2018.05.26

Tegnap este 23 órakor hivatalosan is lezárultak az átigazolások, de különösebb meglepetés már nem ért senkit sem az utolsó pillanatban az Inter háza táján. Sőt, az egész nap teljes nyugalomban telt, mivel Piero Ausilio reggel Appiano Gentilében volt és a csapat edzését figyelte – igaz közben folyamatosan telefonált, hiszen egy védő és egy középpályás elkelt volna Mancini keretében.

Aztán ebéd után szépen lassan átfáradt a klub székházába és megkezdődött a munka. A védő beszerzése volt az elsődleges feladat, itt az első számú kiszemelt Rolando volt, de a Marseille nem engedett semmit sem az előzetes feltételeiből, így a kettes számú ember Larcoix került az előtérbe. A Sion középső védőjének (svájci útleveles brazil) 2018-ig szóló szerződése van a svájci klubhoz és az elnöküknek esze ágában sem volt elengedni a játékost. Szó szerint azt mondta, hogy nem érdekli semmiféle ajánlat sem, mert szükségük van rá a szezonban.

Ebben az esetben sem maradt sok tennivaló, így jöhetett a kapcsolatfelvétel az Udinesevel, hiszen velük volt már egyezkedés az elmúlt héten. A friuli egyesületből Heurtaux és Widmer neve merült fel és mivel csak jó áron lehetett volna velük alkudozni – de az Inter pénzt nem csak Gnoukourit és pár Primavera játékost kínált ebből az üzletből sem lett semmi és ekkor már délután három óra volt. Negatív válasz érkezett tehát mindenhonnan így jött egy újabb telefonhívás – ezúttal Andalúziába. Ausilio azt szerette volna elérni, hogy Banega már most a télen tegye át a székhelyét Milánóba, a válasz ugyanaz volt mint a korábbi napokon: 4,5 millióért azonnal indulhat a játékos. Banega részéről érthető, hogy nem akart sem itt sem ott konfrontálódni, hiszen egy fél évig még biztosan a jelenlegi klubjához köti a szerződése, így ment a telefon Mancininek: a kiszemelt csak júniusban érkezik. Annyit sikerült elérni, hogy az orvosi vizsgálat február 15-n meglesz, majd újabb telefonok Marseillebe (Lassana Diarra miatt, de itt is kellett volna azonnal 4-5 millió) és Udinébe (Lodi és Guilherme ügyében ), de az idő csak telt és már nem történt semmi. Az utolsó pillanatban, 22.30-kor meghiúsult Santon távozása is, így maradt a keret olyan amilyen az utolsó nap előtt volt.

Összességében elégedett lehet azért mindenki, mert a tél legnagyobb fogása mégiscsak Eder volt és ami fontos mellette nagyon sok olyan embertől is sikerült megszabadulni akik csak a létszámot növelték, de nem fértek bele a szakmai elképzelésekbe. Az, hogy Guarín eladásából gyakorlatilag fedezni lehetett Eder árát (amit majd nyáron kell csak teljes egészében kifizetni) nagy fegyverténynek számít, mint ahogyan Banega nyári érkezése sem volt rossz húzás a vezetőség részéről. Innentől adott a keret és keményen kell dolgozni, hogy a szezon első felének remek eredményei ne menjenek kárba. Bizonyítani pedig mindjárt holnap este lehet: a San Siroban a Chievo ellen…

 

ÉRKEZETT (2M € összegért; 23,10M € értékben)

Név Kor Poszt Nemzetiség Honnan Ár
ÉDER
29 támadó
ITA/BRA
alt
alt
Sampdoria
alt
kölcsönbe+
2M €
Giuseppe MAIORANO
19 középpályás ITA
alt
Ancona
alt
kölcsönből
vissza
Fabio EGUELFI
20 védő ITA
alt
Cremonese
alt
kölcsönből
vissza
Álvaro PEREIRA 30 védő SRB
alt
Estudiantes
alt
kölcsönből
vissza
Francesco FORTE 22 középpályás ITA
alt
Cremonese
alt
kölcsönből
vissza
Francesco BARDI 24 kapus ITA
alt
Espanyol
alt
kölcsönből
vissza
Geremy LOMBARDI
19 védő ITA/DOM
alt
alt
Pro Piacenza
alt
kölcsönből
vissza
Evans KONDOGBIA 26 támadó FRA/CAF
alt
alt
Renate
alt
kölcsönből
vissza
Gaston CAMARA 19 középpályás GUI
alt
Bari
alt
kölcsönből
vissza
Edmund HOTTOR 22 középpályás GHA
alt
- -
Andrea PINTON 19 védő ITA
alt
Savona
alt
kölcsönből
vissza


TÁVOZOTT (15,5M € összegért; 39,23M € értékben)

Név Kor Poszt Nemzetiség Hova Ár
Alvaro PEREIRA
30 védő
URG
alt
Estudiantes
alt
2,5M €
Fredy GUARÍN 29 középpályás COL
alt
SH Shenhua
alt
13M €
DODÓ 24 védő BRA/POR
alt
alt
Sampdoria
alt
kölcsönbe
Fabio EGUELFI
20 védő ITA
alt
Prato
alt
kölcsönbe
Nemanja VIDIC 34 védő SRB
alt
visszavonult ingyen
Bocar DJURMO 21 középpályás POR/BGU
alt alt
Inter Leipzig
alt
ingyen
Vincenzo TOMMASONE 20 támadó ITA
alt
Paganese
alt
kölcsönbe
Giuseppe MAIORANO 19 középpályás ITA
alt
Castelli Romani
alt
kölcsönbe
Francesco FORTE 22 középpályás ITA
alt
Teramo
alt
kölcsönbe
Francesco BARDI 24 kapus ITA
alt
Frosinone
alt
kölcsönbe
Federico DIMARCO 18 védő ITA
alt
Ascoli
alt
kölcsönbe
Evans KONDOGBIA 26 támadó FRA/CAF
alt
alt
FC Jumilla
alt
kölcsönbe
Gaston CAMARA 19 középpályás GUI
alt
Modena
alt
kölcsönbe
Andrea RANOCCHIA 27 védő ITA
alt
Sampdoria
alt
kölcsönbe
Edmund HOTTOR 22 középpályás GHA
alt
Atlético CP
alt
kölcsönbe
Andrea PINTON 19 védő ITA
alt
Vicenza
alt
kölcsönbe
Martín MONTOYA 24 védő ESP
alt
Barcelona
alt
kölcsönből
vissza


2016. téli átigazolási piac mozgásai Serie-A

ATALANTA
érkezett: Diamanti (középpályás, Watford), Freuler (középpályás, Luzern), Djimsiti (védő, Zurich), Gakpé (támadó, Genoa), Borriello (támadó, Carpi), Gagliardini (középpályás, Vicenza), Asmah (védő, Accra United).
távozott: Moralez (középpályás, Leon), Suagher (védő, Carpi), Minotti (középpályás, Siena), Grassi (középpályás, Napoli), Denis (támadó, Independiente).

BOLOGNA
érkezett: Floccari (támadó, Sassuolo), Zuniga (védő, Napoli), Constant (védő, szabadon igazolható).
távozott: Crimi (középpályás, Carpi), Mancosu (támadó, Carpi), Pulzetti (középpályás, Spezia), Ceccarelli (védő, Salernitana).

CARPI
érkezett: Daprelà (középpályás, Palermo), Suagher (védő, Atalanta), Crimi (középpályás, Bologna), Mancosu (támadó, Bologna), Sabelli (védő, Bari), Colombi (kapus, Palermo), Ghahore (középpályás, Napoli), Poli (védő, Novara), de Guzman (középpályás, Napoli), Porcari (védő, Bari).
távozott: Wallace (védő, Gremio), Wilczek (támadó, Bröndby), Spolli (védő, Chievo). Sperotto (középpályás, Alessandria), Iniguez (középpályás, Granada), Gino (középpályás, Defensor), Benussi (kapus, Vicenza), Borriello (támadó, Atalanta), Marrone (középpályás, Verona), Lazzari (középpályás, Bari).

CHIEVO
érkezett: Spolli (védő, Carpi), Sporkslede (védő, szerződés nélkül), Verdi (támadó, Eibar), Da Silva (védő, Teramo), Floro Flores (támadó, Sassuolo).
távozott: Pucino (védő, Avellino), Sbaffo (középpályás, Avellino), Bellomo (támadó, Vicenza), Sowe (támadó, Lecce), Christiansen (középpályás, Malmö), Paloschi (támadó, Swansea).

EMPOLI
érkezett: Ariaudo (védő, Sassuolo).
távozott: Ronaldo (középpályás, Lazio), Gargiulo (középpályás, Pistoiese), Dermaku (védő, Pavia), Barba (védő, Stuttgart).

FIORENTINA
érkezett: Tino Costa (középpályás, Genoa), Zarate (támadó, West Ham United), Tello (támadó, Porto), Schetino (középpályás, Fénix), Kone (középpályás, Udinese), Benalouane (védő, Leicester).
távozott: Rebic (támadó, H.Verona), Bakic (középpályás, Belenenses), Báez (támadó, Livorno), G.Rossi (támadó, Levante), Bagadur (védő, Salernitana), Suarez (középpályás, Watford), Gilberto (védő, Verona), Verdú (középpályás, ingyen igazolható).

FROSINONE
érkezett: Kragl (középpályás, SV Ried), Ajeti (védő, Basel), Bardi (kapus, Inter), Pryma (védő, Torino).
távozott: Verde (védő, Pescara), Castillo (támadó, Univ.Catolica), Diakité (védő, Sampdoria).

GENOA
érkezett: Rigoni (középpályás, Palermo), Suso (középpályás, Milan), Bruno Gomes (támadó, Internacional), Cerci (támadó, Milan), Gabriel Silva (védő, Udinese), Fiammozzi (védő, Pescara), Matavz (támadó, Augsburg).
távozott: Ujkani (kapus, Latina), Tino Costa (középpályás, Fiorentina), Mandragora (középpályás, Juventus), Gakpé (támadó, Atalanta), Perrotti (középpályás, Roma), Diogo Figueiras (támadó, Sevilla), Cissokho (védő, Bari).

INTER
érkezett: Eder (támadó, Sampdoria).
távozott: A.Pereira (védő, Estudiantes), Vidic (védő, csapat nélkül), Dodó (védő, Sampdoria), Guarín (középpályás, Shanghai Shenhua), Dimarco (védő, Ascoli), Ranocchia (védő, Sampdoria), Montoya (védő, Betis).

JUVENTUS
érkezett: Mandragora (középpályás, Genoa), Di Massimo (középpályás, Avezzano).
távozott: Mandragora (középpályás, Pescara).

LAZIO
érkezett: Bisevac (védő, Lyon), Ronaldo (középpályás, Empoli).
távozott: Crecco (középpályás, Modena), Minala (középpályás, Bari), Oikonomidis (középpályás, Salernitana), Prce (védő, Salernitana), Ronaldo (középpályás, Salernitana), Rozzi (támadó, Siena).

MILAN
érkezett: Boateng (középpályás, Schalke 04), Mastalli (középpályás, Lugano).
távozott: Suso (középpályás, Genoa), Cerci (támadó, Genoa), Petagna (támadó, Pescara), de Jong (középpályás, szabadon igazolható).

NAPOLI
érkezett: Gnahore (középpályás, Carrarese), Radosevic (középpályás, Rijeka), Grassi (középpályás, Atalanta), Regini (védő, Sampdoria).
távozott: Fideleff (védő, Club Nacional), Ghahore (középpályás, Carpi), Henrique (védő, Fluminense), Mesto (védő, Panathinaikos), Zuniga (védő, Bologna), de Guzman (középpályás, Carpi), Tutino (támadó, Bari), Radosevic (középpályás, Eibar).

PALERMO
érkezett: Arteaga (támadó, Zulia Futbol Club), Cristante (középpályás, Benfica), Cionek (védő, Modena), Balogh (támadó, Debrecen), Bentivegna (támadó, Como), Posavec (kapus, Inter Zapresic).
távozott: Rigoni (középpályás, Genoa), Daprelà (középpályás, Carpi), Arteaga (támadó, Hajduk Split), Cassini (támadó, Inter Zapresic), Colombi (kapus, Carpi), El Kaoutari (védő, Reims).

ROMA
érkezett: Gerson (középpályás, Fluminense), Vestenicky (támadó, Modena), Doumbia (támadó, CSZKA Moszkva), El Shaarawy (támadó, Monaco), Perotti (középpályás, Genoa).
távozott: Iturbe (támadó, Bournemouth), Cole (védő, LA Galaxy), Gervinho (támadó, China Fortune).

SAMPDORIA
érkezett: Alvarez (középpályás, csapat nélküli), Dodó (védő, Inter), Ranocchia (védő, Inter), Sala (védő, Verona), Quagliarella (támadó, Torino), Diakité (védő, Frosinone).
távozott: Bonazzoli (támadó, Virtus Lanciano), Oneto (támadó, Oviedo), Eder (támadó, Inter), Regini (védő, Napoli), Zukanovic (védő, Roma), Rocca (középpályás, Lanciano).

SASSUOLO
érkezett: Sensi (középpályás, Cesena), Trotta (támadó, Avellino), Rogerio (védő, International).
távozott: Floccari (támadó, Bologna), Sensi (középpályás, Cesena kölcsönbe), Fontanesi (védő, Cesena), Ariaudo (védő, Empoli), Floro Flores (támadó, Chievo).

TORINO
érkezett: Immobile (támadó, Sevilla), Boyé (támadó, Newells).
távozott: Gazzi (középpályás, Cagliari), Juan Sanchez Mino (középpályás, Cruzeiro), Prsic (középpályás, Perugia), Quagliarella (támadó, Sampdoria), Pryima (védő, Frosinone).

UDINESE
érkezett: Kuzmanovic (középpályás, Basel), Halfredsson (középpályás, Verona), Balic (középpályás, Hajduk Split).
távozott: Marquinho (középpályás, Al-Ahly), Insua (védő, Newells Old Boys), Lucas Evangelista (középpályás, Panathinaikos), Hallberg (támadó, Hammarby), Iturra (középpályás, Rayo Vallecano), Aguirre (támadó, Perugia), Gabriel Silva (védő, Genoa), Kone (középpályás, Fiorentina).

VERONA
érkezett: Emanuelson (középpályás, csapat nélkül), Rebic (támadó, Fiorentina), Samir (védő, Granada), Marcone (kapus, Vicenza), Marrone (középpályás, Carpi), Furman (középpályás, Toulouse), Gilberto (védő, Fiorentina).
távozott: Marquez (védő, Atlas), Matuzalem (középpályás, szabadon igazolható), Rafael (kapus, Cagliari), Sala (védő, Sampdoria), Halfredsson (középpályás, Udinese).

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 28 vendég és 1 tag böngészi