2018.12.09

A szezon végi tulajdonosváltás egyelőre még nincs túl nagy hatással az Inter nyári mercatojára, de a munka ettől függetlenül már zajlik a hegyekben. A hétvégén sor került a csapat első edzőmérkőzésére is, erről jöjjön most egy kis beszámoló. Az ellenfél az oszták másodosztályú Wattens csapata volt az eredmény pedig 0-0 lett, melyet betudhatunk annak, hogy Mancini együttese az első hét felkészülésén volt csak túl Appiano Gentilében, majd pedig a meccs helyszínén Riscone di Brunicoban.

Az új szezon első kezdőcsapata a következőképpen nézett ki. A kapuban Handanovic foglalt helyet, a négy védő előtt Kondogbia szerepelt, még elől Icardi kezdett. Őket leszámítva azért elég vegyes volt a további összeállítás, Ansaldi és a fiatal Miangue voltak a szélsők,

Bessa szerepelt a bal oldalon, a többiek pedig a nagycsapat kiegészítő embereiből kerültek ki, névszerint D’Ambrosio, Juan Jesus, Gnoukouri és Biabiany. Az ellenfél igazán büszke lehet magára, hiszen a Wattens most jutott fel az osztrák második vonalba, de ettől függetlenül végig bátran játszottak, gyakorlatilag a 90 percig tudták alkalmazni a magas letámadást, szóval igen kellemetlen ellenfelei voltak az Internek. De erről bővebben Kondogbia beszélhetne aki egy hatalmas szerelést mutatott be a meccsen a ziccerben lévő Kekezzel szemben. Az Inter érthetően lassú volt ez pedig automatikusan a minőségi foci hiányát is jelentette. A csapat próbálta a játékot építeni, járt is a labda, de Oswaldnak egyszer kellett csak közbe avatkoznia mikor is Ansaldi próbálkozott egy szabadrúgással. Jovetic sokat mozgott elől, hol középen, hol pedig a szélen bukkant fel – Biabianyt pedig szépen játszotta meg egyszer, sajnos a francia lövéséből nem lett végül semmi. Az első félidő utolsó négy percében aztán négy ziccer is adódott, de gól nem született.

 

A második félidőre Mancini szinte mindent megváltoztatott. A teljes kezdőt lecserélte, illetve a felállás is 4-4-2 lett, a 4-2-3-1-vel szemben. Carrizo lett a kapus, a Yao-Ranocchia-Della Giovanna-Dodó négyes alkotta a védelmet, Bakayoko-Zonta-Melo-Nagatomo kvartett pedig a középpályát, még elől Palacio illetve Pinamonti próbálkoztak a gólszerzéssel. Élénkebb valamivel a támadójáték, de azért így sem kellett az osztrák védőknek megszakadniuk, mivel az utolsó passzoknál, mozdulatoknál, rendre becsúszott valami kis hiba. A 70.percben aztán majdnem baj lett mikor Dodót lerázta Krismer, de szerencsére az osztrákok 14-es játékosa végül Carrizo kapuja fölé emelt ziccerben. Ezt a kis megingást leszámítva a játék alapvetően a Wattens térfelén folyt és egy szöglet után majdnem meg is lett a gól, de Ranocchia fejese végül kijött a kapufáról. Aztán ahogy telt az idő úgy lett egyre fásultabb mindenki, de nem győzzük hangsúlyozni a felkészülés ezen szakaszában ez egy teljesen normális dolog. A hajrában akadt még egy szép Pinamonti megoldás de sajnos ebből sem lett gól így maradt a 0-0. A következő találkozó csütörtökön lesz a bolgár CSZKA Szófia ellen.

INTERNAZIONALE – WATTENS 0 : 0
INTER 1° félidő (4-2-3-1): Handanovic; Ansaldi, D'Ambrosio,  Juan Jesus, Miangue; Gnoukouri, Kondogbia; Biabiany, Jovetic, Bessa; Icardi.
INTER 2° félidő (4-4-2):
Carrizo; Yao, Ranocchia, Della Giovanna, Dodò; Bakayoko, Zonta, Melo, Nagatomo; Pinamonti, Palacio.
WSG WATTENS:
Oswald; Zimmerhofer, Svejnoha, Steinlechner, Buchacher; Gebauer, Kekez, Mansour;  Pranter; Katnik, Jurdik.

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi