2018.05.26

Továbbra sem megy a San Siroban… A korábbi botlásokra végül rendre volt magyarázat, vagy jött egy jobb eredmény és a feledés homályába merültek. De ez a mostani már több mint kellemetlen. Ha egy Carpi emberhátrányban, a hosszabbítás perceiben tud kontrát vezetni és gólt lőni az Internek, úgy hogy ez végül két pontjába kerüljön a csapatnak az bizony már komoly problémákat vet fel. Ráadásul úgy, hogy ez a Carpi továbbra is a kieső zónában tartózkodik öt pontra a genovai csapatoktól, tehát semmiképpen nem takarózhat senki sem azokkal a kifogásokkal melyek a Sassuolo meccs után megfogalmazódtak. Mancini együttese tehát krízisben van, ugyanis öt meccsen öt pontot szerezni az minden csak nem elfogadható teljesítmény egy dobogóért hajtó társaságtól. A hétközi kupa továbbjutás pedig valamelyest csillapíthatja ezeket a dolgokat, de orvosolni nem tudja, mivel egyrészt az egy teljesen más sorozat, másrészt pedig szerdán este jön az elődöntő a zsinórban tizenegy győzelmet produkáló Juventus ellen idegenben.
Az eddigi eredményesség és a rengeteg 1:0-s győzelem annak volt elsősorban köszönhető, hogy a védelem hiba nélkül hozta le a meccseket, Handanovic pedig élete formájában véd hetek óta. Játék eddig sem igazán volt, a csapat alig lőtt egynél több gólt és mivel az első két feltétel most nem teljesül maradéktalanul ezért az eredményesség alaposan visszaesett. Január elején még a bajnoki címről írogattunk, erre egy hónap sem telt el és a csapat már a BL selejtezős pozícióról is lecsúszott ennek a döntetlennek a következményeképpen. Ami pedig a fő probléma az első három helyezetthez képest: a csapatjáték és az arculat teljes hiánya. De az is jellemző a szezonra, ami a tegnapi meccsen történt, azaz megvan a vezetés a Carpi ellen Palacio első idei bajnoki góljával és onnantól kezdve egyszerűen nincs benne a játékosokban, hogy ezt a meccset le kellene zárni, amihez további gólok kellenének. A helyzetek pedig megvoltak most is, elég csak Icardi, Perisic, Melo (kétszer is) és Palacio ziccerei gondolni, amelyekkel kapcsolatban Mancini a meccs után azt nyilatkozta kissé irónikusan, hogy ő most így ötven évesen is gond nélkül értékesítette volna őket.

A büntetés pedig az utolsó percekben most sem maradt el… A Lazio és a Sassuolo elleni történet elevenedett meg ismét a hosszabbítás perceiben és az ezen három meccs hajrájában elhullajtott négy pont ebben az idei szoros mezőnyben roppant sok… A csapat előtt álló feladatok pedig nem egyszerűek, jön ugye a már említett kupameccs szerdán, majd vasárnap este a derby… Ami a legfontosabb a helyzetkihasználás javítása lenne (21 bajnokiból 18-szor nulla vagy egy gólt lőtt a csapat), de ehhez önbizalom kellene, azt pedig nem olyan egyszerű egyik napról a másikra visszanyerni. Bele lehetne menni persze a hátsó alakzat kihagyásaira, a lassú és pontatlan összjátékra, de kár is ezért most a karakterek számát bővíteni.

A Carpi pedig dicsértet érdemel, Lasagna első Serie-A gólja igen szépre sikeredett és nem először fordul velük elő a szezonban, hogy emberhátrányban is pontot tudjanak menteni az utolsó utáni pillanatokban is.
Mancini a meccset 4-4-2-vel kezdte, ezt állította át a második félidő elején 3-4-1-2-re Miranda beállását követően. Majd a Montoya-Nagatomo csere után megint jött a 4-4-2 és ezzel nem is lett volna most baj, csak hát a helyzetek nem mentek be és a végén Juan Jesus igen nagyot hibázott a bekapott gól előtt (igaz nem csak ő, hanem Murillo és Miranda sem voltak a helyzet magaslatán). Összességében tehát az Inter december ötödike óta nem tudott meccset nyerni a San Siroban, ez pedig egy komoly célokért küzdő csapatnál megengedhetetlen hibának számít.

A mérkőzés után Roberto Mancini legalább olyan indulatos volt mint kedden, csak most a saját támadóira, közülük is Icardira volt dühös. A lefújást követően már a pályán nekiesett a csapatkapitánynak és az öltözőben – állítólag – lezajlott egy nem túl baráti kérdezz-felelek közöttük. Ezt követően ment csak Mancini a tv kamerák elé, ahol a következőket nyilatkozta. „Az elsőszámú problémánk, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk egynél több gólt lőni egy meccsen. Ez pedig nagyon kevés, mert egy gólos vezetésnél bármikor megtörténhet az ami ma is megtörtént az utolsó percekben. A második félidőben két akkora ziccert hagytunk ki amit ha beállok most öven évesen is kényelmesen értékesítettem volna. A támadóknak dolgozniuk kell a csapatért, építeni a támadásokat, többet mozogni és a végén pedig belőni a helyzeteket. Azzal nem megyünk semmire, ha csak ácsorgunk és várjuk hogy majd valaki odapasszolja a labdát és nekünk csak az üres kapuba kell belőni. Icardi? Remélem hamarosan jönnek majd a gólok is. Ma nem volt könnyű napja mintha meg lett volna átkozva…”
De nem csak a csatáránál, hanem a többieken is koncentrálással kapcsolatos problémákat vélt felfedezni az edző. „A foci nagyrészt a fejben dől el, persze a technika és a játéktudás is számít, de ha valaki intelligensen tud gondolkozni a pályán és mondjuk azt játssza meg aki helyzetben van akkor sokat tud segíteni a csapatának. A 92.percben pedig mikor vezetünk akkor jobb kivinni a szögletzászlóhoz a labdát mint, hogy ész nélkül rohanjunk össze-vissza. Ezt a mostani meccsen Ljajic felfogta, de úgy látom nem mindenki értette meg, hogy mit kell tenni ilyen szituációban. Persze, egy Roma ellen biztosan megcsinálta volna ezt bárki és értem én, hogy egy Carpi ellen menni akar előre mindenki, de itt jönne ugye a gondolkozás és az ész. Ilyenkor ezek a fegyelmezetlenségek nem férnek bele, mert saját magunkat hozzuk ezekbe a roppant kellemetlen helyzetekbe. És igen, legyünk reálisak. Jelen helyzetben talán még a harmadik helyen sem állunk, de én ezt elmondtam a szezon elején. A mezőnyben sokkal több jobb és előrébb tartó csapat van mint mi ám ezt a dolgot egyensúlyozni tudtuk eddig, viszont mostanában sok hibát vétünk ez pedig már nem fér bele. Nekünk nyugodtan, teher nélkül kell dolgozzunk tovább és akkor előbb-utóbb visszatérhetünk az elhagyott útra. A mercato? Nem ártana előre igazoljunk és akkor talán egyesek végre észhez térnének…”

A támadók mellett a mostani döntetlenért a védelmet is felelősség illeti meg, erről így beszélt Mancini. „Ez a harmadik meccs, ahol ilyen helyzetbe hozzuk magunkat. Nem normális dolog ez egy csapattól, főleg az nem, hogy ez rendre az utolsó percekben történik meg velünk.”

INTERNAZIONALE – CARPI 1 : 1 (1 : 0)
gól:
39’ R.Palacio (I); 90+2’ K.Lasagna (C).
INTER (4-4-2):
Handanovic; Montoya (76' Nagatomo), Murillo, Juan Jesus, Telles (46' Miranda); Perisic, Melo, Brozovic, Ljajic; Icardi, Palacio (84' Jovetic). (Carrizo, Kondogbia, Biabiany, Medel, Santon, Ranocchia, Gnoukouri, D'Ambrosio, Manaj). Edző: Mancini.
CARPI (3-5-2):
Belec; Zaccardo, Romagnoli, Suagher; Pasciuti, Crimi, Bianco, Martinho (73' Di Gaudio), Letizia (60' Daprelà); Mancosu (69' Lasagna), Mbakogu. (Brkic, Sabelli, Matos, Lollo). Edző: Castori.
vezette:
Gervasoni (Mantova).
jegyzet:
Milano 35.826 néző. Kiállítva Pasciuti (C) a 83.percben a második sárga lapja után. Sárga lap: Telles (I), Crimi (C), Suagher (C), Jovetic (I) szabálytalanságért; Palacio (I), Daprelà (C) szabály megszegéséért. Szöglet: 7-6. Kapura lövés: 7-4. Kaput elkerülő lövés: 6-2. Les: 3-4. Szabálytalanság: 8-17. Labdatartás: 71%-29%. Hosszabbítás: 1’ ill 4’.

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 30 vendég és 1 tag böngészi