2018.12.09

Klose első félidei, majd Candreva hajrában szerzett büntetőjével a Lazio 2-0 arányban verte meg tegnap este az Intert a bajnokság 36.játéknapján, ezzel pedig Mancini együttese végérvényesen búcsút inthetett a Bajnokok Ligája álmoknak. A hazai csapat zsinórban két elszenvedett vereség után ment neki ennek a napnak, ahol mind a két gárda támadó felállásban lépett pályára. Az egyik oldalon Inzaghi a Candreva-Klose-Keita triónak szavazott bizalmat, még Mancini Icardi mögé Brozovic-Perisic-Jovetic hármast jelölte.

A találkozó első perceiben Jovetic volt nagyon aktív, próbálkozott is egy távoli lövéssel - de a nyolcadik minutumban mégis a Lazio neve mellett állt a gól. Lulic és Klose játszottak szépen össze a német pedig roppant rutinosan megvárta még Handanovic a lövőcselre a földre esik és egy laza mozdulattal a szlovén felett a hálóba emelt.

Az ezt követő időszak is a Lazioé volt, Candrevat láthattuk főképpen aktívnak a szélen, illetve azt, hogy Nagatomo nem igen tud vele mit kezdeni védekezésben. A félidő közepén Jovetic dolgoztatta meg Marchettit, majd a másik oldalon jött Keita - és az ő kísérlete után Handanovic mentett szögletre. Az utolsó percekben láthattunk egy blokkolt Kondogbia próbálkozást és egy bosszús Perisicet aki bizony rendre lemaradt a társak labdáiról.

 

A második félidő elején Brozovic kereste egy labdával Icardit, de sajnos nem találta meg, majd Jovetic ívelése következett de ez nem okozott gondot Marchettinek. Az 56.percben Handanovicnak kellett mentenie a saját térfelének a közepén Candreva elől, majd a hét perccel később megint Jovetic próbálkozott egy lökettel, de csak szöglet lett a vége a kísérletnek. Az Inter ebben az időben a széleken építette a támadásait - ekkor már a pályán volt Biabiany is - még a Lazio szemmel láthatólag a játék tördelésére és az eredmény megtartására törekedett. A 71.percben egy szöglet után Icardi csúsztatott tovább de Jovetic ha centikkel is, de lemaradt a labdáról. A következő momentum a Klose-Mauri csere volt, ekkor igen nagy taps volt a jutalma a szezon végén távozó németnek.

A hajrá egy Perisic szabadrúgással indult, majd a 83.percben eldőlt minden. Murillo vitte le Keitat a földre amiért megkapta a második sárga lapját és a pirosat is, ráadásul még büntető is következett. A 11-est Candreva értékesítette aki a gól után mez levételért még kapott egy lapot. Az utolsó percekben Perisic próbálkozott, de Marchetti ezúttal is magabiztos volt - az eredmény viszont már nem változott. A Lazio ezzel 51 pontos (4 pontra van az EL selejtező helyen álló Sassuolotól) még az Internek maradt a 64 pontja - ami minden bizonnyal a negyedik helyet jelenti majd a szezon végén.

A lefújást követően Roberto Mancini - érthetően - nem volt túlságosan boldog. "Nagyon gyengén játszottunk, fejben mintha sok játékos ott sem lett volna, a támadásoknál pedig sokszor teljesen dekoncentráltak voltunk. Az első 20 perc a leggyengébb produkció volt mióta edző vagyok itt... Teljesen megérdemelt vereség volt, nagyon el vagyok keseredve néhány játékos hozzáállása miatt. Sajnos még mindig nem értik egyesek, hogy Interben való pályára lépés az kötelez valamire."

LAZIO - INTERNAZIONALE 2 : 0
gól:
8' M.Klose; 84' büntetőből A.Candreva.
kiállítva: 83' J.Murillo (I) a második sárga lapja után.

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 40 vendég és 0 tag böngészi