2018.12.09

Az elmúlt években hozzászoktunk ahhoz, hogy a nyári átigazolási piacon leginkább csak „lődörgünk” és, olcsón, kölcsönbe, máshol levitézlett, kiégett vagy eleve középszerű játékosokat igazolunk. Velük aztán a következő szezon sem lesz sokkal jobb mint az előző volt, és már februárban a „Majd jövőre” kezdetű sóhajok kezdik elhagyni a szánkat. Egy éve nyáron  nagyon örültünk az ingyen érkező Vidicnek és a kölcsönkapott Osvaldo, Dodo, M’Vila hármasnak (Beszédes, hogy fél éven belül már csak Dodo és Vidic volt velünk), de Thohir pénzt egyedül csak Medelért volt hajlandó fizetni. Ez a pénz sem lépte át a bűvös 10 milliós határt, ami után januárban Shaqiri 15 milliós mercatója igazi adrenalin bomba volt minden Inter szurkolónak.

Most is így vártuk a forró nyári napokat, és a legelső igazolásunk, a kolumbiai válogatottal jelenleg is a Coppa Americán játszó Jeison Murillo is szépen beleillett az eddigi koncepcióba. Nyolc millió euróért érkezett 23 évesen a spanyol Granada csapatától, de azt már senki sem tudta hogy a fiatal védőt a kezdőbe vagy a kispadra szánja-e a vezetőség. Aztán a hét közepén jött a bomba hír. Miranda az Atletico Madridból aláírt hozzánk 2018-ig! A hírek szerint 12,5 millió euróért költözik majd át Madridból Milánóba és hiába 30 éves a brazil védő, védőknél ez még aránylag egy remek kor lehet. Egyébként Miranda is a Coppán van, és most éppen ő Thiago Silva belső védőpárja a brazil válogatottban. Tehát itt tartottunk a hét közepén, azaz hogy Thohir már június közepe felé elköltött 20 millió eurót a védelem megerősítésére. Ami azért is nagyon örömteli dolog, mert a tavalyi szezon szerintem elsősorban azon ment el, hogy képtelenek voltunk a védelmet/védekezést stabillá és masszívvá összegyúrni.

Ahogy közeledett a hétvége jöttek a további hírek, hogy a Milan által körüludvarolt francia középpályással, Geoffrey Kondogbilával mi is felvettük a kapcsolatot. A Milan esetében eleve 27-35 millió euró közötti árakról szóltak a hírek 3.5 milliós fizetés mellett. Tehát az Inter szurkolók figyelme is inkább a Marseille játékosa Giannelli Imbula felé terelődött. Őt tekinthettük a mi „low cost” Kondogbilánknak. Az Inter tárgyalói tehát Marseille felé vették az útjukat, de pénteken már olyan hírek jöttek, hogy mi is beszálltunk a Monaco játékos Kondogbia átigazolási csatájába, aminek a Milan átigazolási guruja Adriano Galliani nem nagyon örült a hírek szerint. Tegnap aztán robbant a bomba. Nincs több huzavona! Geoffrey Kondogbia 2020-ig az Inter játékosa. Az ára 30-35 millió körüli összeg + Bonuszok. A játékos fizetése pedig évi 4 millió euró + bonuszok, ami a bonuszokkal sem lehet több 4.5 milliónál. A szokásos orvosi vizsgálatra hétfőn kerül sor és ami a legmeglepőbb, hogy Imbula továbbra is képben maradt egy 25+ milliós árral.

Senki sem érti mi történt Thohirral. Azzal az elnökkel aki még 2014 késő őszén azt nyilatkozta, hogy nem lesznek 20-30 milliós igazolások, hanem a „Dodo, Kovacic” féle fiatal olcsóbban megszerezhető, vagy kölcsönbe érkező vonalat visszük tovább. Többen úgy vélik, hogy Thohir egyfajta erődemonstrációnak szánta az akciót, ugyanis az elmúlt hetekben több lap is foglalkozott az ő pénzügyi helyzetével, amire nyilatkozatban nemrég reagált is az elnökünk (A május végi hírünk is erről szólt). Azt is tudni vélik páran, hogy ez egyértelmű jele annak, hogy 20 millió euró feletti összegért eladjuk Kovacicot a Liverpoolnak, tehát aKondogbiáért fizetendő pénz egy része onnan lesz meg. Mi csak egyet kívánhatunk a vezetőségnek és Thohir elnök úrnak: Csak így tovább! Még akkor is, ha nagy valószínűséggel a tavaly téli Juventus/Guarin eset után a Milan felsőbb köreit is sikerült jól magunkra haragítani.

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi