2018.07.17

Érdekes dolgokat tartogat néha a sors. Itt van ugye ez a tegnap esti bajnoki mérkőzés, ahol a bajnokság egyik legnagyobb gödrében lévő csapata látogat ahhoz a listavezetőhöz aki sorra nyeri a meccseket – és mi történik? Teljesen megérdemelten, jól játszva nyer a vendégcsapat, olyan jól eltalált taktikával a héten még kirúgás szélén lévő edző vezényletével, hogy azt a teljes nyugalomban dolgozó másik kispad nem tudja lereagálni sehogyan sem… Az Inter a vereség ellenére is maradt az élen, de mind a négy üldöző győzött, így a múlt heti előny igencsak elolvadt – de még kitart. Az sem megszokott, hogy egy bajnokin két gólt kapjon a csapat, most ez is megtörtént ráadásul mind a kettő pontrúgást követően esett. Az első Biglia szögletéből indult, még a második Candreva kihagyott büntetője után esett. Az Inter megint csak egy félidőt focizott az pedig kevés volt, és mikor a hajrában lett volna esély a fordításra, jött Felipe Melo és tönkretett mindent. A televízión keresztül is fájdalmas volt a karate rúgása ami után Mazzoleni felmutatta a piros lapot miközben azt mondta neki: „Így nem lehet játszani.” Sajnos igaza volt, de ennek talán az edző részéről kellene elhangoznia még a mérkőzést megelőzően…

Az első félidőben mintha az Inter a pályán sem lett volna emiatt pedig a Lazio a játék minden elemében jobb volt. Mindjárt az ötödik percben előnybe kerültek a vendégek, egy szemmel láthatóan jól begyakorolt szöglet kombináció után, amit az Inter védelem egyáltalán nem reagált le, hiszen Candreva előtt hét-nyolc méterre ember sem volt, pedig a Lazio játékosa a tizenhatosról lőtt. A lövés megpattant Icardin, de Handanovicnak amúgy sem lett volna sok esélye védeni. Szép megoldás volt Candreva részéről, de mint írtuk ez a hatalmas helyezkedési hiba nélkül nem történhetett volna meg.

De nem csak a védelemmel voltak bajok… A játékosok össze-vissza mozogtak, nem volt meg sokszor a kellő távolság köztük ahhoz, hogy bármilyen összjátékot végre lehessen hajtani, Melot és Medelt már a saját térfelükön letámadták, így a támadások el sem kezdhettek épülni. Milinkovic és Parolo rengeteget dolgoztak és úgy le lett zárva a középpálya, hogy Biabiany illetve Perisic teljesen észrevehetetlen maradt végig. Jovetic volt aki próbált valamit csinálni, de a cselekedetig ő sem jutott el mert a Lazio védelem nem hagyott neki egy centi helyet sem. Az Inter játéka lassú volt és körülményes, esély sem volt a ritmusváltásokra, a Lazio pedig roppant fegyelmezetten és ami fontos hiba nélkül hozta le az első 45 percet. Egy kapura lövést jegyezhettünk fel Inter részről: Telles szabadrúgását ami a kapu közepét találta el.

Pioli a vészhelyzetben jól rakta össze a csapatát. Biglia a védelem előtt esélyt sem adott Joveticnek, és a megszerzett labdákkal Canderva, Konko támogatásával (Tellest nem egyszer hozta kellemetlen helyzetbe) meg tudott indulni előre ahol Matri és a másik szélen Radu várta őket. Candreva még az első játékrész hajrájában belőhette volna a másodikat de a lövése fölé ment.

A második félidőben valamennyire felgyorsult a játék, de a komoly veszély egyelőre elmaradt, Mancini pedig végre cserére szánta el magát. Ljajic és Brozovic álltak be Jovetic illetve Biabiany helyett és a 4-4-2-ből 4-3-3 lett. Szerencsére az első vendég megingást azonnal sikerült kihasználni, miután Perisic megindult a szélen jól adott középre, Icardi pedig nem hibázott. A bekapott góltól nem zuhantak össze a vendégek, pedig egy olyan csapattól, amelyik a legutóbbi hét meccsén két pontot szerzett csak elvárható lenne a dolog. Persze az nem volt benne a meccsben, hogy mégis nyerni fognak, de ekkor jött Felipe Melo magánszáma ami eldöntötte a találkozót. A brazil eleve rosszul játszott, összehozott egy érthetetlen büntetőt egy viszonylag ártalmatlan szituációban, majd nyakon rúgta Bigliát és ezért a 90.percben megkapta a piros lapot is. Nem sokkal később ugyan követte őt Milinkovic is a második sárga lapja miatt, de a hosszabbítás perceiben nem forgott veszélyben egy pillanatig sem a Lazio győzelme.

A vereség egyik fő oka az alapfelállásban keresendő. Az a csapat amelyik középcsatárral játszik nem engedheti meg magának, hogy az őt kiszolgáló két szélső egyáltalán ne legyen játékba. Ezzel gyakorlatilag 45 percig nem volt támadójátéka az Internek, ez pedig nem fér bele senki ellen sem.

INTERNAZIONALE – LAZIO 1 : 2 (0 : 1)
gól:
5’ L.Candreva (L); 61’ M.Icardi (I), 87’ L.Candreva (L).
INTER (4-4-2):
Handanovic; Montoya, Miranda, Murillo, Telles (89' Palacio); Biabiany (57' Brozovic), Melo, Medel, Perisic; Icardi, Jovetic (57' Ljajic). (Carrizo, Jesus, Dodò, Kondogbia, Guarin, Santon, D'Ambrosio, Nagatomo, Manaj). Edző: Mancini.
LAZIO (4-1-4-1): Berisha; Konko, Hoedt, Mauricio, Radu; Biglia; Candreva, Milinkovic-Savic, Parolo, Felipe Anderson (82' Keita); Matri (73' Djordjevic). (Guerrieri, Patricio, Braafheid, Mauri, Onazi, Cataldi, Prce, Oikonomidis). Edző: Pioli.
vezette: Mazzoleni (Bergamo).
jegyzet - Milano 46.260 néző. Kiállítva Melo (I) a 90.percben durvaságért; Milinkovic-Savic (L) a 93.percben a második sárga lapja után. Sárga lap: Biglia (L) és Biabiany (I) szabálytalanságért; Candreva (L) szabály megszegéséért. Szöglet: 5-4. Kapura lövés: 1-3. Kaput elkerülő lövés: 3-2. Les: 3-0. Szabálytalanság: 16-22. Labdatartás: 65%-35%. Hosszabbítás: 1' ill 7'.

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 179 vendég és 1 tag böngészi