2018.12.09

Ismét egy elszalasztott lehetőség az előzésre, és ismét három bekapott gól… Ez a legfőbb mérlege a tegnap ebéd időben lejátszott bajnoki mérkőzésnek, ahol az Inter 3:3-as döntetlent ért el az utolsó helyezett Hellas Verona otthonában. Ez a találkozó is megerősíthet abban minket, hogy ezen szezon legmerészebb célkitűzése a BL selejtező kiharcolása lehet, de az sem lesz egyszerű feladat – ráadásul vasárnap a Fiorentina otthonában fog egy ki-ki mérkőzés következni ahol az említett célhoz már most közelebb lehet kerülni. Nem lesz könnyű feladat még akkor sem, ha a firenzeiek sincsenek éppen életük formájában. De térjünk vissza a Bentegodiba, ahol egy viszonylag stabil, öt meccs óta veretlen Verona várt az Interre és mint írtuk a vége három bekapott gól lett – erre pedig nem igen számított senki sem. Ráadásul mind a három hazai találat egy sémára esett (ez a mai Gazzetta dello Sportból mellékelt ábrán látható is), azaz Marrone pontrúgást követően oldalról bejutatta középre a labdát és kétszer védő, egyszer pedig középpályás fejjel Handanovic hálójába továbbította azt.

A Mirandat nélkülöző Inter védelem pedig minden egyes alkalommal csak asszisztált a történésekhez, Mancini őrjöngött a kispadon ezek miatt a kolosszális hibák miatt – pedig a meccs alapvetően nem indult rosszul. A Fiorentina szombati döntetlenje miatt benne volt a levegőben a harmadik hely visszavétele, ami Murillo korai gólja után kezdett reális célként is megjelenni, ám a szokott forgatókönyvvel ellentétben most jött a védelem totális összezuhanása és a Hellas 3:1-re megfordította a meccset, ami után már a pontszerzés valóban a bravúr kategóriába sorolható.

Mancini a kezdőjét a hazaiak várható taktikájához igazította, azaz 4-3-3 lett, arra készülve, hogy a Verona fel fogja ívelni a labdákat Toni és Pazzini irányába. Az így megszerzett labdákkal pedig a széleken gyors felépített támadásoknak kellett volna következnie, ahol Palacio elmozog az érkező emberek elől, miközben besegít a támadások szervezésébe is. A labda most is megvolt, az első 45 percben 76% volt a labdabirtoklás aránya, de azzal, hogy ezt teljesítette a csapat még semmi előrelépés nem történt, mert a területet nem sikerült a kellő mértékben birtokolni, sőt egy gólos hátránnyal ment a társaság az öltözőbe, hiába szólt a játékosok mellett minden statisztikai adat.

A szünetben Mancini lecserélte az ismét borzalmas napot és egy sárgát begyűjtő Melot és Perisic állt be, az Inter pedig 4-2-3-1-re váltott, ami a támadásoknál később a gyakorlatban 4-2-4-ként működött. Del Neri érzékelte ugyan a bajt, de érdekes módon csak a harmadik hazai gól után kezdett cserélni. Innen pedig őrült csata kezdődött a pontmentés érdekében. Előbb Perisic gólpasszában Icardi (kis lesről) szépített, majd Palacio átadását követően a horvát egyenlített ki. A hajrában mind a két csapat nyerhetett volna, az egyik oldalon Gilberto lövése a kapufáról ment ki, még a másikon Icardi fejese jelenthette volna a három pontot. De valljuk be, ezért a produkcióért és játékért nem jár a három pont, még Veronában sem…

A fő gond a védelem totális csődjei mellett a középpálya volt megint, hiszen sem ötlet sem megvalósítás nem volt a játékban. Igaz a második játékrészben a 4-2-3-1-nél és a 4-2-4-nél is, gyakorlatilag megszűnt a csapatrész funkciója. A lefújás után Roberto Mancini inkább csalódott volt mint dühös, igaz a mérkőzés közben volt lehetősége kimérgelődnie magát. A tv kamerák előtt pedig a következőképpen értékelte a látottakat. „Két pontot itt hagytunk ma, ennek pedig az volt az oka, hogy a pontrúgásoknál rendre hatalmasakat hibáztunk. Az ilyen sorozatos figyelmetlenségekre egyszerűen nincs mentség és nem is igazán tudom mivel indokolni, de végtelenül csalódott vagyok miatta. A végén pedig lehetett volna bármi, akár 4:3-ra nyerhettünk volna is, bár tény lehetett volna vereség is a vége. Most már tényleg el kell kezdeni javulni, de a derby előtt egyetlen gólt sem kaptunk pontrúgásból – most pedig… Nagyon nagy árat kell fizetni ezekért az elkerülhető buta hibákért. A játékunkkal viszont nem volt akkora gond, attól függetlenül mondom ezt, hogy győzelmet reméltem ettől a meccsről. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de ha azt a 4-5 pontrúgást jobban védekezzük ki, akkor sima győzelmet aratunk mert a helyzetek és a gólok ma megvoltak.” A csapat tehát elszalasztotta a harmadik hely visszavételét, bár tény vasárnap újra lesz rá lehetőség. „A végsőkig fogunk harcolni, hogy elérjük a harmadik helyet, ami teljesen reális cél még most is, pedig az elmúlt hetekben két kézzel szórtuk el a pontokat. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb megint jönni fog egy pár meccses győzelmi széria az pedig kirántja majd a szekerünket és nem lesznek gondok. Amennyiben nyerünk vasárnap Firenzében már harmadik helyen leszünk és a lélektani előny is nálunk lesz. De a céljaink eléréséhez nem nagyon férnek bele már az ilyen pontvesztések mint ma. A scudetto? A Napoli 11 pontra van már ami igen sok, úgy gondolom nekünk ezzel a kérdéssel innentől nem kell foglalkozzunk.”
A következő kérdés Melo lecserélésére irányult. „Veszélyes lett volna a pályán hagyni őt, nem volt vészes, de elég lett volna egy szabálytalanság és leküldte volna őt a játékvezető. Az pedig tovább nehezítette volna a dolgunkat, de ezt megelőztük. Ettől függetlenül a jövőben többet várok tőle… Hogy Palacio kezdő lett? Fantasztikus játékos aki nagyon sokat tud segíteni a csapatnak. Ha csak öt évvel fiatalabb lenne akkor ki sem lehetne robbantani a kezdőcsapatból.”

HELLAS VERONA – INTERNAZIONALE 3 : 3 (2 : 1)
gól:
8’ J.Murillo (I), 12’ F.Helander (V), 16’ E.Pisano (V); 57’ A.Ionita (V), 61’ M.Icardi (I), 78’ I.Perisic (I).
VERONA (4-4-2)
: Gollini; Albertazzi, Moras, Helander, Pisano; Wszolek (81' Romulo), Marrone, Ionita, Fares (60' Gilberto); Pazzini, Toni (69' Gomez). (Coppola, Marcone, Samir, Jankovic, Furman, Greco, Bianchetti, Emanuelson). Edző: Delneri.
INTER (4-3-3)
: Handanovic; Nagatomo, Murillo, Jesus, Telles (83' Biabiany); Brozovic, Melo (46' Perisic), Kondogbia; Eder (90' Ljajic), Icardi, Palacio. (Carrizo, Berni, Medel, Santon, Gnoukouri, D'Ambrosio, Popa, Manaj, Correia). Edző: Mancini.
vezette: Giacomelli (Trieste).
jegyzet: Verona 21.104 néző, 355.420€ bevétel. Sárga lap: Melo (I), Wszolek (V), Fares (V), Telles (I) és Marrone (V) szabálytalanságért. Szöglet: 7-9. Kapura lövés: 4-7. Kaput elkerülő lövés: 4-5. Les: 0-2. Szabálytalanság: 20-12. Labdatartás: 26%-74%. Hosszabbítás: 0’ ill 3’.

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 51 vendég és 1 tag böngészi