2017.10.19
Handanovic bravúrja kellettek a pontszerzéshez
Írta: Administrator   
2016. január 17. vasárnap, 11:26

Tovább tart a fékező üzemmód az Internél, miután tegnap Bergamóban csak 1:1-es döntetlenre futotta Mancini csapatától, így a legutóbbi négy találkozó mérlege a nem túl fényes négy pont… Az első hely most már egyre távolodik, sőt ha ma kedvezőtlen eredmények születnek, akkor az Inter akár a negyedik helyre is visszacsúszhat. A csapat tehát ha tetszik ha nem gödörben van, érhetjük ezalatt mind a játékot mind pedig az eredményeket.

A tegnapi egy pont elsősorban Handanovic bravúrjainak volt köszönhető, hiszen egy átlagos teljesítményt nyújtó kapussal bizonyosan vereség lett volna ennek a 90 percnek a vége, sőt ha ezt a formát visszavetítjük az előző hetekre, akkor a 40 pont sem lenne meg biztosan és az sem, hogy az Inter a BL indulásért állna harcban. Az Atalanta meccsen megbizonyosodhattunk arról is, hogy Mancininek akad gondja, elsősorban a támadó játékkal, ugyanis tizenhetedszer fordult elő tegnap a szezonban, hogy a csapat nem tud egynél több gólt lőni egy meccsen. Ráadásul a Sassuolo meccsel ellentétben most hatalmas ziccerekről sem számolhatunk be, ugyanis Sportiello kapuját összesen kétszer sikerült eltalálni az első félidőben, és egyszer sem a másodikban… Az Atalanta pedig bosszankodhat az elszalasztott lehetőség miatt, bár tény, hogy a négy vereségüket követően bizonyosan aláírták volna az egy pontot a kezdő sípszó előtt.

Mancini roppant ideges volt egész meccs alatt, de valljuk be most már egy hónapja látjuk ugyanazokat a koncentrálási hibákat és azt, hogy a játékosok hajlamosabbak az alibi megoldásokra. Kritizáltuk a támadókat, dicsértük Handanovicot, és bizony azt a tényt is meg kell említeni, hogy a Murillo-Miranda kettős is kezd kicsit meginogni, hiszen a legutóbbi négy meccsen háromszor is gólt kapott a csapat (általában a védelem hibájából), pedig korábban a hátsó alakzat hibátlan produkciója volt a sikerek egyik ismérve. Ezen a meccsen a 4-3-1-2-es felállásban kezdett a csapat, Ljajic került az Icardi-Jovetic kettős mögé, de gyakorlatilag ez a papíron álom trió egy komoly akciót nem tudott levezetni a hazai védelem ellenében. A védelem előtt játszó De Roon szinte mindenhova odaért, de a két szélső Dramé és Conti is kivették a részüket a hátsó munkálatokból. A széleken egyértelműen nagy volt a baj, D’Ambrosio nem igen tudott mit csinálni Papu Gomezzel szemben, ráadásul Guarín sem igen segített be a védekezésbe. Elől az Icardi-Jovetic kettőst egyszer láttuk épkézláb összjátékot összehozni, igaz annak az akciónak a végén született Toloi öngólja (JoJo ugratta ki Icardit aki középre adott vissza és a védő szerencsére a saját kapujába bombázott). Ám ezt leszámítva semmi, ráadásul egyikük neve mellé sem lehet még csak egy kapura lövést sem feljegyezni. Továbbra is azt kell mondanunk, ők ketten nem tudnak hasznosan együtt játszani, bármennyire is erőlteti ezt Mancini, mivel egyikük sem tesz hozzá semmit a letámadásos védekezéshez, két ember hiánya pedig ezen a szinten súlyos veszteség.

De itt most nem csak az egyes csapatrészek teljesítettek rosszul, hanem az összhang sem volt meg, az Atalanta agresszív játékával pedig egyszerűen nem tudott mit kezdeni a csapat, igaz így volt ez rendre az elmúlt hetekben is. A támadójátékot Ljajic blokkolásával kiiktatta az Atalanta és a szerb csak akkor tudott valami hasznosat csinálni mikor középről kihúzódott valamelyik szélre. Az első félidő közepén Murillo öngóljával került hátrányba a csapat, felvetődött is a les lehetősége de az olasz sportújságok egyértelműen passzív lesről beszélnek, így ezt a gólt el kell fogadni szabályosnak. Pár perccel később jött rá a már említett akcióból a válasz, majd következtek Handanovic percei. Dramé és Monachello helyzeténél az első félidőben, majd Toloi és Cigarini (ez talán a szezon védése volt) ziccerénél a másodikban. Mancini megpróbált változtatni, a 4-4-2-es felállásban Perisic és Ljajic kerültek a szélekre, majd 3-4-1-2 következett Biabiany beállása után ahol a francia mellett Medel, Brozovic és Perisic lettek a középpályások Ljajic visszament irányítani az Icardi és Jovetic majd a hajrában Palacio mögé. Ahhoz, hogy a csapat továbbra is versenyben maradjon Thorirnak mindenképpen igazolnia kell, mert úgy néz ki, hogy az 1:0-s győzelmek korszaka véget ért…

ATALANTA – INTERNAZIONALE 1 : 1 (1 : 1)
gól:
17’ öngól J.Murillo (A), 25’ öngól R.Toloi (I).
ATALANTA (3-5-1-1):
Sportiello; Masiello, Toloi, Cherubin; Conti (74' Bellini), Cigarini, De Roon, Kurtic (83' Migliaccio), Dramé; Monachello, Gomez (85' Diamanti). (Bassi, Radunovic, Bellini, D'Alessandro, Brivio, Ranieri, Raimondi, Estigarribia, Denis). Edző: Reja.
INTER (4-3-3):
Handanovic; D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Telles (70’ Biabiany); Guarin (58' Perisic), Medel, Brozovic; Ljajic, Icardi, Jovetic (85' Palacio). (Carrizo, Ranocchia, Juan Jesus, Montoya, Nagatomo, Santon, Gnoukouri, Kondogbia, Manaj). Edző: Mancini.
vezette:
Rizzoli (Bologna).
jegyzet:
Bergamo 19.274 néző, 353.020€ bevétel. Sárga lap: Toloi (A), Jovetic (I), Gomez A. (A), Guarin (I), Monachello (A), Brozovic (I), D'Ambrosio (I), Biabiany (I), Cigarini (A) szabálytalanságért. Szöglet: 8-8. Kapura lövés: 5-2. Kaput elkerülő lövés: 10-7. Les: 5-1. Szabálytalanság: 14-17. Labdatartás: 44%-56%. Hosszabbítás: 1’ ill 4’.

 
Legutóbbi mérkőzés:

Serie A TIM
15.forduló
12.02. 20.45
Napoli


NAPOLI
3

(Zielinski, Hamsik, Insigne)


INTER
0

(-)


Következő mérkőzés:

Európa Liga
6.játéknap
12.08. 21.05
Milano


INTER


S.PRAHA

Sérült: Andreolli

Eltiltva: senki

Sárga lapos: senki

Tabella:Szavazások
Elégedett vagy az edzőváltással?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ki olvas minket
Oldalainkat 35 vendég böngészi