2018.12.09

Tegnap megtört a sajtócsend amely vasárnap óta tart, igaz Roberto Mancini most is csak az Inter Channel kamerái előtt mondott pár mondatot, mielőtt elkezdődött volna a heti munka Pinetinában. „Szerdától folyamatosan itt leszünk a szombat estig azért, hogy nyugodtan dolgozhassunk és felkészülhessünk a következő mérkőzésre. Remélem jól fog sikerülni ez a közösen eltöltött hét, ugyanis fel kell kicsit rázni a csapatot.” Ebben a döntésben teljes mellszélességgel Mancini mellett állt a vezetőség is, hiszen ezt a firenzei mérkőzést követő vacsorán közösen hozták meg. Persze a játékosok közül nem mindenki örült a hírnek, hiszen jobb lenne esténként otthon lenni, de jelen helyzetben (2004 óta nem volt ilyen eset a bajnokság közben) lépni kellett valamit és talán az, ha a keret össze van zárva négy napra talán segít valamit a dolgokon.

 

Persze a jelenleg kialakult helyzet okai ennél azért komplexebbek, de Thorir továbbra is Mancini mellett áll, így pedig valóban valamit cselekednie kellett, mert visszamászni a hegyre másodszorra már sokkal nehezebb lesz mint először a szezon elején. A tréner így folytatta a nyilatkozatát. „Igen, most elég nehéz helyzetbe kerültünk, de szerintem Firenzében jó meccset játszottunk, leszámítva az első húsz percet mikor nem úgy mentek a dolgok ahogyan azt szerettük volna. Utána náluk volt a labda, de ez a dolog a részünkről tudatos volt, viszont jött egy sajnálatos hiba és ez megpecsételte a sorsunkat. Továbbra is úgy gondolom, hogy odaérhetünk az első három helyre, hiszen hosszú még a szezon bármi megtörténhet.”

Az Inter háza táján mindenki a Juventus által bemutatott feltámadást várja tehát, persze ehhez össze kellene ismét a szedni az elmúlt hónapban szétesett védekezést, aztán valamit a fejekkel is csinálni kellene, hiszen a csapat rendre az utolsó percekben szed be mínusz pontokat jelentő gólokat. Az összezuhanás ellenére tehát a bizalom töretlen Mancini iránt. „Ahhoz, hogy felépítsünk egy győzni tudó csapatot idő kell. Szerintem ebben a tekintetben az Internek több éves hátránya van a riválisokkal szemben, éppen ezért kellene több türelem. Túl kell legyünk ezen a nehéz időszakon amely december vége óta tart, és vissza kell találjunk az addig járt útra. Emiatt kell most felrázni a társaságot, mert az olyan meccsek mint a Carpi vagy Fiorentina elleni mentálisan eléggé megviselnek néhány embert. Dolgozni kell tovább, nyugodtnak maradni és arra kérem a szurkolókat is, hogy legyenek irántunk még türelemmel.”

Szóval ilyen összetartásra 12 éve nem volt példa, még Mancini 2004-08 közötti edzősége között sem. Legutóbb Zaccheroni rendelt el három napos edzőtábort 2004 márciusában mikor a csapat zsinórban három vereséget szenvedett az Udinese, a Milan és a Brescia ellen és a Sochaux elleni UEFA Kupa találkozó előtt rendelte össze a keretet Appianoban.

A másik tegnapi hír, hogy Kondogbia a ’beszólásáért’ két meccsre szóló eltiltást kapott a klub pedig ezért a döntésért fellebbezett. Medel és Telles a sárga lapok illetve a sárga lapos kiállítás miatt egy-egy mérkőzést kapott – így a Sampdoria ellen egyikükre sem számíthat majd Mancini.

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 52 vendég és 0 tag böngészi