2018.05.26

Elméletileg pályára sem kellett volna lépnie ezen a meccsen, mégis hős lett a végére Stevan Jovetic - miután a hosszabbítás harmadik percében az ő lövésével nyerte meg az szezonnyitót az Internazionale az Atalanta ellen. Szép lövés volt, nagy lövés volt és lélektanilag roppant fontos, hiszen az amúgy nem túl magas színvonalú meccsen iszonyatosan kellett a három pont a kékfeketéknek.
Egyáltalán nem indultak jól a dolgok, hiszen a bemelegítés közben húzódást szenvedett a kapitányi karszalagot felhúzó Mauro Icardi, ám a találgatások ellenére 20.45-kor ott volt a pályán és vele kezdődött meg a 2015/16-os szezon az Inter számára. Mindenképpen újdonságnak számított a tavalyi évhez képest védő kettős (Miranda-Murillo) és Kondogbia aki a középpálya bal szélére került. Gnoukouri kicsit hátrébb játszott középen, még Medelé volt a jobb oldal, az új kapitány mint már írtuk Icardi lett, a régi pedig csak a padon kapott helyet. A Reja vezette Atalanta 4-3-3-as felállásban állt fel a Gomez-Moralez-Denis támadó trióval, de a végére a Milan mellett az bergamói lett a másik csapat amely kapura lövés nélkül játszotta le az első fordulót.

 

Kicsit lassan indultak be az események. A harmadik percben Gnoukouri veszített el egy labdát amiből Gomez megindult és gólhelyzetbe került a közönség pedig megtapsolta az elefántcsontpartit. Ez azért biztató jel volt AEK elleni meccset követő füttykoncert után... Mancini a kilencedik percben idegeskedett először, mikor is Palacio csinált egy látványos hibát. Aztán a helyzet fokozódott, a 15.percben Icardi cserét kért, a helyét pedig Jovetic vette át a pályán (a kapitány Medel lett). Egyik oldalon sem villogtak a támadók, a játék jobbára a középpályán zajlott, mikor is Denist is le kellett vinni sérülés miatt - őt Pinilla váltotta. A meccs pedig továbbra is csak lassan folydogált, az első komoly helyet a 40.percben történt ekkor a Palacio-Brozovic összjáték után egy vendég védő avatkozott közbe. A szünet előtt Kondogbia előtt is adódott egy lehetőég és ez az öt perc játék már elég is volt ahhoz, hogy taps kísérje a csapatokat az öltözőbe.

A folytatásban jött Hernanes Gnoukouri helyére, így lett a trequrtista, még Brozovic a jobb szélre került. Kondogbia aztán az 50.percben megmutatta mit is kellene tenni, a távoli löketét Sportiello csak szögletre tudta menteni. A találkozó ezen időszakát sok ívelés és még több szabálytalanság jellemezte, az Inter pedig szemmel láthatólag nem találta az ellenszert a betömörülő vendég védelemmel szemben. Carmona második sárgát követő kiállítása sem változtatott a dolgokon mivel Reja csapata ha lehet azt mondani még zártabb és még fegyelmezettebb lett. Sejteni lehetett, hogy a távoli lövések lehetnek eredményesek, előbb Jovetic próbálkozott ezzel, majd nem sokkal később Palacionak adott egy remek labdát, a támadó ki is lépett vele, be is lőtte a ziccert, de Pegorin -jogosan- les miatt érvénytelenítette a találatot. Az Inter akárcsak az első félidőben most is megnyomta a végét, a 84.percben Hernanes próbálkozása ment fölé, aztán beindultak események. Kapufa, lövések, Sportiello védések és hatalmas Inter nyomás. Aztán jött az ominózus Jovetic bomba ahol már a vendég kapus is tehetetlen volt - a Meazza felrobbant, a közönség és a csapat ünnepelt. Nehéz szülés volt, de meglett a három pont. Folytatás a hétvégén a Carpi vendégeként - Modenában.

FC INTERNAZIONALE - ATALANTA 1 : 0
gól:
90+3' S.Jovetic.

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 71 vendég és 1 tag böngészi