2018.05.26

Még szinte magához sem tért az ember a hétközi kupa zakót követően, vasárnap este újabb csúnya vereségbe futott bele az Internazionale – ráadásul a városi rivális Milan ellen sikerült ismét egy három gólos vereséget begyűjteni. Persze mondhatjuk, hogy az eredmény csalóka és hogy lehetett volna másképpen is, például ha bemegy Icardi büntetője, de ez most nem történt meg és a mérkőzés úgy megy majd a krónikákba mint sima Milan diadal. Az is érdekes, hogy a kihagyott 11-es után elemeire omlott össze az Inter, amit szemmel láthatólag jelen pillanatban Roberto Mancini képtelen irányítani. A hátsó alakzat megint hajmeresztő dolgokat művelt, Miranda és Santon is hatalmasat hibáztak a második illetve a harmadik találatnál, de őszintén mit is várunk attól a játékostól aki október vége óta nem lépett pályára tétmérkőzésen… Lehet rossz a szánk íze, de sajnos ezt a győzelmet teljesen megérdemelték Mihajlovicék.

A találkozó igen intenzív ritmusban kezdődött, sőt néha-néha még egy kis játékot láthattunk, pedig ettől az elmúlt hetekben már elszoktattak minket. Könnyeden mozogtak a játékosok, gyorsak voltak – de sajnos csak egy bizonyos ideig. A három szokásos középpályásból csak egy volt a pályán Medel (aki két ember munkáját végezte folyamatosan), még Melo és Kondogbia csak a padon kaptak lehetőséget. Mancini öt játékost is a támadások szervezésével bízott meg, így Brozovic, Perisic, az új igazolás Eder, Ljajic és Jovetic is offenzív feladatokat kapott. A tréner tehát az összes technikás emberét pályára küldte de mikor ennyi csatárunk van azt meg kell támogatni a középpályáról is, ez pedig nem igen történt meg. Az első 10 percben nagyon belehúzott a csapat, a hatodik percben Eder fejese volt veszélyes, majd Perisictől is indult egy ígéretes támadás, ám a vezetést sajnos nem sikerült megszerezni.

A Milannak nagyjából negyed óra kellett ahhoz, hogy összeszedje magát és hogyha a meccs elején meglepődtünk azon, hogy Mancini Juan Jesust és Santont tette a két szélre, akkor Mihajlovic húzása is meglepetésnek számított, hiszen egy teljesen alap 4-4-2-höz nyúlt erre a fontos összecsapásra. A támadásokat a Milan is a szélen vezette, elsősorban Honda révén aki elég sok fejfájást okozott Juan Jesusnak, ráadásul tetézte a bajt a felhúzódó Abate akinek az őrzésére egyszer sem segített be Ljajic, pedig ez az ő dolga lett volna. A másik gondot Kucka betörései jelentették, őt pedig Brozovicnak kellett volna megállítania a középpályán, de nem igen tette és a belőtt labdái több alkalommal is veszélyt okoztak Handanovic kapuja előtt.

A fő gond tehát a bal szélen volt és bizony az első gól is innen keletkezett. Előbb Honda beadása után még szöglet jött, amiből aztán Alex Juan Jesus és Santon kíséretében befejelte a vezető találatot a Milannak. Egyébként a folytatásban még nagyobb gond lett a bal oldal mint az elsőben, de ne szaladjunk ennyire előre.

A második félidő elején kiállította a játékvezető Mancinit (aki a nézők felé a középső úját mutogatva ment le a játékos lejárón), miután a Donnarumma-Eder eset után büntetőt reklamált. Elsőre valóban gyanús volt az eset, de a lassítások és a mai sajtó véleménye alapján is a fiatal kapus előbb a labdát ütötte el, így nem járt a 11-es. Az első csere aztán adta magát, lejött a teljesen használhatatlan Jovetic és helyére Icardi állt be aki azonnal ki is harcolt egy büntetőt. Ennél az esetnél Alexnek meg kellett volna kapni a második sárgáját, Damato ezt elfelejtette megtenni, ami valljuk meg nagy hiba volt. Aztán a sértett állt a labda mögé, de a lövése csak a kapufán csattant (ez volt Icardi második kihagyott büntetője a Serie-A pályafutása során), így maradt az 1:0. Innentől pedig a hátra lévő 20 percben megkezdődött a szabadesés és a Milan parádézott. Bacca és Niang is gólt lőttek és az Inter játékosok teljesen hitehagyottan kóvályogtak csak a pályán. Sajnos a védelem ezúttal is kritikán aluli volt, az összes gólt valamilyen egyéni hiba előzte meg. Az első gól előtt Juan Jesus hagyta ott Alexet aki végül Santon mellől fejelt a kapuba, a másodiknál Mirandát játszotta át könnyedén Bacca, még a harmadik találat előtt Santon adta el a labdát szinte a saját tizenhatosánál.

A BL helyről tehát most pár pontban is lecsúszott a csapat és lassan el kell kezdeni hátra felé is nézegetni, mert jön a Roma és most már a Milan is. A lefújás után Mancini megint tanúbizonyságát tette annak, hogy nem tudja irányítani a hajóját. Hiszen a meccs elején a szezon egyik legjobb Interét láthattuk 10 percig, majd mikor kimaradt Icardi büntetője olyan szintű összezuhanás következett be, melyet egy profi csapat sem engedhet meg magának.

Sajnos a mérkőzést követően Mancini elsősorban a játékvezetővel volt elfoglalva… „A játékvezető és a segítői katasztrofálisak voltak, ők voltak ma a leggyengébb láncszemek a pályán. Nem értem, hogy a szabályok miért nem vonatkoznak mindenkire… Damato ezek szerint nincs tisztában a szabályokkal. Az én kiállításom? Nem mondtam semmi támadót de nem csodálkozok semmin sem már…” Lefelé menet viszont összetűzésbe keveredett a Milan szurkolóival… „Valóban bemutattam nekik, de ők végig verbálisan inzultáltak, ráadásul azon a helyen nem is tartózkodhattak volna. De ezért utólag is elnézést kérek.” Ezt követően élő adásban összetűzésbe került Micaela Calcagnoval, aki viccesen megkérdezte, hogy ötven évesen belőtte volna azt a büntetőt amit Icardi kihagyott. A tréner kikérte magának, hogy rajta élcelődjenek, majd kínos csend következett és jött a következő kérdés: a tények jelenleg, öt pont hat meccsen, mit gondol erről. „Az eredmények jelen pillanatban nem szólnak mellettünk, de azért ez a ma este nem volt olyan csúnya, mint ahogyan az eredmény mutatja. Nem érdemeltünk három gólos vereséget, a szünetben vezetnünk kellett volna és ha a folytatásban megkapjuk az első jogos büntetőt akkor most nem arról beszélnénk amiről. Gratulálok a Milannak, de nem érzem igazságosnak a győzelmüket. A kezdőcsapat? Úgy gondoltam az a legerősebb amit a pályára küldtem, de sajnos Jovetic nem váltotta be a reményeimet.”

MILAN – INTERNAZIONALE 3 : 0 (1 : 0)
gól:
Alex 35'; Bacca 73', Niang 76'.
MILAN (4-4-2):
Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda (89' Boateng), Kucka, Montolivo, Bonaventura; Niang (79' Balotelli), Bacca (85' Bertolacci). (Abbiati, Livieri, De Sciglio, Calabria, Simic, Zapata, José Mauri, Poli, Menez). Edző: Mihajlovic.
INTER (4-2-3-1):
Handanovic; Santon, Miranda, Murillo, Juan Jesus; Medel, Brozovic; Perisic (78' Felipe Melo), Eder, Ljajic (87' Alex Telles); Jovetic (64' Icardi). (Carrizo, Berni, Nagatomo, D'Ambrosio, Gnoukouri, Kondogbia, Palacio, Manaj). Edző: Mancini.
vezette:
Damato (Barletta).
jegyzet:
Milano 77.043 néző, 3.294.812 euro bevétel. Kiállítva Mancini az Inter edzője az 50.percben reklamálásért. Sárga lap: Jovetic (I) és Kucka (M) kezezésért; Alex (M) és Balotelli (M) szabálytalanságért. Szöglet: 5-6. Kapura lövés: 5-3. Kaput elkerülő lövés: 4-6. Les: 2-0. Szabálytalanság: 14-16. Labdatartás: 49%-51%. Hosszabbítás: 1' ill 3'.

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 30 vendég és 1 tag böngészi