2017.10.19
Mancini elégedett az 1-0-s eredményekkel
Írta: Administrator   
2016. január 09. szombat, 14:45

Holnap 12.30-kor lép pályára az Internazionale a bajnokság odavágóinak utolsó fordulójában, hazai pályán a Sassuolo ellen. Amennyiben a csapat nyer akkor téli bajnok – így ezen a szombati sajtótájékoztatón Roberto Mancininek érthető módon igen jó kedve volt. Az első kérdés a kilencedik 1:0-val volt kapcsolatos, melyre a tréner így felelt. „Ez egy olyan eredmény amit kimondottan szeretek, ráadásul még témát is ad sok embernek napokig. Amennyiben a következő tizenöt meccsünket is csak 1:0-ra nyernénk én lennék a legboldogabb ember a földön. Sacchi nyilatkozata? Nem szeretnék senkinek sem üzengetni a sajtón keresztül… Hogy Mihajlovic azt mondta, van aki kapura lövés nélkül is tud meccseket nyerni? Nem tudom mit mondott ma Sinisa és nem is igazán érdekel, ezek mind csak mellékes témák egyesek számára.”

Ezután szóba került az a tény, hogy az eddigi 18 bajnoki találkozón tizennyolc különböző felállásban küldte ki a csapatát a pályára. „Ez igaz, de legalább tízszer csak egy helyen változtattam, a struktúra ugyanaz volt. Hogy holnap ki kezd? Most is öt nevet tudok mondani: Handanovic, Miranda, Murillo, Medel és Perisic. Én minden héten mérlegelek, a kezdőcsapat függ az adott ellenféltől és a héten látott munkától is, hiszen akin látom, hogy jobban formában van az kap lehetőséget. Hogy továbbra is kevés gólt kapunk? Olaszországban ez a bajnoki cím egyik fő hozzávalója, viszont a támadásban továbbra is van mit fejlődni – több gólt kell szerezzünk!”

Holnap tehát a Sassuolo érkezik, melynek legyőzése a Campione d’Inverno megtisztelő (de nem sokat érő) címét jelentené az Internek. „Ők sokkal jobban játszanak idegenben mint otthon, mivel Di Francesco szinte soha nem küldi ki defenzíven a csapatát. Nagyon oda kell majd figyeljünk az egész meccs alatt mert roppant nehéz 90 perc vár ránk.”

Szóba kerültek a Lazio meccs után történtek is, erre Mancini így reflektált. „Ez a mostani a legjobb csapat amelyet valaha edzettem. A játékosok intelligensek, mindannyian ugyanazt akarják és igazi csapatként léteznek. Korábbi csapataimnál mindig voltak gondok, de ami itt van azok elenyésző apróságok, melyek főképpen annak tudhatóak be, hogy a keret harminc játékosa szinte mind-mind más nemzetiségű.” Persze jöttek a konkrét kérdések is, Joveticről, Kondogbiáról és Meloról. „Stevan remek játékos, csak és kizárólag taktikai okból volt kispadon Empoliban. Geoffrey jól van, szerintem szerdán nagyszerűen játszott, egyedül a végén volt egy kis gondja egy apró sérülés miatt, de most van a legjobb formájában. Felipe pedig edz a csapattal és amikor letelik az eltiltása akkor újra számolhatunk vele.”

Az utolsó téma a mercato volt. „Eder? Nem hiszem, hogy tegnap lett volna valami hivatalos tárgyalás az Inter és a Sampdoria között vele kapcsolatosan. Úgy gondolom, maradni fog Genovában. Ranocchia? Eddig senki nem jött oda hozzám, hogy el akarna igazolni innen, így azt gondolom nem lesz távozó a télen. Hogy a Juventus a héten leigazolt két fiatal tehetséget? Köztudott, hogy ők rendelkeznek a legnagyobb bevételekkel Olaszországban, így érhető, hogy olyan játékosokra költik a pénzüket mint Sensi és Mandragora. Ez egy igen jó stratégia a részükről…”

 
Legutóbbi mérkőzés:

Serie A TIM
15.forduló
12.02. 20.45
Napoli


NAPOLI
3

(Zielinski, Hamsik, Insigne)


INTER
0

(-)


Következő mérkőzés:

Európa Liga
6.játéknap
12.08. 21.05
Milano


INTER


S.PRAHA

Sérült: Andreolli

Eltiltva: senki

Sárga lapos: senki

Tabella:Szavazások
Elégedett vagy az edzőváltással?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ki olvas minket
Oldalainkat 43 vendég böngészi