Következő mérkőzések
vasárnap, 27 január 2019
Torino vs Inter
18:00 | Stadio Olimpico Grande Torino, Torinó
Serie-A tabella
Pos Team Pl Pts
1. Juventus 19 53
2. Napoli 19 44
3. Inter 19 39
4. Lazio 19 32
5. AC Milan 19 31
6. AS Roma 19 30
7. Sampdoria 19 29
8. Atalanta 19 28
9. Torino 19 27
10. Fiorentina 19 26
11. Sassuolo 19 25
12. Parma 19 25
13. Cagliari 19 20
14. Genoa 19 20
15. Udinese 19 18
16. SPAL 19 17
17. Empoli 19 16
18. Bologna 19 13
19. Frosinone 19 10
20. Chievo 19 8
BL csoportkör
Pos Team Pl Pts
1. Barcelona 6 14
2. Tottenham 6 8
3. Inter 6 8
4. PSV 6 2
Ki olvas minket

Oldalainkat 93 vendég és 0 tag böngészi

Hirdetés